Baba boom! Csuby modra! (beszélgetés)
Manóci!
Egész jól álltok :))
Szia Manóci!
Tölünk is megkaptad a magadét. :-)
És tényleg tökéletes!
Sziasztok!!
Kaphatunk egy szavazatot? Pelenka csomagot lehet nyerni, nagy szükségünk lenne rá!
KÖSZÖNÖM!!
(A nagy sárga csillagra kell klikkelni)
Sziasztok!
Csuby, Linda!
Nnnna, mit találtam Nektek?
&PHPSESSID=918db79b0a3d67acfa23560256862a20
Szülésfelkészítés a neten! :-))
Szia!
Gátmasszázsolaj néven kapható. Mi a MOM Parkban vettük.
Gátvédelemről még:
Az orvosomnak az volt a véleménye, hogy inkább repedjen/szakadjon, mert akkor ott szakad a szövet, ahol a leggyengébb, bár neki sokkal több dolga van utána. Ezt ugye neki kell tudnia.
Én azon a véleményen voltam, hogy ha nem muszály, akkor ne vágjanak. Végül kis hámsérülésekkel és 3 öltéssel megúsztam a dolgot.
Szerintem a lényeg, hogy hagyjanak időt a tágulásra és a kismama ne legyen görcsös. Ha nyugodt vagy, akkor könnyebben ellazulnak az izmok.
A dokiban bízok ilyen téren, és azt remélem, hogy én is gyorsan gyógyulok majd ha mégis muszáj lesz varrni.
Néha azért elcsodálkozok, hogy már ilyen korán miféléken agyalok:D
Hohhoo, akkor hasonló csukában evezünk/eveztünk:)
Erről a masszázsolajról még nem hallottam, úgyhogy köszönöm a tippet:)
A saját véleményem most az, hogy ha muszáj akkor vágjanak, az biztos könnyebben gyógyul, mint a repedés utáni varrás. Csak tényleg sokféle tapasztalatot hallottam eddig.
Mágika!
Mire szavaztál már segítettek a csajok, de örülök, h segítettél volna :)))
Szia!
Business Support Manager... Ez volt a státuszom neve. Reporting, controlling.
Több mint 10 évig könyveltem, adóbevallottam. :-))
Vannak kórházak, ahol úgy néznek a kismamára, aki rákérdez a gátvédelemre, mintha ufó lenne. :-) Gyöngybaba is gátvédelemmel született. A szülés előtt kb 1 hónappal kezdtük a masszázsolaj használatát (nem masszázst!!!, csak laza simogatást). Nem repedtem, szakadtam szerencsére.
Beszéld meg az orvosoddal. Ha a csendes szülés mellett volt biztos, hogy nem fog a gátvédelem ellen sem szólni.
Szia!
Én sem értem, de köszönöm a megerősítés neked is:)
Figyi, neked már több tapasztalatod van 3 kispasi után, mi a véleményed a gátvédelemről? Elég ellentétes történeteket hallottam eddig.
Szia!
Akkor reménykedek tovább, most kezdtem a 16.hetet, hátha...:)
Köszönöm, a 4D telefonszám még nem kell, először a dokit kérdezem majd meg van-e javaslata, vagy ránk bízza.
Igenis! :D A lazítás folyamatban:) Tegnap szabin voltam, elintéztem az ekg-t (csodák csodájára fél óra sem volt a várakozással együtt!), aztán vásároltunk, megvettem az első kismama nadrágot:) Nagyon örülök neki, nagyon kényelmes:)
Szóval most már több idő lesz/van pihenni és az agyam sem jár állandóan az irodában:)
Te mit dolgozol/dolgoztál?
Szia!
Én elég későn éreztem, a 17-18. hét környékén.
A magzatmázat általában nem mossák le, és nem is kell. Nem értem, miért mondta a barátnődnek ezt a nővér.
Szia Linda!
Nnna, ezek szerint jobban van a gyomrod. Ennek örülök!
Én sem akartam gyógybogyót bevenni, de több heti szenvedés után csak "megenyhültem". És milyen jól tettem!!!!!! Fölösleges szenvedni, ha a Babának nem árt a gyógyszer, Te viszont sokkal-sokkal jobban lehetsz.
Gyöngyöcske mocorgását a 16. héten (2006. március 15.) éreztem. De már előtte is volt, de akkor - a 16. héten - tudatosult, hogy amit érzek, az már Gyöngybaba. Éjjel 1/2 11 volt, Apa ott aludt mellettem, megböktem, és suttogtam Neki, hogy, "érzem a Baba mozgását...". Erre Ő csak morgott valamit és aludt tovább. :-))
??? Ez a magzatmázas kérdés.... Pontosan, hogy NEM mossák le a gyerekekről, mert jót tesz a bőrüknek. Lehet, hogy esetleg nem volt tiszta a magzatvíz...
4D. Voltunk. 4-szer is. :-) Először a 22. héten. CSODA! Pont olyan volt GyöngyBaba arca, mint ahogy az utolsó két 4D-n láttuk. Azok a képek a telefonomban vannak. Annyiszor megnézem őket még mostanában is!
Mi a XI. kerületbe jártunk, egy jó nevű helyre, a Szabolcs utcai kórház genetikai uh-s szonográfusa dolgozik ott. Nagyon szép képeket és videókat csináltak. Ha érdekel, prviben elküldöm a telefonszámot. Akkor 10.000 volt DVD-vel, képekkel együtt de már nem emlékszem, hogy mennyit kellett várni időpontra.
Áfa lefutott erre a hónapra, mostmár tessék lazítani egy kicsit! :-))
Szép napot!
M
Köszönöm, szerencsére két napig sem tartott végül:) Örülök, mert elég "bogyóellenes" vagyok, biztos sokáig kínlódtam volna az első bevételéig.
Örülök, hogy nem vagyok csodabogár:) Azt képzeltem majd felébred az ösztön a babázástól, hogy "dejólennehamárittlenne":)
Sziasztok!
Újra itt, kicsit nagy volt a hajtás.
Két kérdésem van most:)
Mikor éreztétek először a(z első) baba mocorgását? Én már nagyon várom, de még csak a 15.hétben vagyok.
A másik: barátnőmnek azt mondta az egyik csecsemős nővér, hogy azért hámlik olyan csúnyán a kisfia bőre, mert nem mosták le rendesen a magzatmázat... Teljesen elhűltem ettől, azt olvastam épp fordítva van. Szerintetek?
A 28-30. héttől ajánlják, és kórházanként változó, hogy mennyi ideig tart, és milyen pontosan.
Nálunk a 30. héten volt, körbementünk a szülőszobán, megnéztük az apás szülőszobát, a szülőszéket kipróbáltuk, tehát ismerőssé tettük magunknak. Volt két előadás, egy a szülésről, egy a szoptatásról. Nagyon jó volt.
Sziasztok!
Felkészítő...
Mi a Szent Imre kórházba jártunk + Apa a védőnőhöz is elkísért néhányszor.
A Szent Imre programja:
Amin mi voltunk annakidején: 1,3,5,6,7,8,9-es előadás. Hasznosak voltak, filmvetítéssel, képekkel, sok-sok beszélgetéssel.
Ami pedig a felkészülést illeti... Amikor odaértek a kórházba, akkor úgyis minden más lesz, mint ahogy elképzeltétek, elmondták... :-))
Ebben sajnos én nem tudok tanácsot adni, mert nem jártunk, csak a szülésznővel mentünk körbe, megmutatta a szülőszobát, stb.
Talán a csajok tudnak segíteni :)))
Amúgy akkor sem lehet elképzelni, ha járok szerintem. Majd ha túl lesztek rajta :)))
A Rennie tényleg jó, de nekem már attól is hányingerem volt :((((
Ezt szerintem nem is lehet előre elképzelni, majd ha megszülsz és a kezedben tartod akkor fogod érezni. És onnantól kezdve nincs megállás, csak a GYÖNYÖRŰSÉG :)))