Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni
Ez most butasag amit irsz.Igenis fikaztad pl a cikkirot,szanalmasnak nevezted amiert egy gyerekkel sem bir,es omlengtel magadrol bezzeg te milyenszuper anyuka vagy aki remekul beosztja az idejet,a lakas ragyog,stb stb.
Nem irigyellek,ha Te valoban igy eled meg az eleted,legyel boldog.De azert mert mas embekek mashogyan velekednek es neha kiborul a bili,nem kell oket megvetni es kigunyolni.
A gyerekneveles nem csak felhotlen orom es kacagas,aki ilyet allit az hazudik.Marpedig Te kedves Alexa pont ezt szeretned elhitetni velunk hogy a Te gyerkoceid tokeletesek,problemamentesek es mindez neked koszonheto.Es bizony vannak itt olyanok akik ezt a lenezessel parosulo okitast nehezmenyezik.
1 nagy igazság van. Jól szervezett, de rugalmas anyukának, és háziaszzonynak kell lenni.
És higyjétek el nekem, 4 gyerekes amiből 2 még pici anyukának, hogy a titok nyitja a jól szervezettséggel, és betartott napirenddel vitt nap.
Nyugodtnak kell lenni, és harmóniában Önmagaddal, és akkor minden megy.
különben a gyerekeknek finom ráérzésük van arra, ha valamire rá vagyunk stresszelve, vagy görcsölve.
Legyen az egy program, amit az Istennek nem akarunk kihagyni. Célzok itt a cikk írójára.
Ha izgulunk valamin, hogy jól süljön el, tuti nem fog, és ez nem azért van úgy, mert a gyerek ki akar velünk "baszni", hanem mert mi sugárzunk ilyen energiát kifele, amire ők ráéreznek.
Attól hogy egy nő gyermeket szül, nem csak anyuka lesz, hanem nő, és anyuka. Nőnek lenni sem egyszerű, mert a férfiaknak nagyon nagy elvárásaik vannak, és anyukának sem. Párosítva a kettő meg ultranehéz!! Nézd meg az anyukák többségét. A zöme levágatja szülés után a haját (hogy ne kelljen vele foglalkozni, mert gyerek mellett nem fésülgetheti naphosszat a haját), papucson vagy, olyan cipőn amibe belebújsz meg kilépsz, mást nem látsz rajta, leszarja, hogy csinos e, lényeg hogy ne látszódjon hogy a tejtől duzzadt cicije ne áztassa át a felsőjét, egy nyomi lábgyantára sincs ideje, és ha esetleg minimális szabadidőre tesz szert, mondjuk a nagyi ráér fél napra, akkor örül ha ágyat lát, és alhat.
Nemtudom, hogy van e csemetéd, de mindenképp javaslom, hogy próbáld ki, és aztán meglátjuk, mennyire lesze mókás hangulatodban (kb egy hét után szatyrokkal a szemed alatt fogod passzolni a gyereket, halkan megsúgom).
Áááácsi, most ugye nem azt akarod mondani, hogy ha valami nem minden pillanatban rózsaszín felhő, akkor már automatikusan borzalom??? Hol vannak a fokozatok???
Egyébként - és ezért mindjárt kapni fogok a fejemre, de leírom - a szememben tökéletesen leszerepel az a szülő, aki ennyire lealacsonyodni képes. Bababorzalom... Kíváncsi lennék, ha felnő a gyereke és kezébe kerül ez a cikk, mit fog gondolni az anyukájáról....
Attól pedig, hogy valaki nem nőnek születik, még lehet véleménye. Esetleg úgymond "kívülállóként" olyan dolgokra is rávilágíthat, amit amúgy nem veszünk észre.
Igen, egy férfi nem fog gyereket szülni. Ettől még lehet, hogy van fogalma a dolgokról. Az én férjem se szült egy gyereket se, azért mégis belelát, milyenek a kisgyerekes hétköznapok. Ha nem a Marsról jött valaki, szerintem lehet tapasztalata akkor is, ha férfinak született.
Aha, értem, akkor a Kölyökidő, a Kölyökklub c. műsorok, a Kölyök. c. újság az mind állatoknak készül? ;))
Nem, nem személyeskedem, beszélgetek.
Na, ez sem fog tetszeni egyeseknek:
A legtöbb pszichiátriai probléma fő oka a szülő, de mélyebb értelemben az ANYA.
Ha az anyák normálisak lennének, pszichésen egészségesek, akkor a világ is normálisabb lenne.
Remélem érthető.
Mókának és kacagásnak kéne lennie ha lelkileg felnőttél.
De amíg "hivatásos anyukaként" lelkileg nyomorogsz, addig sosem lesz az.
Próbálok jó anyuka lenni, szép odaadó feleség, jó háziasszony, hálistennek hellyel közzel sikerül is. Mondjuk az odaadó feleség sikerül sajnos legkevésbé, pedig nagyon szeretem a páromat, de igenis, van baba, és gyerekborzelom. Nem tudom, hogy 1 gyerekkel-e, de többel tuti. És van kivétel is.:) Én az aranyközépúton vagyok.
Viszont egyet meg kell hagyni.
Nekem most a nagyobbak a nagyinál vannak, és fellélegzem. Nagyon hiányoznak, de jó egy kicsi nyugalom itthon(mert ők meg mindíg ölik egymást). Holnap a 3.fiamat a másiknagyanyja viszi 1 hétre, úgyhogy 1 hétig csak 1 babás anyuka leszek. Már alig várom. Várom, hogy hogy kibabázhassam magam Chiarával. Egyenlőre 0 gyerekes nem szeretnék 1 napra se lenni, de ha Chiarának sírósabb napja van, akkor őt is kölcsönadnám valakinek.
És nem hiszem, hogy ettől rossz anya vagyok.
De egyébként, csak most van segítségem nyári szünetben, mert mind a 2 nagyi 300km-re lakik.:(
De ez az 1-2hét is csodálatos, itt ott limitált gyerekszámmal.
Itt a baj, látod. Én nem, fikázok mindenkit, soha nem is tettem, csak azok is magukra vettek dolgokat, akiknek nem szólt.
Már a legelső hozzászólásom is a cikkírónak szólt, meg annak az egy-két embernek, aki tökéletesen egy követ fúj vele. Soha nem mondtam, hogy nem lehetnek egy anyának nehezebb napjai. De igenis nagyon durvának tartom a cikket és teljesen gáznak az ilyen anyát. És ezt vállalom is.
Egyébként nem én találtam fel a spanyolviaszt, én is tanulok sokgyerekes ismerőseimtől, barátaimtól, akiknél jól működnek a dolgok. Hidd el, sokan vannak ám ilyenek! Csak ha valaki jó példával jár elöl, azt mindig vannak, akik követik és olyanok is, akik inkább kígyót-békát kiabálnak rá, mert fáj nekik, hogy a másiknak mennek a dolgok.
Hajrá!Ne kímélj.Nyugodtan osszál csak.Ha elolvastad volna az eddigi párbeszédeinket Alexával,tudnád mit miért írtam neki.
Szerintem az állatoknak vannak kölkeik.Ezért nem tetszik.Ugyan engedd már meg nekem..Neked meg az én stílusom nem tetszik.Ez van.Nem gondolod,hogy most te személyeskedsz??
Egyébként olvasgasd a naplóját,és okulj.Én is azt teszem.Mármint okulok...
en sosem olvastam Alexat, es meg a hoxan sem lattam, megis engem is elkeserit, hogy mennyi negativumot/gunyt kap azert, mert le meri irni, hogy o iranyitja az eletet, van benne rendszer, es bolodgok a gyerekei. meg kikialtjak hazugnak :(
bezzeg, ha valaki azt irja, hogy 27x ebredt fel a gyereke az ejjel, + 13 orat sirt a mai nap, es ki van idegileg, ongyilkossagra keszul, azt mindenki elhiszi, sajnalja, akinek meg jobban megy, azt b@szogatjak. az osszes gunyolodo "nem szupermami" ugyanezt tanitja a gyerekenek?!?!
Alexa!
Ugyanígy vagyok a hisztivel mint te, és azt hittem használni fog, ha nem veszek róla tudomást. De sajnos a mai napig nagyon hisztis Nimród. Pár hónapja azt gondoltam, ha elkezd mászni, megszűnik az állandó hisztije, és rám utaltsága, mert elmegy a játékért, vagy a számára érdekes dolgokért. de nem így lett. Mostanában 2-3hónapja abban bízok a hisztiről nemtudomást vevés, majd megszűnteti a problémát, de sajnos nem. Én nem tudom, hogy miért, de Nimi tényleg valami extra mega hiper speciális egy gyerek, és totál nem 1 szülős. Nem gondoltam, hogy gyakorló anyukaként a 3. gyerekkel ilyen nehéz lesz.
Attól még hogy többgyermekes anyuka vagy, lehetsz szeretettől, belátástól, bölcsességtől megfosztott.
Tehát ez nem anyukaság függvénye.
Vannak apák, akik jobb anyák lehetnének, mint a gyermek anyja. Mert az egész a lélek érettségétől függ.
Amúgy, most hogy így folyamatosan írogatom a mai napom, azon gondolkodtam, hogy faca, hogy tényleg nincs egy "szabadnapom". Mondjuk én magamnak alakítom mindegyiket ilyen stresszesre, mert lehetnék lazább, "koszosabb, rendetlenebb" anyuka is, mint pl. a szomszédasszonyaim. Néha irígykedem is rájuk, hogy ők lazábban tudják kezelni a napjukat. Nekem valahogy nem megy.
Visszatérve amúgy a hordózókendős dologra, hogy abba is lehet házimunka alatt tenni a gyereket. Lehetni lehet, ha elvan benne.
Sajnos nekem Nimród utálta, és később a kengurút is. Nem is nagyon használtam egyiket se. Hálistennek, Chiara, el van a kendőbe, de ő se rajong érte.:s
Szóval a kendő se mindíg megoldás.
Én se vagyok a sírni hagyás híve, de néha kivitelezhetetlen, hogy kézbe vegyem akármelyiket is egy nyikkanására. Főleg egy 17 hóssal, és 2,5hóssal.
Ja, és Nimród!
Folyt. köv.
Szóval az előbb írtam Nimi jó tulajdonságait, és hozzá kell tennem imádom, szeretem, de elég kis carul sikerült gyerek, vagy így alakult.
A hisztijéről már írtam.
Nade 17hós elmúlt, és még nem megy, csak járássegítővel, vagy kézen fogva, de akkor is csak a 2 kezét fogva. Szóval, ha megyünk valahova sétálni, vagy a nagyobbik fiú tolja valamelyik babakocsit, vagy Chiara kendőbe, Nimród tolva.
Nimród, nem kicsit lusta is. Talán 2 hete, hogy fogja a cumisüveget, vagy a poharat magának ha iszik. Eddig nekem kellett. Mai napig etetnem kell minden etetésnél, legyen az főzelék, vagy éppen szendvicsfalatkák. Kb. 1 hónapja alussza át az éjszakát, de van, hogy ébred. Cjiara ezzel szemben, 6 hetes kora óta átalussza(álom gyerek).
Szóval, ilyen Nimi!
Egyébként, minden rendben vele, és egészséges, csak éppen lusta.
Ja, és itthon König Nimródnak (Nimród királynak, őfelségének) hívjuk.
Járunk a nem menés miatt fizikoterápiára, ahol azt mondta a nő, hogy teljesen egészséges, csak kicsit speciális gyerek, ami azt jelenti, hogy valószínűleg, tudtunkon kívül, elkényeztettük, és rafinált is, úgyhogy rájött, hogy vagyunk jópáran ebben a családban, aki szolgálja őt.
Apa, anya, 2 nagyobb testvér.
Beni(8 éves), pl. régebben, mindíg ugrott, ha hallotta, hogy Nimi nyöszörög valamiért. Vitte neki a játékot, ölbe vette, játszott vele, inni adott neki, szóval teljesen kiszolgálta. Valószínűleg emiatt lett ilyen.
Nem baj, majd leszokik róla.
A kisfiadért őszinte részvétem. :-(((
Viszont ha jártál ebben a cipőben, akkor pont neked kéne kiakadnod azon, ha valaki bababorzalomnak nevezi, ha felébred a gyereke éjjel. Gondolom, ennél azért te jóval többet szenvedtél a kicsi fiaddal együtt. :-(
Másik: nem érted a kötőtő nevelés lényegét. Mindegy, nem magyarázom. Akármit is gondolsz, még soha nem hagytam sírni egy gyerekemet sem. Én is babusgatom őket. A legkisebbem napok óta a fél délelőttöt rám kötve tölti hordozókendőben, mert nekem dolgom van, neki viszont kell az ölbenlét. Mindegy.
A méhecskékről meg: most komolyan, te ott állsz a gyereked mellett minden pillanatban? Játszótéren se engeded elfutni magad mellől? Nehogy megcsípje valami? Ezt nem tudom, hogyan kivitelezed, de kíváncsivá tettél.
Amúgy ha megcsípi egy méhecske véletlenül, akkor 1. meghallom, meglátom, mert nyitva a teraszajtó, nincsenek kizárva, csak kiengedve és figyelek rájuk, 2. kiszaladok, megvígasztalom, lekezelem a csípést, pont ugyanúgy, mint bárki más
Hiszti: az enyémek is próbálkoztak ilyesmivel, de az az elvem - kövezz meg érte - hogy ha valóban hisztiről van szó, tehát nem valami jogos gondja van a gyereknek, amiben segíteni kell neki, akkor bizony a hisztit én nem hallom meg. Nem veszem figyelembe. Ezzel a módszerrel igen gyorsan elmúlik ám a hisztikorszak! :-)
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Mi az, amit még mindenképpen meg akarsz tenni mielőtt meghalsz?
- Kedves emlékek történetek, szerelemről, babákról az életről.Meséld el.
- 2010. márciusában született babákról