Az új életem, avagy éljen az életmód váltás! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az új életem, avagy éljen az életmód váltás!
Gratulálok nagyon ügyes vagy!
Sok sikert kívánok továbbra is.
A fagyival azért csak vigyázz, esetleg ha közben te saját magad készítesz kissé diétásabb jellegű fagyit azt részesítsed azért előnybe.
Imádod:) mert tényleg nagyon jó is ki nem szereti.
Imádom én is, de lenni kell itt is egy határnak amit szépen be kell tartani.
Nálam ez mondjuk a gombócok számában mutatkozik meg:D
Ha hármat ennék, akkor csak egy lesz belőle.
Vagy ha lehet venni diétásat akkor abból veszek mondjuk két gombócot, és ennyi.
Múltkor a tévében láttam egy frankó ötletet, hogy banánból csinálták házilag gyorsan a fagyit.
Nem is tettek bele cukrot, mert a baán van annyira édes amennyire kell.
Szóval nem kell lemondani szerintem róla, de érdemes megnézni miből mennyit teszel bele és házilag készíteni ha olyan nagy melegek vannak, mikor egy hűsítőnek szánt fagyiról álmodozunk:)
Az idén én még nem ettem fagyit, de eddig eszembe sem volt, na majd hamarosan gyártok banánfagyit:)
Sok sikert!!!
Szerintem, ha kitartasz emelett az életmód mellett, jól fogsz járni!
Csak kitartás és minél kevesebb "bűnözés":)
Ezert most biztosan ki fogok kapni, de szerintem a paleot nem feltetlenul kell szentirasnak venni. Kulonosen, mert mas (kulfoldi) paleo-iranyzatok mast-mast ajanlanak. Nemelyik nem tiltja a krumplit, masik a zoldbabot, a harmadik szerint inkabb mezet meg datolyat egyunk edesiteskent, mint mindenfele muvacakot (xilit, eritrit es tarsai). Vannak alapelvek, amiket erdemes betartani, a tobbi fakultativ. Mondjuk a kenyer nem fer bele, se teljes kiorleso, se sima :D
Node, ha a szenhidratbevitel csokkentese szamodra eleg a fogyashoz, es csak a fogyas a cel, nem egy altalanos kozerzetjavulas, akkor hajra, csak igy tovabb :) Mar igy is sokkal tobbet ertel el, mint ennek a tulsulyos tarsadalomnak a nagyobbik fele.
Szerintem hagyjuk :D
Én legalábbis hagyom.
Tényleg nem vagyok erőszakos, és annyi helyen leírtam és elmondtam már mi a paleo lényege. De csak annak, akit tényleg érdekel. És azt hiszem az nem te vagy :)
Ezzel sincsen semmi gond.
Még egyszer bocsánat a fórumindítótól!
Elnézést ha félreértetted. Nem a tiedre gondoltam. Neked gratulálok.
Én is azt mondom, hogy mindenki találja meg azt, amit ő csinálni tud, és jól érzi magát mellette. Mert az fontos.
A cikket miatt jöttem a fórumra, és elnézést, de picit bepöccentem a "dokira". Unom már mikor hülyének néznek, csak mert neve van a módszernek amit követek. :)
Nem a te cikkedet kritizalta, hanem aminek egy reszet doki bemasolta. Egyebkent gratula a fogyashoz, akarhogyan is erted el. A legnehezebb resze szerintem az, hogy radobbenjen az illeto, hogy valoban kover (nekem nincsenek sulyproblemaim, de ocsemnek mar evek ota ragjuk a fulet, hogy fogyjon le, mielott 35 evesen szivinfarktust kap).
Doctor-akarmennyi, jelentem, soha eletemben nem taplalkoztam olyan valtozatosan, mint amiota tobbe-kevesbe a paleo taplalkozasmodot kovetem. Hus kb. ugyanannyi, csak a felvagottak helyett frissen keszult huseteleket eszunk. Szenhidratbol nem kell olyan sok, amennyire szukseg van, megesszuk zoldseg es gyumolcs formajaban.
A csalad verkepe soha nem volt ilyen jo, tovabba megszuntek a kulonbozo "ismeretlen eredetu" alhasi fajdalmak, allergiak, kronikus faradtsagok, migrenek, miegyeb.
Ha ez az egeszsegtelen gabonamentes eletmod eredmenye, akkor koszonom szepen, en inkabb leszek "beteg" :))
Kedves éleslátó fórumozó,
igazából a paleosokkal az első problémám, hogy kimondottan erőszakosak, minden más kutatási eredményt és véleményt félresöpörnek, így próbálják bizonyítani saját igazukat. Szendi Gábor előadásán pontosan ezt tapasztaltam, és ezzel nem voltam egyedül, sokan így látták. Tisztázzuk, amíg nem nyilvánultál meg ilyen gyönyörű atílusban, nem állítottalak be hülyének, csupán egy kérdezőnek annyit mondtam, hogy a paleo egészségtelen és káros. Nem nyilvánítottam véleményt a módszer követőiről, mindössze megalapozott véleményt mondtam a módszerről. Hogyan lehetett volna Rólad véleményem , ha nem is ismertelek, azt se tudtam, hogy létezel. Miután és ahogy írtál, lett véleményem :) A húsevéssel kapcsolatban: nem mondtam, hogy húst hússal, csak több húst az egészségesnél. Ha ugyanannyit eszel, mint más, szeretném tudni, miből áll össze a napi kalóriád, ugyanis ugyanannyi húsfogyasztásnál és lényegesen kevesebb szénhidrátnál csakis a többlet zsírral tudnád pótolni, ami még egészségtelenebb. Mellesleg igazolván előző állításomat Te is sok minden fölött elsiklottál az előző írásomnál, igaz nem is feltételeztem, hogy tudnál rá érdemben válaszolni.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nem ajánlja a paleo étrendet, inzulinfűggő személyek esetében életveszélyesnek tartja-biztosan ők is gagyi cikkeket olvasnak.
Szóval tisztázzuk: én nem szóltam hozzád, egy más személynek adtam tanácsot, tehát vele beszélgettem. Ezek után Te szóltál hozzám, becsmérlő stílusban. Soha nem azt nézem, hogy mit mondtak, hanem hogy ki mondta, már pedig elég sokat elárultál magadról a stílusoddal. Ezután az adok-kapok után jó lenne, ha maradnál a diétádnál, hidd el senki nem akarja Tőled elvenni, és a fórumozók nyugalma érdekében tartózkodnál a velem kapcsolatos további megnyilvánulásaidtól.
Nem fogom szétoffolni a fórumot. De :D
De ezer ilyen cikket olvastam már :D Meg a cáfolatát is. Nem tud meghatni.
Másik de: több módszer is működhet. Pont ezért nem kellene valamiről kijelented, hogy egészségtelen, sőt még káros is hosszútávon, mikor szemmel láthatóan semmi tapasztalatod nincs a témában, gagyi cikkek olvasásán kívül :)
Harmadik de: aki ismer az tudja, én aztán nem térítek, de azt is nehezen tűröm ha simán hülyének állítanak be :) mert követek egy módszert, vagy mert nem értek egyet éppen valamiben.
Negyedik de: tőlem aztán eszik mindenki amit akar :D
Jah ötödik de: látszik mennyire jártas vagy a témakörben, ha még te is ott tartasz, hogy a paleosok húst hússal esznek :DDD semmivel nem eszek többet, mint akárki más :)
És igen :D üdv az intelligens megnyilvánulás képviselőinek :D
PS: attól, hogy doctor a nickneved nem fogok hasra esni a másolt cikked előtt :DDDDD
Tényleg igazad van, fingom nincs az egészséges életmódról. Viszont teljesen véletlenül sikerült sok embernek segítenem a fogyásba, éhezés és jo jo efekt nélkül, teljesen véletlenül ezek az emberek kigyógyultak a betegségeikből, többek között a cukorbetegségből. Fingom nincs róla, hogyan :)
Még érdekesség kedvéért idéznék egy cikkből:
"Ráadásul az is kétséges, hogy túlnyomórészt hús szerepelt a kőkori ember étrendjében. A vadászó-gyűjtögető közösségek húsfogyasztási aránya ma is földrajzi területenként eltérő, míg például Dél-Afrikában a Gwi törzs tagjainak étrendje csak 25 százaléknyi húst tartalmaz, addig Alaszkában a Nunamiut eszkimók tápláléka – növények híján – 99 százalékban állati eredetű. De a halászat se a kőkorszak elején, hanem épp a végén, csak 35-40 ezer évvel ezelőtt vált általánossá a világ több táján, s a vadászathoz szükséges, fejlettebb eszközöket is 22-29 ezer évvel ezelőtt találták fel. A kőkori ember éveinek számát tekintve ráadásul jóval rövidebb ideig élt, s ezért nem ismerhette a tipikusan az idős korúakat veszélyeztető krónikus betegségeket. Ismeretes az is, hogy a mai vadászó-gyűjtögető közösségekben, ahol már rendelkezésre állnak demográfiai adatok, kevesen érik meg a 80. életévüket.
Az orvos- és táplálkozástudomány azonban a diéta-elméleteken innen és túl is megegyezik abban, hogy az, hogy a túlzó és mértéktelen vagy épp korlátozó, bizonyos táplálékforrásokat kizáró étrendből rendre egészségügyi problémák származhatnak, és hogy a tej- és gabonafogyasztás következménye lenne a rák, stroke és más civilizációs betegségek gyakorisága, igencsak vitatható álláspont. A paleolit diétának talán az egyetlen, széles körben elismert előnye, hogy nem javasolja a mesterségesen előállított, finomított élelmiszerek fogyasztását. A szakértők többsége szerint azonban a modern embereket sújtó betegségek oka a túlzott kalóriabevitelben és a mozgáshiányban keresendő, nem pedig abban, hogy eltértünk egy feltételezett ősrégi étrendtől."
Hozzáteszem, hiányos ismereteimmel annyit azért tudok, hogy a túlzott fehérje fogyasztás többek között vesekárosodást okozhat!
Üdv az intelligens megnyilvánulás képviselőinek :)
Gratulálok, csak így tovább! :)
Át tudom érezni amit te akkor éreztél. Amikor elkezdtem én is 165/92,4 kg voltam. Lement 22 kg, aztán a stresszevések miatt visszajött egy csomó és most a 85-ről küzdöm magam lefelé. Viszont a diéta amit akkori fogyásomnál alkalmaztam, már nem működik. Egyszerűen nem tudom tartani.
Mindig 53-55 kg voltam. A lányommal 67 kg-mal mentem szülni. A fiam szülése után már 72 kg maradtam és erre mindig rakodott egy-egy kicsi.
Doctor58 köszönöm én is a tönkölyről írtakat. Azt gondoltam elég, ha teljes kiőrlésűt veszek. De a tönköly ezek szerint sokkal jobb. Még nem próbáltam, de megteszem. :)
Mindenkinek további szép napot és a fogyóknak további mínuszokat kívánok! :)
Elferdült??? :D
Heheheee :D
Tökmindegy melyik részén. Pont ugyanazokat NEM ették :D és ez a lényeg. Nem ahogy, mit ettek.
Csuda sz.rul vagyok én is négy éve :D jah...nem is :D CsudaJÓÓÓÓÓÓÓLLLL :D
Majd szólok, ha egészségtelen leszek jó?
Fogadni mernék, hogy fingod nincs ez egészről. De észt osztani azt tudsz.
Először is örülök, hogy megúsztad a műtétet.
Másodszor pedig HATALMAS gratula a kitartásodhoz! Kívánok egy egészséges kistesót, és minden jót! :)