Az Anyarobotok működése (beszélgetés)
Csajok! Légyszi ne csináljunk már ilyet ezen a fórumon....
Inkább próbáljunk meg vidámak, boldogak, erősek, kitartóak,..., lenni, és ebben segíteni egymást akár azzal, hogy itt baromkodunk egyet ha jól esik, vagy akár saját magunk kifigurázásával szinesíteni a mindennapokat...
Teljesen egyetértek ezzel! De bármerre járok, sajnos mindig összefutok olyanokkal, akik ezért kiakadnak rám, mintha valami borzadályos dolgot művelnék (sajnos még családon belül is). Pedig annyi jó példát láttam már erre a környezetben!
Ezek szerint a tiéd is ilyen jó példa!:))
Ne kérj bocsánatot:)))
Én is megvédeném magam.
Én is jártam egyetemre,az első gyerek után, majd a másodikkal a pocakban, sőt vidékre jártam le havonta 3 napra, amíg a nagyi vigyázott a gyerekre. És??
Mindenkinek joga van úgy élni, ahogy neki, és a családjának megfelelő.
Sajnálom, ha valakit megbotránkoztattam ezzel a vitával, de úgy gondolom jogom van magamat megvédeni, ha alaptalanul nekem ugranak..
Bocsánatot kérek és igérem, hogy befejeztem!:)
Azt hittem, hogy ez egy vádaskodásoktól mentes, " kikapcsolódós" fúrum lesz, ahová néha, ha van időnk benézünk, segítjük egymást jó szóval, virtuális öleléssel, vagy egy jó idézettel, poénnal....
Már megint naív voltam.
Nekem személy szerint tetszett a fóruminditó ídézet, nagyon sok hozzászólással egyetértek.
Én néha anyarobotnak érzem magam, néha szexistennőnek, néha 20 évesnek, néha 80-nak. Így normális. Én vállalom, hogy mi hülyék vagyunk, 6 gyermekünk van, nem vagyunk vallásossak, nem vagyunk kisebbség, tanultunk eleget, dolgozunk, és esetek többségében még jól is érezzük magunkat.
Na és, ha átvettek???!!! Ez mégis min változtat?? Ettől még nem kell a családot összeegyeztetnem az egyetemmel??!!!
Jajh, léci, szakadj már le rólam.. Most kezdjek el én is személyeskedni veled?? Hogy te ugyanezt megcsináltad a gyermekeddel, csak nem jött össze. Ezért ne rám haragudjál, mert nekem talán sikerül és én még tettem le róla, hogy összeegyeztessem az álmaimat a családdal. Én vagyok rajtad megdöbbenve!
Ne is haragudj, de te félre vagy informálva!:S
Én Budapestre járok egyetemre, és az egyetem mellett a családomról is gondoskodom, amikor hazaérek délután. Nem tudom mi sajátos van ebben, bár egy korlátolt magyar embernek ezt nyilván hiába is magyaráznám.. A nagyszülők közül meg csak egy árva nagymama van, aki ha éppen ráér segít. Úgyhogy az ítélkezéssel csak óvatosan!
Milyen kicsi a világ! Nos, mielőtt itt bárki úgy érezné, hogy megbukott, mint anya, mert időnként robotnak érzi magát, azért tegyük helyére a dolgokat. Ha nem csal a sejtésem, akkor mi már egy másik fórumon találkoztunk tavaly, igaz én csak olvastalak, amikor a lányom kérte, hogy mondjak véleményt az elképzelésedről, miszerint elég sajátos módon szeretnél orvos lenni.
Tehát ha jól tudom, akkor te egy vidéki egyetemen tanulsz, a gyerekek nincsenek veled, így aztán nem is lehet megítélni milyen is, mikor valakinek meg kell feszülnie a tanulással, és még a gyerekek is mellette szaladgálnak. Itt nagyon sok anyának nincs segítsége, tőled tudom, hogy neked ott vannak a nagyszülők, a férjed, különben kivitelezhetetlen lenne az orvosi. Tehát az igazat , ne csak a valódit ha lehet! :)
Szimpi vagy nekem nagyon!!!!!!!
Jól beszélsz.....
Remélem van még sok-sok hozzánk hasonló!!!!!
Hajrá Anyarobotok!
Ja tegnap a "Működési alapelvekből" kifelejtettem: az egyik legfontosabbat a funkció gombot, amellyel anyatigrisből szexistennővé lehet alakulni. De ez csak választható extra.
Alapszériában lehet végigkeseregni azt ahogy a férjünk idővel "étrendkiegészítő" után néz....
Csináltam szupidiplomát, nyelvvizsgát, meg minden kütyüt, amitől mai csajszi lehetnék. Nem vékony alkat létemre a három gyerek után 10kg-mal vagyok kevesebb, mint 18 évesen...
És valahogy mégis egyre inkább arra vagyok büszke, hogy részese lehetek egy nagy, ősidőkre visszanyúló "technológiának", alkatrésze a "gépezetnek"...
Jó hülyének lenni...én bírom.
Aztán, hogy ki van-e vasalva, ki a sz.-t érdekel???
A leállást, meg a szervízt meg ki kell harcolni, arra valók a segédmunkatársak...
Tök jó, h így be tudod osztani, h melyik nap mit csinálsz. Én is kialakítottam egy rdsz-t, de az inkább napirendnek felel meg. Takarítani akkor takarítok amikor kell. Nem tudom mindig 2-3 naponta csinálni. Van, h naponta kell, mert akkora a káosz. Egy szoba-konyha-fürdő-spejz valamint egy nagy udvar tartozik jelenleg a hatásköröm alá :)
Ha jó idő van, akkor a kertet is rendbe kell tenni. Szerencsére nekem is sokat segít a párom, de a nagylányra nem vigyáz. Nem viszi el valahova (2 éves múlt). Ráadásul Ő meg még szakdolgozatot is ír néha.
Én néha lelkileg nem bírom, mert gyorsan jött a 2. gyerek, és a barátnők elmaradoztak. Ha én nem hívom őket, ők nem keresnek. Uh már kevesebb a telefonszámlám :) Eljárni meg még nem nagyon tudok. A 2. még csak 5 hónapos. Persze imádom a gyerekekkel való együttlétet, de néha nekem is szükségem lenne rá, h ne ennyire monotonok legyenek a napjaim. Úgyhogy most egy kisit irigyellek :)
A kiskutyarobot azt akarja jelenteni, hogy még egy kutyát is neked kell etetni, gondozni, rendebe tartani utána az udvart, összeszedni a kutyakakát nehogy a gyerek belelépjen, elpakolni előle mit nem rághat össze, és állandóan mosni utána a gyerekek kezét? Ja és vigyázni mikor kiállsz a kocsival nehogy elüsd, utána meg nehogy kiszaladjon, mert vehetsz másikat?
Ha igen, akkor ismerős, egy hónapja kapták a gyerekek Tóbiást. Másoknak szól: szeretem az állatokat, nem kell ezt is féreérteni.
Na, ne viccelj!!!:DDD
Én tavaly kezdtem, vagyis 36 évesen. 30 évesen jöttem rá, hogy ezt kell csinálnom és hat évig tartott felkészülni a felvételire, de csak azért, mert közben született mégegy gyermekünk.. Ha a pici nem lett volna, akkor egy-másfél év elég lett volna. Jah, és egyedül készültem fel, nem volt jelentős segítségem.. Nem szabad ilyet mondani 35 évesen, hogy ez a szekér már elment!
Ha 38 évesen felvesznek és számoljuk a hozzászokási időt is, mondjuk 7 év alatt elvégzed, akkor 45 mire dr. vagy, aztán 49, mire szakorvos. Ha csak 65 éves korodig dolgozol orvosként (ami azért ritka), akkor is lesz a szakmában 16 csodás éved, de azért a rezidensképzést is bele lehet számítani, vagyis 20 évig dolgozhatsz orvosként!!:DD Szerinted ezért nem éri meg??!!:)
Pont mire kirepülnek a gyerekek, addigra lesz egy csodás karriered, és legalább nem rajtuk fogsz csüggeni unatkozó nagymamaként:D
:)
lehet újra elő kéne venni Asimov-ot.
Sziasztok! Cornwall amit írtál, az számomra sokkal igazabb, mint az "anyarobot" kifejezés..
Három gyermekes édesanya vagyok és számomra az anyaság hivatás és nem kényszerű szerep. Én ezt pont olyan komolyan veszem és ugyanolyan eltökéltséggel és tudatossággal építem, ahogy egy karriert épít az ember, mert szilárdan hiszem, hogy nincs ennél gazdagabb befektetés a jövőmbe. Mi anyák sosem leszünk magányos öregemberek, akik szükséget látva lelkileg megkeseredett nyomorékokként várják a halált!!!:DD
Erre gondoljatok, amikor testileg és érzelmileg kizsigerelve érzitek magatokat! Az anyaság nem lelki függőség (ahogy azt egy még nem anya megfogalmazta), hanem a legősibb, legértékesebb és legidőtállób küldetés, amit Isten egy nőnek adhatott. Előbb volt az anyaság (Éva) és csak aztán a karrier (Debóra)!!!!
De az biztos, hogy sok múlik a férjeken..
Én 15 év anyaság után jöttem rá, hogy orvosnak születtem. Ez persze sokszoros terheket jelent a családomnak, és nem kevés lemondást. De az én férjem erre nem azt válaszolta, hogy: "na tudod mikor!", hanem a legnagyobb drukkeremmé és támogatómmá vált. És igen, ha kell mos, főz és takarít és ellátja a gyerekeket az egész napos munka után, ha nekem tanulnom kell délután és este. Nem akarok senkit bosszantani ezzel, csak azért osztom meg veletek, hogy tudjátok, vannak ilyen férfiak is:)))
“Az anyaság állás szabadság és túlórabér nélkül, ami csak azt bizonyítja, hogy ez tényleg vezetői pozíció.” (ismeretlen)
“A halandóknak adott legédesebb szavak: anya, otthon, mennyország.”
(William Goldsmith Brown)
“Akármit is ért el az életben, egy anya a gyermekei jóságában méri a sikerét.” (ismeretlen)
Az anyarobot és az anyarabszolga kifejezést én nem szeretem. De tény, hogy egy anya nagyon sok áldozatot hoz családjáért, de ettől még nem robot és nem rabszolga, csupán anya, és az anyaság erről szól számomra.
Nekem ez az anyarobot és a hozzátartozó leírás nagyon nem tetszik, az anyaság és feleség szerep ennél sokkal, de sokkal többet jelent és többről szól..