Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)
Na akkor legalább nem idegesít ma. 😅
Enyém keresett pár napja, hogy mi van velem. Nem vettem fel, csak olvastam az e-mailjét. Bár, miután kérésem ellenére feltehetőleg elmondta a kolléganőknek, hogy miért vagyok itthon, nem sok kedvem van beszélgetni vele.
Szupi, akkor minden rendben nálatok is. Most lehet rápihen az esti bulira. 😅
Főnököd ma jól viselkedik?
Én jól! Baba reggel becheckolt. 😄 Megint imádkoztam a WC kagylóhoz. 😄 Szal eléggé lenyugodtam, dolgozik a bébibogyó. Utána kicsit vicces volt, mert a hálóban feküdtem a progeszteron kúp után, és igyekeztem bent tartani a reggelit és a vitaminokat, közben dolgoztak a villanyszerelők a gyerekszobában. 😅😅
Nálatok mizu Kukac?
Értem már lányok, most megvilágosodtam Clearblue teszt kérdésben. ☺️ Sosem tudtam, hogy kell számolni.
Hvile, hát igen ez olyan nehéz kérdés. Sajnos a migrén teljesen kiszámíthatatlan. Szerintem, ha szenvedsz, az se jó. Dokit vagy gyógyszerészt nem tudod felhívni? Én simán szoktam a helyi gyógyszertárat hívni hasonló kérdéssel.
Azt hiszem majd a 3. trimeszterben is nagyon meg kell válogatni egyébként, hogy mit szed be az ember.
Egy kis borsmenta illóolajat szabad zsepiből szagolgatni. Nekem elviszi a fejfájást és mégsem gyógyszer.
Panarom vagy doTerra nagyon tiszta.
Köszönöm Dreamer, szerintem is nagyon klassz ez a teszt, tök menő, hogy nem egy csíkot kell nézegetni! :)) Áhh, nem 5-6 hét, hanem inkább 4-5, de inkább 4 szerintem, máshogy nekem nem jön ki a matek. A kalkulátorok szerint is 4+2 lehetek, ha jól értelmezem a matekot neten... :D
Igen, ha nem pont ma utaznánk el barátokkal és várna rám egy egész napos menetel, biztosan könnyebb lenne, akkor csak feküdnék és túlélnék. :))
Igen, én is arra jutottam, hogy ha nem rendszeresen szedem be, akkor nem kellene, hogy gondot okozzon. Most még próbálok túlélni, bízom a kirándulás és a jó levegő erejében, csak azt sem akarom, hogy most nem veszek be semmit, aztán délutánra már annyira fog fájni, hogy az életemért fogok küzdeni. :( De a babáért kitartok! :)
Köszönöm szépen a jó tanácsot! 🥰
Hvile, nagyon klassz a Clearblue teszted, gratulálok!! Akkor a teszt most 5-6 hetesnek mér, ugye? Vagy hogy kell ezt az 1-2 hetet értelmezni?
Fejfájasra sok hideg víz, elsötétített szoba, nyitott ablak és egy kis fekvés, halk chill zene mellett. Ha nem durva a migrén, ezek segíthetnek. Esetleg próbálj meg aludni.
Ha nem múlik, nekem van itthon Panadol, orvos és gyógyszerész is jóváhagyta. Tudtommal ebből néha egy kevés nem árthat a babának. Amikor gyógyszert veszel be, mindig dokit/gyógyszerészt kell előtte kérdezni. Illetve a kockázat/haszon mérlegelés még segíthet. Én például vettem már be brutális fejfájásra Panadolt, mert elvileg nem árt, és egy fél napos fejfájásnál biztos kevésbé rossz a babának.
Jaj szegény a 3 fog miatt! 😢Na jól egymásra találtunk. 😄 Nekem 3 bölcsesség rosszul nőtt, azokat ki kellett szedni. Egy meg letört és későn vettem észre, hogy elszuvasodott. Nem szoktak amúgy fájni a fogaim, ezért kell gyakrabban járjak ellenőrzésre, mert simán van rossz fogam és nem fáj. 😄
Nem volt fogszabályzóm, de nagyon kéne, mert nincsenek fogközeim gyakorlatilag. 😅
Lehet akkor neked a gyerekkori táplálkozás miatt romlanak a fogaid. 😢 Én ezzel szoktam amúgy riogatni párom gyerekeit, hogy egyenek rendes kaját, mert aztán úgy járnak, mint én; hogy felnőttként a fogorvos rendszeres vendégei lesznek. 😄
Na akkor már ma vagytok 4+4 napon. ♥️ Kis cukiság. ♥️ Használsz appot, PregHello-t vagy hasonlót? Ott minden héten van baba és mama info, meg csomó érdekes dolog. Olyan aranyos. ☺️
Szerintem a pizzát a baba akarta. Abból is építi a kis testét. ☺️☺️
Én úgy tudom, hogy Panadolt lehet várandósság alatt szedni. Igyál sok folyadékot.
Jobbulást! Próbálj meg utána aludni egyet, hátha jobb lesz.
Sziasztok!
Gratulálok minden kismamának és nagyon nagyon drukkolok azoknak, akik készülnek tesztelni illetve babát terveznek 😊
Nekem jövő hét szerda a nem várt napja, ahogy egyre közelebb van, annál jobban izgulok 😀
Az első terhességemmel kb 6 hetesen voltam először dokinál. Nekem is kellett menni mindenféle vizsgálatra (EKG, belgyógyász, fogorvos).
Ma reggel megtörtént az amoniózus clearblue tesztelés, feltettem a képet, annyira boldog vagyok! 🥰 Olyan hihetetlen ez az egész..
Épp mondtam a férjemnek, milyen szuper, hogy pont ennyien írunk ide hasonló cipőben, mennyire jól esik a lelkemnek, hogy van kiknek leírnom, ami a fejemben jár.. hatalmas háttértámogatás vagytok nekem! 🥰
Teljesen átérzem a házfelújítási témákat. Mi most vettünk magunknak lakást Pesten, ha minden jól megy, akkor januárban kezdjük a felújítást. Mondjuk egy babaszoba nem volt belekalkulálva, de hát újratervezés. :)
Ismét szintén együttérzek. Én is csak csoki, mástól kifordul a gyomrom. Mindig madárcsontú gyerek voltam, normál tápanyagot alig vittem be. Még a mai napig megkérdezik, hogy eszek-e?
Ja és fogak: Lassan 25 éves vagyok és már 3 fogamat kihúzták. Pótoltattam őket, de az igazi fog mégis csak az igazi.
Nem is volt soha fogszabid?
Nekem volt, tavaly került le, de ugyanúgy romlanak:(
A babód is okozhatja ezeket. :) Nyugi! Amíg nem mond rosszat a doki, nincs baj.
Én 4+3 vagyok. Nem tudom, hogy a baba dolgozik-e, vagy csak éhes voltam, de most viszont egy 32cm-es pizza, úgy ahogy van, lecsúszott. 🤣💪🏼
Szerintem ha nem is közös ágyban, de mellettetek a kiságyban praktikus. Főleg az éjjeli szopik/etetések miatt, ha ne adj isten pocakfájós lesz stb. Nem kell métereket mászkálni a másik szobába.
Elhiszem, hogy most még annyira nem látjátok a végét, de aztán kaptok egy elképzeléseiteknek megfelelő házat.
Amúgy a vályogház fantasztikus előnye az, hogy nyáron is jó kis kellemes idő van bent. :))
Ti merre éltek amúgy? Pest környékiek vagytok? Mintha mondtad volna😅
Köszönöm Dreamer ❤️
Igen, már elkezdtem szedni, a férjem most nem, nagyon nem bírja az izét😂! Pedig igazi vitamin bomba, de nem erőltetem :) Jövő hét péntekre van egy nem várt 😉😁
Kukac, örülök, hogy a babód belelendült ma! ♥️ Adott anyának egy jelet, hogy dolgozik odabent. ☺️
Szia Szőkeciklon itt is! ☺️ Megy a drukk a tesóhoz! Most is indul a méhpempő kúra?
Szörnyű, együttérzek veled!! 😢 Gyerekkoromban nem nagyon ettem, a szél is elfújt. Kábé csak édességet ettem leginkább. Gondolom ezért épült fel gyengén a fogam. Illetve fogszabalyzó kellene, túl közel vannak a fogaim egymáshoz, mindig ott lyukadnak.
Halad a kis babó, két napja hihetetlen fáradt vagyok, meg a pajzsmirigyem is megborult. Szerintem erős kis babó. ♥️♥️ Te most 4 hét + hány napos vagy?
Izgi lesz majd a gyerekszoba elkészítése. Én azt nagyon várom amúgy. Szobát leválasztottuk, fal ilyen világos sárga, jöhetnek majd a bútorok. Én bevinném a picit az első pár hónapban, de párom nem akarja.