Az unokaöcsém belázasodott egyik pillanatról a másikra:( mit csináljak vele? még csak 5 éves... (tudásbázis)
A láz nem hiba következménye! Járvány van,lehet influenzás lesz szegény.
Torka nem fáj?Orra nem folyik?
Akkor fogd a srácot,és vidd az ügyeletre,ott biztos tudni fogják,mit kezdjenek vele.
Ne várj, ha nincs tapasztalatod beteg gyermekkel kapcsolatosan,hanem vidd orvoshoz,vagy hívj orvost,mert éjjel még rosszabb lesz a helyzet.
Egyébként lázcsillapító és hűtőfürdő a legjobb.
Hűtőfürdő: normál meleg fürdővízbe teszed a gyereket,és lassan lehűtöd úgy 20-25 fokra,és addig tartod benne a gyereket,ameddig ő bírja.
basszus Zsóka, tudod, hogy megijedtem, amikor elhoztam az oviból semmi baja sem volt, vacsizott, és amikor lefektettem tiszta forró volt.
azt hittem valamit rosszul csinálok..
Ez nem dráma,nyugi a láz nem veszélyes dolog!! Ha ennyi a láza,akkor borogatás és/vagy hűtőfürdő!
Picit ugyan az magas,de előfordul ilyen bacis időszakban.nem lesz baj a gyerkőccel,nyugi!!
Ha nincs más panasza készíts neki hűtő fürdőt 38 fokos vízzel kezd és fokozatosan 36- ig hűtsd le! kb 15percet ülhet benne! ha nem segít akkor lázcsillapító gyógyszer kell! pl panadol de az életkorának megfelelő!
De nem árt tisztázni mennyi foktól beszélünk lázról gyerekeknél 38 fok tól!
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?