Baba boom! Csuby modra! (beszélgetés)
Csuby!
Miből gondolod, hogy sírós babátok lesz? Miért is lenne sírós?
Sziasztok!
Szülésznő:
Én megkérdeztem az orvosom, hogy melyik szülésznővel dolgozik szívesen. Három nevet mondott, közülük választottunk. Sajnos, mint utóbb kiderült rosszul. Mi augusztusre vártuk GyöngyBabánkat, már februárban bemutatkoztunk a szülésznővel egymásnak, megmutatta a szülőszobát, beszélgettünk, aztán augusztu elején közölte, hogy még sem jön be a kórházba, amikor szülünk... És nem is jött. :-( Sőt, bár bent volt másnap a kórházban felénk se nézett.
Amikor beértünk a kórházba és túl voltunk a vizsgálatokon, akkor felhívtuk az orvosunkat, aki jött is. Kb 1,5 órát volt velünk, amíg megszületett Gyöngybabácskánk, aztán még egy 1/2 órát, amíg megszületett a lepény és ellátott engem. Aztán köszönt és nem is láttam csak a 6 hetes kontroll-vizsgálaton. Nálunk nem hiányzott az orvosi jelenlét. Jó volt, hogy kettesben lehettünk Apával. Aki végig fogta a kezem, simogatott, beszélt hozzám és néha hallgatott. :-)
Elmondása szerint csodálatos élménye az életének a Lányunk megszületése. Végül Apa az orvos mellett térdelt és az orvos szemszögéből nézte végig, ahogy megszületik Gyöngybaba.
NST: non stress test
Azaz nem stresszes állapotban végzett vizsgálat. Kb 20 percre 2 tappancsot tesznek a pocakra. Az egyik a babát figyeli, a mozgást és a szívhangot. A másik a méh összehúzódásait, már ha vannak. :-) Az utolsó hónapban minden héten csinálják. És a szüléskor is ezzel nézik a fájások erősségét és hogy minden rendben van-e a babánál.
Azt Nst-t a szülésnél is ráteszik majd Lindusra, azért, h lássák a babával minden rendben. Ez alatt Te is figyelheted mi megy végbe ott belül, hiszen láthatod majd a fájások errősségét. A párom nagyon élvezte (én kevésbé :)) )
Szülésznőt abban a kórházban kell keresnetek, ahol szülni fogtok, mert nem nagyon mászkálnak át, azaz szerintem egyik kórház sem fogad szívesen külsőst, akár szülésznő, akár orvos.
Nálunk ugy volt,h.abból a kórházból kellett választani szülésznőt ahol szültem.
De lehet ez máshol nem így van..
Szia!
Az nst-n nézik, hogy a bébitek hogy érzi magát a pocakban. Szívhang, és fájásmérő készülék. Én bírtam, nagyon izgi. :)
Igen! igen! igen!
Kismamusz! ée Kispapusz! én vasgyok kispapusz.
És mindegy hogy hol szülsz követ a szülésznő? Vagy ugyanugy mint a doki egy megadott korházba praktizál?
Persze:-)
Ezt rátappancsozzák a pockara és mérik az esetleges fájásokat,összehúzódásokat.
Sziasztok! Ujra itt.
Figyu! Valaki elárulja nekem mi az "NST"?
Már másodszor írjátok, de én elsöre sem tudtam mi az!
Sziasztok!
Sajnos csak most értem ide.
A legtöbb pozitív tapasztalat a szülés alatt volt.
A doki végig ott volt a közelemben, szem előtt.
Mindig jött, kérdezett, tanácsot adott. Ez egyébként akkor is így lett volna, ha nem ügyeletes! Ezt előre megbeszéltük.
Apuci is végig ott lehetett, kivéve mikor a műtőben voltam.
A szülésznő is nagyon rendes volt, figyelt ram.
Sajnos az utolsó 1 órát gépre és infúzióra voltam kötve, meg is 'kínoztak', de nem rémisztgetlek... :)
A következő babámnál lesz fogadott szülésznő, alternatív szülőszoba és miegymás...
Ja, majd kimaradt: A gyulai kórház volt az...
Jó éjt Mindenkinek!!
Jajj én csak most olvastam vissza:-) Szóval kismami és kispapa:-) Tök aranyosak vagytok!
Szóval doki. Hát lehet oylan is van,de sztem aki végig ott lenne tegyük fel 10 órás vajudásnál oyan nincs de cáfoljatok meg ha tévedek.
A miénk jó doki,mégis..felhivtam,h.megyünk a kórházba,mert elfolyt a magzatvíz,ez este volt. Azt mondta ok,hivjam ujra ha vannak fájások. Ezek után 2-3 óránként telcsizett,de csak reggel jött be.
Akkor rámkukkantott,látta,h.semmi fejlemény,így továbbra is telcsin érdeklődött a szülésznőtől(!) de 2x jött be össz-vissz reggel 7től kb.1ig és végül kettőkor megcsászározott,igz még nem akart,de a főorvos nem engedte tovább várni.
A szülésznőt amugy én ugy találtam,h.elég sok mamit megkérdeztem aki már szült,páran őt emlitették és mindenki áradozott Róla! Elmentem a 32.héten a kórházba,megkértem ott lenne e Velünk e fontos eseménynél és hál' Iste vállalta. Ő csinálta az NST-ket is aztán a 35.héttől.
Na meg egy csomó jó tanáccsal ellátott.
De jó Nektek :)))
Jó éjt!
(a doki valóban csak a végére jön, ha már elég tág vagy (bocsi) akkor behívják, jobb esetben pont ügyeletes és mákod van)
Ezer bocs mindenkitől, de most elrabolom.
Megyünk fürdeni. Holnap jövünk!
csumi!
Csuby
Szia!
Semmi gond, sőt, örülök, ha valaki bőbeszédű:)
Köszönöm a jótanácsokat, mindenképp elkezdek érdeklődni:)
Az komoly, hogy a doki már csak konkrétan a szülésnél van jelen? Én úgy gondoltam, hogy kb akkor indul a kórházba amikor mi és végig ott van (hacsak nem szül épp egy másik kismamája is).
Igen zaklasd vele a dokit és sokszor!!!
Mi is azt szerettük volna ha párom végig velem lehet,de ezt csa 1x emlitettük meg azt hittük elég.
Erre hazaküldték,mondván ha majd szülünk bejöhet!
Hát végül akkor láttam legközelebb amikor toltak be a műtőbe és oda sem jöhetett.Ez kórház függő is de ha ugy szeretnétek akkor SOKSZOR nyomatékosítsátok!
Szia! Igen lehet választani szülésznőt is! Nekem volt és egy tündér volt komolyan! Áldom az eszem,h.gondoltam rá,h.legyen. Annyit segitett,h.az szavakban ki sem fejezhető.Ő ott volt velem végig pedig 16 órás volt a vajudás és végül császár lett a vége.
A kórházi napok alatt is többször bejött. Segitett utána amikor még nem nagyon tudtam mozogni stb.szóval egy nagyal volt!
Én mindenképp ajánlom hisz a doki már csak konkrétan a szülésnél van ott
Az ügyeletes szülésznőknek pedig nem mindig van ideje/motivációja segiteni.
Persze vannak kivételek!
Ja igen,nekem még 16 ó.után sem lett volna szerintem császár ha ő nem harcol amellett,h.legyen már vmi,pedig mint utóbb kiderült akkor nagy gáz lett volna,hisz a pici nyakára tejerte 2xesen a köldökzsinórt.
Bocsi,h.kisregényt irtam:-)
Igen, nekem is nagyon fontos, hogy ott legyen, bármi áron:) Épp most olvasgattam máshol is, hogy lehetséges, hogy nem engedik be ha császározni kell:(
Erről mit tudtok? Ezzel is a dokit zaklassam, ugye?:)
Újabb kérdés:D
Szülésznőt hasznos keresni/felkérni? Vagy a dokit kell megkérdezni róla? Egyáltalán választható a szülésznő is?:)
Én nem használtam ilyet. Neked szükséged lenne rá, úgy látod?
Ki kell próbálni előtte anélkül.
Szerintem nagyon fontos, hogy a párod ott legyen, nekem mindennél fontosabb volt, h fogja a kezem és érezzem magam mellett. Ráadásul nincs annál szebb élmény Nekik sem, Tőle tudom :))