Az első főzés emléke megmarad! (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az első főzés emléke megmarad!
hát az én első próbálkozásom a tojásleves volt! Kersztapáméknál nyaraltam, mindenki dolgozott és gondoltam meglepem őket egy fini tojáslevessel (+rizs rántotthússal de egyedül ez sikerült)
rántás sikerült, paprika, feltöntöttem vízzel, fűszereztem, aztán beletettem 6 felvert tojást (hozzáteszem kb 1,5 liternyi levesbe) , szépen fődögélt közben ránéztem de nem láttam h elég lenne a tojás és tettem még bele szintén 6 tojást! hát mondanom se kell olyan sűrű lett h felvette az edény formáját és még a kutya se ette meg! azóta ha megyek hozzájuk már a telefonba mondják h ugye nem akarok tojáslevest főzni?
Mi egyik barátnőmmel főztünk volna borsólevest, mire hazajön a családja a mezőgazdasági munkából. Náluk tejjel készitették ezt a levest, előzőleg megdiszteltük a borsót a zöldségekkel együtt, szórtunk rá lisztet, feleresztettük tejjel, de olyan sűrű lett, hogy szinte szeletelni lehetett volna. Képzeljétek el, olyan volt, mint egy jó sűrű borsófőzelék, zöldségekkel, ráadásul cukrosan.
Úgy emlékszem, azért próbáltak enni belőle.
Sziasztok! Én rántott csirkét csináltam.....tyúkból :))))
Még ma is elrágódom a dolgon :)))))
:D
én levest főztem ,csirke levest,sok sok zöldséggel :))) De mikor kifőztem a tésztát közben ,ügyesen kicsit keményen hagytam de azért jó volt!
mindenkinek izlet :)))bár kicsit mindenki sózót még rajta de fini volt!!!
akkor szeretem meg a főt hagymát máig napig imádom!!!!!!!!
ma már magamtől is kitalálok dolgokat családomnak kisebb nagyobb örömére :D
állitólag jól főzők ;)
Az első főzés?! Engem biztosan nem lehet alulmúlni.Életem első (általam főzött) kajája rakott krumpli (lett volna). Küllemre guszta, illatra kicsit édeskés, ízre--borzalmas. Émelyítően édes. Így jár, aki összekeveri a kolbászzsírt a hasonló színű jaffa-szörppel. Mentségem: teljesen egyforma, ötliteres üvegben tárolták az unokatesómék, zsír helyett szörpöt nyomott a kezembe, mondván, jó lesz a főzéshez.
(Nem szándékosan tette.) Én nem szoktam megkóstolni semmit...A férjem hősiesen ette, én koboztam el tőle, mielőtt örökre megundorodik a főztömtől. Megtanultam főzni :-) bár azóta sem kóstolok...
nekem a gulyasba sikerult sutotokot fozni. Nem ismertem fel a zoldsegeket megtisztitva. Borzalmas lett. Es csak par honapja volt :)
Azota kikupalodtam:))
Képzeld, Bobcsi, épp így járt a férjem, mint ti még egyetemista korunkban:))
A nyári szünet alatt hosszan volt kénytelen nélkülözni a társaságomat, így nagyon készült a találkozóra. A kedvencét, rántott sajtott készített. Életében először, egyedül. Neki is a grízt sikerült elővenni a panírozáshoz:)) Nagyon büszke volt magára, de neki is feltűnt, hogy ez kicsit más lett:)) Így 20 év távlatából de szép emlék is:))
Nekem nemigazán kellemes az első főzésem emléke. 10-11 éves lehettem mikor elmentünk, az unokatesómék vidéki telkére látogatóba (kb 30 km). Apu már a vonaton mondogatta nem érzi jól magát, és alig higy megérkeztünk rosszul lett. Jött a mentő infarktus gyanú, sziénázva hozták vissza bp.-re, mi is jöttünk vonaton, rohantunk hozzá, de 3 napig nem lehetett bemenni (25 éve szigorúak voltak a látogatási rendek). Végre mikor kihozták az intenzívről pont én voltam bent. Majdnem az első mondata a kajákról szólt, hisz szereti a hasát mint minden féri. Zöldborsófőzeléket kívánt. Én rohantam haza megcsinálni. Ízesítésre tökéletes volt. bár szerintem a borsó kemény maradt, de apu szerint a legjobb volt amit valaha evett. És én örültem, hogy örül neki.
picurka60= gratula egy cipőben járunk az első paprikáskrumlimnál én is azt hittem attól lesz jó sűrű ha berántom. Anyukám igen jót kacagot amikor megtudta, de azért elfogyott.
Zöldségből leves volt, ami túl ízetlen lett, így meg*ztam zacskos levesporral és petrezselymes burgonya meg sült párizsi volt a második fogás.
Én is olyan 10 éves lehettem és anyuéknak volt meglepi, hazaérkeztükre. (Még megvannak és köszönik, jól is.:D)
10-11 éves lehettem, amikor egy szakácskönyvből kinéztem a "Burgnyás patkó" receptjét és teljesen egyedül megsütöttem...
Arra emlékszem, hogy szerintem nem sikerült valami jól (nagyon lágy lett), de anyukámnak így is nagyon ízlett :-)
Azóta sem próbálkoztam ezzel a recepttel :o)
Én csirke pörit csináltam és a párom megkérdezte "mi ez leves?"
Sárgarépa fözivel is etettem már kukát.Ez a két emlékem maradt meg.:D
További ajánlott fórumok:
- Az első nagy szerelemre tényleg egész életedben emlékezel?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Mi az első emléked?
- Mi az első gyerekkori emléked? És a legelső álom amire emlékszel?
- Van olyan gyerekkori "udvari" emléked, amit anno nem értettél, vagy amire még azóta sem találtál ésszerű választ?Lásd első hsz.
- Főzés közben az ételbe bort teszünk, akkor megmarad az alkoholtartalom?