Az ölelés jelentősége (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az ölelés jelentősége
Miért is ez a még részletesebb taglalása a történetednek? Nem velem történt, és nem érzem, hogy túl sok közöm lenne hozzá. (És igen, szeretném, ha a jövőben sem lenne.)
Most már csak azt kellene tisztázni, hogy miért is kellene gondolatban téged kicserélnem magamra. Muszáj, hogy én ugyanazt átéljem, mint te? És muszáj, hogy ugyanazt mozgassa meg bennem, mint tebenned, és hogy ugyanarra a végkövetkeztetésre jussak belőle, mint te? Miért is?
:)
Nem ezt a kérdést, hanem a napokban több embernél láttam a másik oldal elutasítását, s úgy a miértek kitörtek belőlem. (Ugyanígy írhattam volna a nem-ölelkezős hozzászólások után is a kérdésem, csak azért nem oda, mert én is nem-ölelkezős vagyok. Amíg nem engem akarnak ölelgetni idegenek, jól megférünk egymás mellett. Ha már nagyon muszáj ölelkezni, akkor inkább szeretném én eldönteni, hogy kit. De nem mondom azt, hogy soha, mert ezen a téren is fejlődhetek. :) )
Miért kell az ölelést erőltetni? Az vagy szívből jön, vagy sehogy. De nem ettől több vagy kevesebb az ember. Legalábbis szerintem.
Attól, hogy én nem akarom mindenáron megölelni még empatikusan tudok (meg)hallgatni, az is nagyon fontos. Vannak szociálisan nagyon érzékeny emberek meg vannak, akiknek ez tanult forma és persze olyanok is akiknek soha semmi közük nem lesz hozzá.
Nekem meg az a furcsa, hogy nem tudjuk elfogadni azt, hogy különbözőek vagyunk, miért akarjuk a másikat megváltoztatni, "jó útra" terelni? Ha a másik meg azt nem fogadja el, akkor támadva érezzük magunkat és erővel vitázunk. Miért?
Hú, de negatív vagy! :( Bocs, de ez még az írásaidból is átjön.
Egy olyan élethelyzetben volt az illető, akit mondom, nem ismertem, hogy igenis, jólesett neki az ölelésem. És tudod mit? Nekem is!
Mert "adni" is jó ám!
Bár...ezt Te nyilván nehezen tudod elképzelni...
Jah, te aztán tudjuk, polihisztor vagy. :D
Fingod nincs, milyen vagyok.
Igen tudom, hogy elég sokan vannak. De nem szabad ebből kiindulni.
Én már öleltem meg idegent...és jólesett neki.
Vannak olyan élethelyzetek, amikor egy ilyen gesztus nagyon sokat tud jelenteni.
Attól nem kell az egész világot magamhoz öleljem, elég csak a számomra szimpatikusakat. S azokból is csak néhányat. :) (Beérem a lányom és a párom ölelésével - egyszerre nekem ennyi elég, nem érzem ettől rugalmatlannak magam és egyáltalán nem zavar ha más többet vagy kevesebbet akar ölelkezni. :) )
A rugalmatlanságot magamban máshol tapasztalom, de az nem tartozik e témához.
"Csak ilyen emberek vannak???"
Nem, viszont sajnos elég nagy a számarányuk ahhoz, hogy számításba veendő tényezők (veszélyfaktorok) legyenek.
Egy emberi lény szerintem túlságosan komplex ahhoz, hogy egy ilyen kijelentés egyértelműen minden esetre igaz lehessen. Te kerekítesz. Az állításodat cáfoló - esetleg kevés számú, bár szerintem még ez sem feltétlenül igaz - eseteket valószínűleg direkt figyelmen kívül hagyod.
Hogy csak egy lehetséges variációt mondjak: az is elképzelhető, hogy az illető a kivételesen magas szintű képességei segítségével elkezdi kijavítani az alulfejlett területeit. De ez is csak egy példa.
A jelek szerint beléd se sok képzelőerő szorult, azt már látom.
De miért kell rögtön arra gondolni, hogy koszos, büdös, beteg, tolvaj?
Csak ilyen emberek vannak???
Ahogy Bendegúz mondaná: "Hová lyukad így ki a világ?!"
Már bocs, de a mosdatlan, láthatóan hetek óta nem tisztálkodott emberek ölelése???
A terjeszthető betegségekről nem is szólva?
Hát, gusztus kell hozzá.:(
Az ölelés "érték", ami sajnos kiveszőben van. Csakúgy, mint a beszélgetés az emberek között.
Otthon ott a tv, a számítógép, utazáskor a fülekben fülhallgató, a kezekben telefon...
Like :)
Tetszett a történeted az öleléssel. :)
Néha az emberek nem tudják értékelni az apró gesztusokat, amik sokat jelenthetnek abban a pillanatban, de ez csak az ő káruk, senki másé.
:) Sokat segítek ilyen embereknek....
Több mondanivalóm nincs :)
Tetszik a cikk,és erre találtam már régebben egy népszerű embertől ezt a gondolatot,amit most megosztok Veletek.
Szerintem ennél szebben nem is lehet kifejezni "Az ölelés jelentőségét":
"Egy ölelésnek hatalmas értéke van.Segít abban,hogy szavak nélkül tudasd a másikkal mit érzel iránta.Ha rossz napod van,ha ideges vagy,egy ölelés segít megnyugodni.Érezteti,hogy biztonságban vagy.Egy ölelés segít kibékülni,segít jobban,sokkal jobban szeretni.
Egy ölelés lehet fájdalmas,boldog,lehet tiltott,vagy éppen titkos.De felesleges SOHA!!!"
További ajánlott fórumok:
- Van-e jelentősége a " dinnyére sört?" szólásnak?
- Nyaki nyirokcsomó duzzanat jelentősége
- Van jelentősége annak, hogy kimondjuk, vagy éppen nem mondjuk ki azt, hogy "szeretlek"?
- Van-e jelentősége egy párkapcsolatban, hogy kiket néz meg a párom a közösségi oldalakon?
- Szerinted mi a karácsony igazi üzenete? Az ajándékozás jelentősége..
- Szerintetek van annak jelentősége, ha egy férfi fényképezéskor a lányt (aki nem a barátnője) vállon át öleli meg, vagy deréknál?