Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Ha a Tinus módszer azt jelenti, hogy vezessük ki a régi higanyos oltásokat a gyerek szervezetéből, mi nem azt csináljuk.Mi a doktornőnkkel közösen próbáltuk megtalálni, hogy mi a gyerek alkati szere, ami arra ösztönzi a szervezetét hogy a legmegfelelőbben reagáljon, érzékeljen és természetesen működjön.Közel fél év "kisérletezés" után talán a megfelelő szernél járunk.Nagyon bizakodom....
Egyébként a következő oltásnál ami 11 éves korunkban lesz a Tinus féle módszer szerint(azt hiszem)megpróbálom felkészíteni a gyerek szervezetét a beadandó "idegméregre".
Az intézményekről meg az a véleményem kinek-mi jön be ill. ott melyik személlyel találkozik. Mi az 1.Gyerekklinikán kezdtünk, nekünk nem jött be az egy hetes 6 gyerekes, sok kutakodó orvos változat. 2 nap után azt mondtam ne tovább, mert a gyerek sírt ha be kellett menni, és rágni kezdett amit addig soha se csinált. Utána meg útra engedtek azzal, hogy a 12.ker van egy alapítvány vhol + az Early bird programot ajánlották amit mi említettünk (ezt elvégeztük ez hasznos volt)
Most pedig a Vadasba megyünk felülvizsgálatra.
Kíváncsi vagyok milyen lesz.
Sziasztok!
De jó hogy felmerült a homeopátia kérdése!
Engem nem kifejezetten a Tinus módszer érdekelne (elnézést kérek mindenkitől, aki ezt csinálja), hanem olyan homeopátiás orvost keresek, aki segítene kicsit "lenyugtatni" a fiamat. Nagyon úgy néz ki hogy a testvérféltékenység a legrosszabbat hozta ki belőle viselkedés terén, egyébként is hiperaktív, ezáltal még nehezebb lekötni a figyelmét, csapong, nem bír megülni a fenekén, odacsap, rombol, dobál. Itthon viszonylag jól tudom kezelni a helyzetet, de az oviban 20 gyerek mellett nagyon nehéz az ovónőknek.
Kaptam egy nevet, aki érdemes megkeresni, de akinek vannak tapasztalatai, azt szivesen veszem, ha megosztja velem!
Köszönöm!
Pénteken megy valaki az Egészségnevelés és szociális kapcsolatok szülő tréningre?
TKVSZB-nek is van felülvizsgáló helye, vagy Te itt voltál?
VII. ker. ELTE-GYFK Gyakorló Gyógypedagógiai és Logopédiai Szakszolgálat, Szakértői és Rehabilitációs Bizottság, Országos Gyógypedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény - másodfokú felülvizsgáló bizottság
1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
1/461-3770
ilyen esetben érdemes írni egy levelet az oktatási jogok biztosának, csatolni az eddigi összes dokumentumot!
Minden ügyet kivizsgálnak !
10 napon belül a jegyzőhöz írsz egy levelet,h felülszeretnéd vizsgáltatni a szakvéleményt. Én felülvizsgálattal kerültem az Országos TKVRB-hoz így őket már nem tudtam felülvizsgáltatni. Az iskolába beadtam az autizmust bizonyító papírjait Fanninak de nem fogadja el az intézmény sem, így minden segítség nélkül van bent Fanni. Gallai Mária főorvosnő írt egy ambuláns lapot,h gyógypedagógiai asszisztensre van szüksége Fanninak de azt is megtagadták. A OTKVRB-nak is írtam levelet még egyszer,melyben csatoltam a legfrissebb klinikai zárót melyben ismét bebizonyosodott az autizmus. Nem foglalkoznak vele.
Mellém állt egy nagyon jó jogász itt helyben és segít Fanni jogait kiharcolni az intézményben. Fejlesztéseit sem kapja meg,de leigazolják mindet.
Kivenni nem tudom,logopédiai iskola nem fogadja. Speciálisba nem mehet,integrált pedig ami autistákat integrálna nincs a közelben. Magán tanulónak meg nem akarom.
Mi októberben voltunk Kristóffal az I. Sz. Gyermekklinikán Dr. Gallai Mária főorvosnál. Minden negatív félelmem elszállt, teljesen korrektek, hozzáértők és EMBERSÉGESEK voltak. Már volt olyan tapasztalatom, hogy nevtanban vagy a Vadaskertben fél óra után kijelentettek valamit a gyerekről. Nem vagyok ennek a híve. Szerintem csak a hosszú távú (pl. 1 hetes) alapos megfigyelés vezet jó diagnózishoz. És csoportban dolgoznak a Klinikán, ami azt jelenti, hogy pszichiáter, pszichológus, gyógypedagógus együttesen megfigyeli a kis "pácienst". Pervazív fejlődési zavart és hiperkinetikus zavart állapítottak meg a kisfiamnál.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de rengeteg infó zúdult ránk, hogy hogyan tovább. A fogódzóra jön valaki?
Fanni 100%-ot fordult 5.8 évesen. Teljesen megváltozott minden téren!!! Olyan állapotú volt,h még speciális oviba sem mehetett,majd hírtelen integrálták 6 évesen. A kijelölt intézmény nem vállalta így míg ment az EBH-gal a kivizsgálás Pest megyébe költöztünk,hogy közösségbe járhasson a lányom. 30 gyerek között semmi baj nem volt,1 év ovi után szintén integrálták így elkezdte az iskolát. Többségi ált. iskolába jár helyben. Az iskolában semmi baj nincs Fannival csak maga az intézménnyel.
Komoly alvás problémáink voltak,agresszív volt magára nézve is.6 éves koráig pelenkáztam!!!! Minden el tünt!!!!
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?