Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)
Egyáltalán nem akarok visszamenni. 16kg-os gyerekeim vannak, fel kell őket emelni egy nap nem tudom hányszor... Mivel a szülők nem jöhetnek be az intézménybe mi oltoztetjuk le és fel a gyerekeket. Napjában összesen 4x. 12 gyereket le és fel öltöztetni nagyon megterhelő.
Egyszer kiszamoltuk, hogy egy nap hány kg-ot emelünk. 1000-re jött ki...
Mellette hirtelen, kapaloznak, nem egyszer rúgták már meg a hasamat és a cicimet... A jó kis gyogycipovel...
Plusz mindegyik állandóan beteg... Nem szeretnék visszamenni semmi pénzért sem. 😔
Most szerdán egyeztetjük a dokival az időpontot azt mondta akkor írjak, de idén én még el fogok jutni azt mondta mindenképp berak valahova, szóval vagy karácsony előtt vagy 2 ünnep közt megyek, írok majd ha tudok pontosat :) Ma vagyok egyébként 5 hetes :D
Én is szoktam érezni, néha szurkál, meg néha olyan mintha azt érezném h meg is jött, vagy folyna valami, szabályosan érzem, de aztán kimegyek, és vagy valami kis vizes folyás vagy semmi.
Szerintem a főnöködnek se feltétlenül kellene tudnia. Persze ha olyan a meló, hogy veszélyes így neked, akkor muszáj.
De rajta kívül meg tényleg senkinek, nem értek egyet a kolléganőddel. Én a 13. hétben vagyok, de csak a legjobb barátnőim tudják, se család, se főnök.
Amíg nem tudja az ember, hogy minden rendben, legalább az első uh-ig, addig hivatalosan nem bizonyosság csak sejtés a várandósság. A legkevésbé sincs köze hozzá mindenkinek.
Egyáltalán nem akarsz már visszamenni?
Remélem, hogy ez csak jót jelent...
Most egy kicsi mérges lettem, mert mindjárt hívom fel a főnököm és elmondom neki az igazságot. De kolléganőm erőlteti, hogy akkor ezek után mondjam el a többieknek is. Nem akarom még nekik elmondani, de tudom, hogy a mandulagyulladás jovohetig nem tart ki és jövőheten már mennem kellene dolgozni.
Abszolút nem tudom, hogy mi tévő legyek.
Nem akarom, hogy mindenki tudomást szerezzen az én korai terhességemről.
Noverem erre azt mondta, hogy "ilyen az anyasag. Hogy tetszik?" :D
Megertem hogy aggodsz. Tenyleg innentol kezdve az ember folyamatosan aggodik valamin. De azt irtad, nem gorcsol, csak feszul.. Szerintem nincs semmi baj. A magnezium az mindenkepp jo, meg a sok pihenes.
Minden rendben lesz Anonim. ❤️Mindent megteszel érte és ezt tudja nagyon jól a babuci. 🥰
Mikor olvastalak itt titeket, hogy eddig azért izgultatok, hogy mikor lesz pozitív, utána hogy minden rendben legyen, nem ertettem.
Mondom mit kell itt idegeskedni??? Na most megtudtam 😂🤦🏻♀️🥰
Sose lehetsz nyugodt, mindig aggódsz vmiert.
Köszi Sister, de olyan fura, mintha megakarna jönni...
Most enyhült, vettem be magnerotot reggeli közben és javult. Napi 3x szedem a magnerotot már. Egyébként pihenek, semmi megeroltetot nem végzek az itthoni házimunkákon kívül.
Kapaszkodjon is nagyon mert január 6-ig idegbajt kapok.
A gyerekuleses sztori eleg vicces, mert eloszor vettunk egyet, amiben 0-4 eves korig ulhet, gondoltuk, hogy az a leg koltseghatekonyabb. 360 fokban forgathato, dontheto, hiper szuper. Meg is neztuk a neten, hogy befer az automba. Egy Ford Mustangom van :D nem eppen csaladi auto.
Hazamentunk, beszereltuk egy masfel ora alatt :D :D :D es vegulis befert, viszont annyira elore kell huzni az elotte levo ulest, hogy akkor meg mar mi nem ferunk be. En 180 centi vagyok a ferjem 190.... szoval visszavittuk es kicsereltuk egy kisebbre, ami csak 0-2 eves korig jo, de ez az a fajta amit a babakocsira is ra lehet tenni, es isofix nelkul is lehet hasznalni, szoval szerintem praktikusabb, mert igy konnyen at tudjuk tenni a ferjem autojaba is. Most fontolgatom, hogy el kell majd adnunk a mustangot es venni egy csaladi autot. De meglatjuk meg. Van meg ido. atmenetileg jo lesz igy.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon vagany kis cuccokat fogsz talalni a kisfiadnak is. Azok mashogy cukik mint a lanyos dolgok. :)
Nekem eddig ez a kedvenc idoszakom. Mar egyertelmuen varandos pocakom van, es mar reagal bizonyos dolgokra a baba. annyira elkepeszto. Eddig is volt hogy mocorgott, de teljesen kiszamithatatlan pillanatokban. Most meg mar latok osszefuggeseket. Ha finomat eszem, vagy ha valaki simogatja a pocakomat, vagy torna kozben. Olyan jo. Tudnek amugy kivenni egy-ket napot, de probalok eros lenni, mert a vege fele szerintem lesz meg ennel rosszabb, es inkabb akkor vennem ki majd a betegszabikat.
Nem erezted meg mozogni? En nagyon hamar, a 15. heten mar ereztem neha, de nekem nem volt se pillango, se buborek :D en inkabb ilyen szuras szeru mozgast ereztem, meg mintha simogatnak a hasamat, csak belulrol :D De ez annyira sok mindentol fugg. sokan elso varandossagnal csak 20. het korul erzik.
Izgulok erted a cici para miatt. Remelem csak a sok hormon miatt van, es pikpakk el is fog mulni.
Dreamer ne idegeskedj, ezek a tejmirigyek lehetnek sztem. De azt mondom, hogy azért beszélj a nőgyógyászoddal, az a biztos.
😊
Tegnap estétől alul nagyon fel van puffadva a hasam, feszít, de nem görcsöl.
Este már mindenre raparaztam, hogy nem e volt túl forró a zuhany, vagy nem e tettem hirtelen mozdulatot. Jaj annyira félek nincs e vmi baj odabent... 😔
Nyugtassatok meg, hogy ez teljesen normális tünet. 🥺🥺🥺
Ilyenek ezek a nagyik, egybol buszkelkednek a kicsi unokakkal :D Mondjuk az en anyukam egesz jol tartotta a titkot ugy tudom, de ha messze vagytok, akkor meg ugysem szamit.
A mehedben van ciszta? nem is tudtam hogy ott is lehet. nem a petefeszkeken szokott a ciszta lenni es a mehen belul meg mioma? Es erre amugy azt mondtak, hogy majd magatol felszivodik a varandossag alatt?
Milyen genetikai vizsgalatokat csinaltatsz majd? es mikor?
Semmi gond, én is sokszor százfele vagyok. Pedig most itthon is vagyok már hónapok óta.
Úgy örülök, hogy jobban vagy!! ♥️ Legjobb kezekben vagytok a piciddel ennél az orvosnál. ♥️
Ezek a bababoltok nagyon veszélyesek!! 😄 Főleg, ha akció van. 😜 Klassz lehet a gyerekülés. Ebben meddig utazhat? Fodros bababugyi miatt irigykedem. Hogy ezek a ruhadarabok mennyire édesek!! ♥️♥️ Nálunk fodor és csipke helyett marad a Marvel és Star Wars univerzum. Muszáj néha nekem is beszereznem pár cuki darabot a gyerkőcnek. 😉 Mázli, hogy pont az a barátnőm ajánlott fel ruhát, aki mindenféle édi-bédi mini pasi göncöt szokott vadászni a babájának. ☺️
Tök jó, hogy már túl vagytok a fél időn. Most 30. hétig úgy tudom elég aktív lesz a bébi. Aztán meg már nem nagyon marad neki hely a randalírozásra. ☺️ Lehet, hogy emiatt is ilyen nehezek az éjszakáid. Biztos valami növekedési ugrásban van. Kitartást!! Ilyenkor nem tudsz 1-2 napot kivenni esetleg?
Na tök jó, akkor nem olyan mini a hasam. Gondolom lassan elkezd majd jobban látszódni. Az első érezhető mozgást is annyira várom már. ♥️♥️
Köszi Lanna és Sister! Hát furcsák ezek a göbök, soha nem voltak ilyenek a cicimben. Igen, írják, hogy akár normális is lehet. Nem fájnak amúgy, talán icipicit érzékenyek, de ennyi.
Olyan lökött vagyok, kedden voltam magán nőgyógyásznál, meg kellett volna nézessem a cicimet is. Most nem tudom, hogy államiba mennyi idő bejutni. Holnap felhívom a védőnőt, hátha ő is meg tudja nézni. 😵💫
Üdv újra Sister!
A vásárolgatástól még messze vagyok, bár anyum nem tudta tartani a száját a munkahelyén, igaz messze laknak így itthon még tidom titkolni. Ha már ott tartanék nem is kellene túl sokmindent vásárolni, mert egy ismerősének mindene megmaradt sajnos.
A nőgyógyász kapásból említette hogy nagyon nagy a méhem, ami nem kóros. Igaz van egy nagy cisztám benne az is növeli, ott a puffadás. Így ha nyár lenne simán rámfognák hogy legalább a 20.hétben vagyok. Talán ha a ciszta elkezd felszívódni akkor kisebb lesz a hasam. Nagyon fura mert évek óta brutál lapos hasam volt. Erre minden nadrágom szorít.
Most a genetikai vizsgálatot várjuk, nagyon remélem hogy ami brutál kezeléseket kaptam az nem csinál bajt. De a kezelőorvosom szerint nem lehet baj. De nyilván ez nem nyugtat meg. Majd akkor ha már meglesz a szűrővizsgálat, arra még cárnom kell.
De legyünk pozitívak
WC végig volt 😄 mi csináljuk a vizet is, kb 3 óra volt, amíg nem üzemelt 😅 fürdő is úgy van, hogy be van állítva a kád, megy a régi mosogató szekrényem csapnak. Kicsit rusztikus, hogy a férjemet idézzem, mert még nincs leburkolva sem, csak a vakolt fal. De legalább működik.
Mosogató gépem nekem is lesz. Meg is van már minden gépem. Alig várom 😁
Bocsi, megint eltuntem :)
Annyira sokat irtok, alig gyozom visszaolvasni.
Mennyire jo egy ilyen baratno, akinek meg az izlese is egyezik a tieddel.
Jaj hetvegen megis vasaroltunk a mamas and papasban, mert akcio volt :D Vettunk gyerekulest. Hatalmasak ezek a gyerekulesek en azt hittem siman el fogunk meg ferni az automban, de eleg szukos a hely igy most. Jaj meg vettem olyan kis fodros bugyit amit fel lehet adni ra nyari ruhak ala, hogy ne a pelusa latszodjon ki. Behalok annyira cuki :D
Sokkal jobban vagyok egyebkent. probalok pozitivan allni ehhez a vese problemahoz amennyire lehet.
23+3 vagyok most. es brutal mennyire megindult a pocaknovekedes az utobbi egy hetben.
Visszaneztem a 14 hetes pocakomat, es nekem is ilyesmi meret volt mint neked. mondjuk en nem vagyok ilyen szalkas testalkat mint te.
Most az az idoszak van nalunk, hogy minden nap sokat mozog a kis baby es olyan boldogsag ez. Viszont nagyon faradt vagyok. rosszul aludtam mult ejjel mert fajt a pocakom meg a medencem. Erdekes hogy vannak ejszakak, amikor teljesen jol vagyok, es semmi nem faj, maskor meg szinte egesz ejjel szenvedek.
Lányok! Cici parában vagyok… Tegnap este tűnt fel, hogy fura göb van a jobb cickómban. Hatalmas, akkora, mint egy zöld dió, elég furcsa. Kemény, de nem nagyon érzékeny.
Mondtam páromnak is, megnézte és a balban is talált egyet. Az kisebb, de szintén kemény… Elvileg lehet ilyen a terhesség miatt. Szerintetek ez biztosan normális??
Jesszum!! Teljes együttérzésem!!! ♥️♥️♥️ Ez a lakva felújítás kemény… Mi költözés után egy évig éltünk konyha nélkül… mosdóban és a zuhanyzóban mosogattunk, kis két platnis sütő lapot vettünk, azon főztünk. 🤣 Nem viselt meg amúgy szerencsére, de nem volt egyszerű. Aztán megépült ide is a konyha. Imádom, klassz és mosogatógép is van. ♥️
Fürdő nélkül naaaaagyon nehéz lehetett nektek! 😢😢 WC volt azért akkor?
Nekünk nem lesz pár hétig WC se. Szerencsére anyuhoz le tudunk járni majd, csak azért az ő lakása mégiscsak az ő lakása. Nálunk két generációs a ház, teljesen különálló 2 lakással. Kisbabus miatt átlag napi 15-20x pisilek. Szegény anyám majd, hogy a nyakára járunk. 😵💫😵💫
Nem akarod magad meglepni egy takarítónő látogatással? Csodákat tudnak tenni, meg nekik ez mégis szakmájuk, szerintem nálam biztos gyorsabban haladnak.
Hát nálunk férjemnek nem kellett nagyon harcolni az alfa pozicióért. Rajta kívül egy hím zebrapinty van a háztartásban, néhány hal a kerti tóban, meg régen volt egy tengeri malacka (isten nyugossza) szóval neki nem nagyon volt kivel harcolni 🤣
Én curvuláskor céda nőszemélynek hívom 🤣