Az evésroham lehetséges okai? (tudásbázis)
Hajhullás és bőrszárazság is társul, de utóbbi ugye megint lehet a kevés vízfogyasztás jele.
Jó ha napi fél litert megiszom,terhesség alatt tudatosult bennem, mikor vérvételekkor nehezen tudták levenni, mert nem folyt rendesen, olyan sűrű volt a vérem.Ezellen is próbálok tenni, de egyszerűen nem megy, mert amint megiszok egy pohát vizet egy egész délelőttön keresztül pisilni járok 20 percenként...
Azt hiszem háziorvosnál kezdek...
Kedvesek vagytok, hogy ennyien válaszoltok, köszi Mindegyőtöknek!:)
Próbáld meg pótolni a krómot. A szénhidrátfüggőség okozhat falási rohamot.(tapasztalat)
Javaslom olvasd el: Heller: Szénhidrátfüggők könyve
Igen, tudom :) de a kivizsgálás ott kezdődik, hogy elmegy a házidokihoz, hiszen az endora is kell beutaló. A házidoki meg úgyis megnézeti a TSH-t :) Az IR-t nemtudom ki vizsgálja, szerencsére engem nem érint :) Azt is endo, nem?
De ja, igazad van, a PCO-t is érdemes lenne a fórumindítónak megnézetnie, az is hízásosfáradékonyságos tünetekkel is jár, és amennyire én tudom, IR is társul hozzá (bár szerencsére asszem ez sem érint engem, úgyhogy ebben nem okoskodnék :) )
nekem is az IR diéta segített, terhességi cukor alatt álltam rá kényszerből, de azóta megszerettm, és igyekszem tartani. azóta nincs falásroham, ha édességet kívánok, akkor eszem diabetikusat, vagy norbisat, vagy paleósat:DD
Nekem még az segít, ha délelőtt túrót eszek, nem vicc. Állítólag nyugtató hatású aminósavak vannak benne.
Az IR diéta egyszerű tömör leírását át tudom küldeni, ha írsz priviben e-mail címet.
Hogy én is mennyit szenvedtem ezzel... Stresszhelyzetben egyszer-egyszer most is előjön ... arra várnék én is ötletet, hogy hirtelen stressz esetén mit érdemes bekapni, hogy ez elmúljon? Pl. egy müzliszelet, vagy mi?
A házidoki nem tud beutalót írni IR-re és max TSH-t tudni nézni a pajzsmirigyhez.
Nekem pl nem volt pajzsmirigy próblémám. Az Ir általában a PCO-val hozzák összefüggésben, akinek az egyik van, annak a másik is.
Nekem tele voltak apró cisztákkal a petefészkeim.
Inzulin rezisztencia!
Nekem addig voltak ilyenek, amíg ez ki nem derült és most, hogy megfelelően eszem nincs ilyen!
Endokrinologussal tudsz kiíratni terheléses cukorvizsgálatot, ahol inzulintis néznek. Nem olyan nagy vizsgálat, de még is nagy hatása van.
Én is a cukrot mondanám. Próbálj meg 5x enni, teljes kiőrlésű lisztre váltani, cukrot elfelejteni, és minden édességet, sok zöldséget, akkor megadod, ami kell a szervezetednek. Ha sok gyors szénhidrátot viszel be, mint a fehér lisztes dolgok, és a cukor (tej is), akkor arra a szervezet rengeteg inzulinnal válaszol, ami hamar éhségérzetet vált ki, és ez egy ördögi kör. Ha ezekről lemondasz, pár nap alatt elmúlik a falnom kell érzet, és le is fogsz dobni pár kilót. Az édes ízről hamar leszoksz, hihetetlen, mennyire csak a sok éves hozzászokás miatt eszi az ember.
Egyébként pajzsmirigy alulműködés is okoz ilyen tüneteket, én a helyedben kivizsgáltatnám magam erre és inzulinrezisztenciára...
Óhh, most olvasom, hogy megint nyelvújító lettem...:-)
Pehet = Persze lehet
a depreszzív okok a legvalószinűbbek sajnos.
családon belül tapasztalom,egyes családtagjaimnál,illetve konkrétan egynél...
A candida túlszaporodásnak is az egyik tünete a falásroham (magas szénhidrátos dolgokat kíván a gomba, abból táplálkozik).
Pehet az oka bármilyen lelki probléma ill. az, hogy a cukor amit megeszünk egy fajta függőséget okoz. Minél több cukrot viszünkt be, annál többet kíván a szervezet, az agy - ez nem hülyeség. Az egy dolog, hol olvastam, de magamon is tapasztaltam.
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Nős férfi udvarolna? Lehetséges ez?
- 2 gyerek nevelése egyedül - lehetséges?
- Menstruációs problémás:rövid vagy hosszú ciklusok, kimaradások, rendszertelen, erős vagy gyenge vérzés hirtelen én ennek lehetséges okai?!