Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Szia Évi!
Hát nagyon sajnálom hogy Veled is ez történt!Nekem mind a két missid ab. után 2 hétig volt vérzésem ebből 1 hét vérzés volt,1 hét barbázás.Sőt,nekem darabos is volt a vérzés,de nekem azt mondta a dokim hogy ez csak a tisztulás jele hisz nem tudnak mindent kiszedni nehogy kilyukasszák a méhet és maradhat bent kisebb szövetdarab az tisztul,de görcsölni nem görcsöltem.Nekem a zárójelentésre azt írták,hogy 6 hétig kímélő életmód,no szex,nem szabad ülőfürdőt venni csak zuhanyozni és 6 hetes kontrollra kellett mennem.Nem akarlak tovább szomorítani,de a szövettanokból semmire sem kaptam választ(de még a doki sem)A műtét után 3 nappal én is mentem dolgozni.Elég kemény volt az első két hét hiszen gyerekekkel foglalkozom és ők nem láthatták rajtam hogy milyen seb van a lelkemen!Nekem a párom és a sírás segített.A második vetélés után egy hónapon keresztül minden délután sírtam,de utána jobb volt.Most pedig már tudjuk mi volt a baj(igaz hogy egy évbe került mire kiderült),és hamarosan hozzáláthatunk a következő babaprojektnek.Az idő múlásával egyre jobb lesz,és ahogy írtad pozitívan kell gondolkozni!!
Kedves Régiek és Újak!
Búcsúzom a hétvégére, pihenjetek, érezzétek jól magatokat ti is!
Üdv!
Évi,
bízz magadban, az a legfontosabb! Ha nincs szervi vagy genetikai problémátok, akkor könnyen fog menni a következő babásodás, és a terhesség is zavartalan lesz! Pihenj sokat!
Én is ugyanúgy éreztem, ahogy most leírod, és nálam kb. fél év után múlt el, akkor már rá tudtam nézni, mosolyogni egy babára, kisgyerekre.
Sziasztok!
Új vagyok:
Az én dokim a kontrollvizsgálaton, 3 héttel a műtét után azt mondta, hogy 1 menszit várjak, aztán lehet próbálkozni.
Egyébként 11. hetes voltam.
Sajnálom, Évi!
Teljesen normális. Nekem kb. 10 napig volt. Volt, hogy már szinte semmi, aztán megint, barna, aztán friss...
Baj akkor van, ha belázasodsz (bent maradt vmi, akkor lehet), vagy ha hirtelen erősen, löket szerűen, darabos vmikkel vérzel. Ezt a doki mondta így nekem, szerencsére nem tudom, milyen az.
Alhasi fájsalmaim nekem vagy 2 hónapid elő-előfordultak. MErt a műtéttel azért kissé megráncigálják...
Reggeli hozzászólásodban még el sem tudtál képzelni másik babát, délre már igen... JÓL haladsz :)
Nagyon sajnálom.
Én jol vagyok, még nem olvastam vissza.
Sokat pihenek, persze ha tudok.
Köszi!
Kedden műtöttek, és ma még élénk piros vérzésem van, de lázas nem vagyok.Akkor ez még normális?
A vérzés nálam 2,5 hétig tartott a műtét után. de ebből az időszakból kb. csak 2-3 napig volt friss, piros vérzés, a többi barnázás, hol kevesebb, hol kicsit több mennyiségben. szóval nálam úgy volt, hogy hétfőn műtöttek, kedden már nem is véreztem. aztán csütörtökig semmi, nagyon begörcsölt a méhem és másnapra ismét kevés friss vérzés, ami szombattól gyenge barnába ment át, aztán hétfőn megint kevés friss vérzés és még ezután jó egy hétig ismét gyenge barnázás.
mindenkinél más, lehet hogy napokig elmúlik aztán újra kicsit vérzel, ne ijedj meg.
a lényeg, hogy a vérzés ne legyen darabos és ne legyen lázad, mert akkor azonnal vissza kell menni a kórházba, mert lehet, hogy nem jól kapartak ki (már bocsánat ezért a csúnya kifejezésért)és lehetséges az újabb műtét.
nekem egyébként azt mondta az ex-dokim, hogy a műtét után egy hétig tarthat a vérzés (nekem mondom 2,5 hét volt)ilyenkor egy seb van a méheden és annak kell begyógyulnia, az vérezget.
fontos még a kímélő életmód sok fekvéssel és pihenéssel (ne emelgess nehéz dolgokat) első mensiig (doki szerint) semmi szex és ülőfürdő.
röviden és tömören ennyi a vérzéssel kapcsolatban
Éva,
nekem viszonylag hamar, egy hét alatt elmúlt a vérzés, ami igaziból csak egy kis barnázás volt. De úgy hallottam, hogy mások hosszabb ideig tapasztalták. Szerintem attól is függ, hány hetes volt a terhesség. Normális a két hét, azon túl már inkább fordulj orvoshoz. Ugyanez igaz az alhasi fájdalomra, görcsre.
És fontos, hogy ne erőltesd meg magad, ne emelj nehezet, ne kelj föl hirtelen az ágyból, stb.
Érezni fogod, hogy mikor leszel felkészült. Fizikailag előbb fogsz helyrejönni, mint lelkileg, de egyik sem lehetetlen. Drukkolok nagyon!
Köszönöm a bíztatást, jól esik most olyan emberekkel beszélni akik átérzik a helyzetem.Tudom, hogy idő kell az elfogadásához, remélem hamar túl leszek rajta, és majd bele merek vágni eg ymásik terhességbe, bár még ez nagyon távolinak tűnik.
Megtudnád mondani, hogy meddig normális műtét után a vérzés, és a fájdalom.
Szia Éva!
Itt mindenkinek van saját tapasztalata, és mindenki másképpen éli meg ezeket a dolgokat. Nagyon sajnálom, ami veled történt, és együttérzek én is.
A leírtak alapján látom, hogy a hozzáállásod, és a mostani érzéseid teljesen normálisak, még ha most nagyon elveszettnek, és dühösnek is érzed magad. A munka biztosan segíteni fog a pszichikai feldolgozásban, csak arra vigyázz, hogy fizikailag ne terheld túl magad a műtét utáni minimum 2 hétben.
Valóban előfordul, különösen ikerterhességnél, hogy valami nem fejlődik rendesen, és ezért még az elején elhal a terhesség. Két baba többet kíván, mint egy, és ezek a feltételek nem mindig adottak. De ne keseredj el, legközelebb már jobban sikerül! Egy nagyon kedves barátnőm januárban járt úgy, ahogy te, szintén ikrekkel, és most megint babát vár, bár most valószínűleg csak egyet.
Sok idő kell, mire az ember részben fel tudja dolgozni a történteket. Kitartást, és erőt kívánok hozzá!
Szia!
Az orvosom azt mondta, hohy az ikerterhesség nem volt rendben, és a műtét után is arról beszélt, hogy látható volt valami féle rendellenesség.10 nap múlva lesz szövettani eredmény, akkor talán többet megtudok.Azzal nyugtatom magam, hogy ha valóban rendellenes volt valami, akkor talán jobb így mintha betegek lettek volna.
A műtét után meddig normális a vérzés, és az időnkénti fájdalom? Most még itthon vagyok és próbálom lekötni magam, egész nap főzök.Már annyi kaja van itthon hogy soha nem esszük meg, de most ez esik jól.Hétfőn már dolgozom talán az segít.
Bocs, ezt még Kissme 1988. szólására írtam.
Szia Éva!
Mélyen együtt érzek veled, nagyonsajnálom. Nagyon jó ha veled van a párod, a családod, de valóban nem tudják igazán, sajnos csak te tudod feldolgozni ezt, és hidd el az idő sokat segít! Megmondták mi lehetett az ok? Bár nekem sem mondták meg igazán, mert nem tudták.
szia
Próbálj pozitívan hozzá állni a dolgokhoz
Biztos nagyon nehéz de sikerülni fog!!!! :)
Hát én 6-8ezret fizetek a magánrendelésen a beszélgetésért is. Azt hiszem 10 éve fizettem 2-t, az is a szülővárosomban, ami kisebb minta ahol most lakom.
Hát .... nem semmi!
Az az igazság nekem ez úgy mond nem is lenne gond (teszek én erre félre, amennyit tudok, mert én választottam a magán rendelést, és hát fizetek én csak akkor ugye elvárnék alapvető dolgokat.
Szia!
El fog múlni az érzés... a tüske mindig megmarad és a fájdalom is, ha eszedbe jut, de jobb lesz idővel. Tudom, hogy nagyon fáj. Nekem is nagyon rossz volt. Próbálj meg beszélni erről a pároddal, az biztosan sokat segít. Nekem is jól esett volna, ha lett volna ezt kivel megosztanom, de nálam nem elég, hogy el voltam keseredve, még ellenem is fordult mindenki az akkori párom családjából. Mire rájött a srác, hogy nekem ez mennyire rossz lehetett, már nem kellett a vigasztalása. Én ezt tanácsolnám...
Sziasztok!
Éva vagyok, és kicsit kétségbeesve kerestem fel ezt a weblapot.Kedden műtöttek missed ab.Az első babák lettek volna, és most szörnyen érzem magam.Fogalmam sincs, hogy hogyan tudnám ezt feldolgozni.Ma még dühös vagyok az egész világra, bár tudom hogy erről senki nem tehet, de nagyon nehéz.Örülnék pár jó tanácsnak.Előre is köszönöm.
Sziasztok a web lap címe: fogamzas.mindenkilapja.hu
sok érdekes infó van rajta, kezdve a gyógyhatású készítményektől a Jónás módszerig.
itt azt írják, hogy aki teherbe akar esni az ne igyon málnalevél teát, inkább az igya, aki közvetlen szülés előtt áll.
én mondom most a 3 hónapot a ciklusom rendezésére szánom, addig nem tervezünk élesben semmit. erre meg nagyon jó lesz a cickafarkfű-palástfű teakeverék.
én még a műtét után sem adtam pénzt az ex-dokimnak, úgy éreztem nem tett meg értem mindent és a kontrollon sem volt olyan a viselkedése, hogy azért még fizessek. de lehet, hogy azért volt bunkó, mert nem adtam neki borítékot....
Awalon tényleg nagyon jól eltünt, igazából nem értem mire volt jó itt vetíteni...az a baj, hogy sajnos olyan sokan vagyunk a fórumon ,hogy még memorizálom kivel mi történt és hol ját éppen, nekem ezért nem tünt fel ennyire a dolog, de most visszaolvasva tényleg gáz
Sziasztok!
Jól vagyok, köszi, csak sok a munka...
Ma délután még nagybevásárlást is tartunk, nem tudom, mikor érünk majd haza. Holnap pihenni szeretnék, a párom megy költözködésben segíteni egyik haverjának, mert ők is segítettek nekünk annak idején.
Egyébként a műtét után nekem kétszer is volt (kb. 2 héttel, és 4 héttel később) olyan kis barnázás, maszatolás, amire azt hittem, hogy menzesz, aztán mégsem volt az. Ha az lett volna, akkor már azokban a ciklusokban besikerült volna újra, mert rendes peteérésnek, stb-nek kell lenni ahhoz, hogy rendesen meg is jöjjön. Az igazi az legalább 2 hónappal a műtét után jött, atzán rögtön sikerült is a következő terhesség, csak hát ugye annak sem lett jó vége.
Találkoztam már olyannal is azért akin látszott, hogy valóban a hivatása a gyógyítás, tehát amit te is írtál. De ugye a másik félével is!
Iríszke, ahogy te gondolod, a teákkal. én csak megírtam, hogy én hogyan iszom őket, de lehet neked van igazad. Nekem a barátcserje segített szerintem a mensi rendezésben inkább. De itt már ki tudja?!
Mit szólsz Awalonhoz? Szerinted? Még mindig egy nagy D van rajtam.
Szerintem is még a műtét utáni, hormon visszarendeződés állhat a dolog mögött, de én keverve iszom a teát, mert 3 mensit ki akarok várni az élesben próbálkozásig, ezt az időszakot a mensim rendezésére akarom kihasználni.
majd kíváncsi leszek az új dokimre, na meg a következő mensimre.
most a műtét utáni első mensi teljesen olyan volt mint a terhesség előtt, kb. 5 napig tartott. erős volt, de nem erősebb, olyan átlagos.
hogy vagytok lányok?
szép napot mindenkinek
puszika
Sziasztok Mindenki! Végre itt vagyok! Gyors végig olvasásá... Hm.
Nos, ez az Awalon... ne tényleg?! Akkor én vagyok a naívabbnál is naívabb! Voltak fura írásai, de arra gondoltam még nagyon fiatal, és biztos butuska, vagy hát nem igazán kezeli komolyan az Ajándékait. Megint csalódtam az emberekben. Néha kell egy kis ébresztő, úgy látszik.
Pepe!
Én nem gondolom, hogy a tea ennyire befolyásolhatja a szervezetet és ilyen gyorsan, szerintem hormon ingadozás lehet a háttérben, ahogy Kissme is írta. Egy biztos. a műtétem után készültem a nagyon erős mensire. ahhoz képest, 7 hétre jött meg, és alig volt, és a szokásos 5 nap helyett 3 nap volt. Nekem 12 éves korom óta egészen az elmúlt 3 év hormonos beavatkozásáig napra pontosan (29 napra) érkezett a mensim, és 5 napig tartott, hol erősebb, hol gyengébb. Szóval a műtét után én is meglepődtem. Viszont ami a műtét utáni 2. mensim volt, na az kimutatta a foga fehérjét! Nagyon erős volt, de 5 napnál tovább nem volt, és az is még 35 napra jött. Most már 30 napra jött meg, és normál, így talán rendeződik.
A teákat én is iszom, de én a palástfűvet tisztán iszom, nem keverem cickafarkkal. mert úgy tudom a palástfű már a megtapadásban segít, míg a cicka a menses helyre tételében, görcs, mellfeszüslés oldásában. Így a 15. naptól én tisztán, csak palástfüvet iszom.
Csoda!
Én sosem voltam még magánklinikán, de magánorvoshoz járok már nagyon rég óta, több területen nem csak a nőgyógyászhoz. Meglepő, hogy így bántak veled, mert képzeletemben úgy élt egy magánklinika, hogy ott aztán körbe vizsgálják, meg ugrálják az embert. Hát akkor már nem így gondolom...
Babások minden jót Nektek!
Ildi! Mi van veled?
Szia Íriszke!
Szerintem ne foglalkozz ezzel a kis pecsételéssel, ha nem lesz gyakoribb (mondjuk minden ezt követő ciklusban), vagy nem folytatódik tovább ebben a ciklusodban. Ha csak egy ilyen rendkívüli alkalommal fordult elő, akkor még talán az okát sem kell keresni, volt, elmúlt, kész.
Igen, 8.-án, jövő hétfőn délelőtt megyek UH-ra. Már nagyon-nagyon várom! Szerdán este vár az orvosom, úgy döntöttem, hogy a magánrendelésére járok majd terhesgondozásra. Egyszerűbb, bár nem olcsóbb, de le van ejtve, van egy kis spórolt pénzem...
szóval kicsit zavaros voltam, mert a petefészkem görcsölt határozottam, a bal oldali meg a derekam fájdogál. de elvileg a méh vérzik (hála istennek nem friss piros vérzés) tehát lehet hogy ez a tea mind a méhre, mind a petefészkekre hat? lehet, hogy még most is kusza vagyok, igazából én is kicsit meg vagyok zavarodva...
tud valaki segíteni?
de akkor sem tudom, hogy mitől volt/van ez a halvány kis barnázás.
teákról van egy nagyon jó webcímem, majd holnap leírom nektek,
puszik
jó éjszakát