Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

5568. remeny10 (válaszként erre: 5566. - Pantuf)
2011. jan. 7. 06:58
Az enyim is nagyon szereti a zenét (órákig tudja hallgatni a kispárnán fekve). Az autótologatás is nagyon megy.
5567. remeny10 (válaszként erre: 5564. - Edina 2)
2011. jan. 7. 06:51

Edina, a PECS kártya minden gyereknek "hasznos"? Úgy értem, hogy a kisfiam érti (legalábbis én azt gondolom), ha mondjuk neki, hová megyünk, mit csinálunk, és nagyon elfogadó, szépen jön velünk, csinálja, amire megkérjük. De lehet, hogy még nem is látom át a PECS kártyák lényegét...

A másik kérdésem: megérkeztek az általatok javasolt könyvek: Különös gyerekek, Tíz dolog, Életmentő kézikönyv, és Valódi színek. Melyikkel kezdjem? Lehet, hogy buta kérdés, de anyukám a minap olvasta el az AOSZ Iránytű című kiadványát, és azt mondta: nagyon szomorú dolog ez. Nem tudom, hogy lelkileg hogyan készítsem fel magam a könyvekben leírt nehézségekre, amik a kisfiamra esetleg várnak, illetve hogy ő hogyan látja a világot (amit én mint laikus nem érzékelek). Elnézést, hogy túlragozom a dolgot, de biztosan értitek. Szóval a lelkem "felvértezése" még nem történt meg... Ezért kérdezem, melyik könyvvel kezdjem. Köszönöm a sok türelmet!

5566. pantuf (válaszként erre: 5483. - Szanya)
2011. jan. 6. 23:40
Meg nam tudjuk a SON-R test idopontjat, igazabol meg most probaljuk kideriteni, hogy hol tudjak elvegezni. A csaladlatogato segitonk szerint nincs ertelme a tesztnek, mert a gyermekunk ugysem fogja elerni a 70-es IQ-t. Mar lassan en is kezdem elhinni. De ilyenkor eszembe jut, hogy amikor veszunk neki egy uj jatekot addig probalkozik vele, amig men nem fejti az "osszes titkat" aztan tobbe hozza sem nyul. Az egyik ilyen eset, amikor 2.5 eves koraban vettunk neki egy olyan fa puzzle-t, ahol autok egy reszet ket darabbol kell osszerekni. 10-15 perc utan kirakta a teljes puzzle-t azota csak kb 3-szor tudtam ravenni, hogy rakja ki ujra. Tobbnyire ugy nez ram, hogy ezt mar megoldottam, most minek bajlodjak vele ujra. Csak a zenelo jatekokat veszi elo rendszeresen es imadja az autokat. De ritkan rakja sorba oket, inkabb lefekszik a foldre es a szeme elott tologatja es kozben hunyorogva "tanulmanyozza".
5565. Cis77 (válaszként erre: 5558. - Anci77)
2011. jan. 6. 21:26
sajnos én is cáfollak, nem pótcselekvés a rágás és nem kell hozzá szorongás. ez nem olyan mint a mi körömrágásunk...
5564. Edina 2 (válaszként erre: 5560. - Anci77)
2011. jan. 6. 20:05
Ha nem megoldható az utazgatás .Van lehetőség benn tölteni pár napot a gyermekkel a Vadaskertben és ez alatt megtanitanak PECS-re napirendre stb.Óriási segitséget jelent ez is .
5563. Szanya (válaszként erre: 5558. - Anci77)
2011. jan. 6. 19:16
Ránk ez nem illik, nem egy szorongós fajta a gyerekem, és el is foglalja magát értelmes dolgokkal. Csak közben időnként rág. Vannak olyan dolgok, amiknek nem érzem fontosnak a hátterét kutatni, ez olyan. Elég nekem, ha megoldjuk. Most épp például már pár hete megint alig rág, csak ha a szájánál van a sála. Viszont erősödött a vizuális ingerkeresés. Ezek váltják egymást nálunk.
5562. Edina 2 (válaszként erre: 5561. - Edina 2)
2011. jan. 6. 16:34
OEP finanszirozza , és betanitják a használatát óvonőknek tanároknak is bárki mehet a szülőtréningre aki a gyermekkel kapcsolatban van
5561. Edina 2 (válaszként erre: 5560. - Anci77)
2011. jan. 6. 16:27

Vadaskertben .Vagy az AOSZ-nál .

Én a Vadaskertben készitem a szülőknek .

Vadaskertben

1.bejelentkezni , regisztráció Orvosnak kell látni a gyermeket .

2. Szülőtréningre eljönni . Ha nem megoldható jelezni kell akkor is lehet kártyákat késziteni .

3.Kártya készités időpont alapján.

4.Gyógypedagógus megtanitja a használatát a gyermeknek és szülőnek .

5560. anci77
2011. jan. 6. 15:45
Tud nekem valaki abban segíteni hogy a PECS kártyákat hol lehet megrendelni vagy beszerezni, vagy hogy hogyan működik ez a dolog?
5559. anyamedve (válaszként erre: 5548. - Uruk-hai)
2011. jan. 6. 11:09

Szia!

Nem tudom budapesti vagy-e. Ha igen a Gyerekfogászati Klinikát javaslom. Ők végeznek altatással tömést, húzást is. Bár lehet, hogy várni kell.

5558. anci77
2011. jan. 6. 10:44
Én azt gondolom hogy ez egy pótcselekvés, mivel nem tud magával mit kezdeni , ha érdekelné a körülötte lévő világ akkor más elfoglaltságot találna , és ez okoz számukra egy belső feszültséget . Nem értik a körülöttük lévő doldokat ezért szoronganak, ez lehet a rágás, és a fogcsikorgatás mögött.
5557. Szanya (válaszként erre: 5556. - Anci77)
2011. jan. 6. 10:37
Az enyém is cippzárt rág. Vigyázz, mert le tudják rágni a cippzár végéről a fém "ütközőt". Nálunk ez hullámokban van, télen erősebben, nyáron szinte egyáltalán nem rág. Azt találtam ki áthidaló megoldásnak, hogy ne legyen a pulcsija nyálas, hogy egy pamutkendőt kötök a nyakába, mikor épp rajta van a rághatnék. Lehet cserélgetni, és nem kár érte. Próbálkoztam a körömrágás elleni lakkal is, de nem vált be cippzárra.
5556. anci77
2011. jan. 6. 09:59
Ha rászólok abbahadja,de két perc mulva folytatja,és ő csak a ruhákat rágja, leveszi a lábárol a zoknit és azt, vagy a kabáton a cipzárt.Kapott karácsonyra egy nagyon puha plüss nyuszit és azt adtam neki oda,szegény már csupa nyál.
5555. Valentin55 (válaszként erre: 5551. - Remeny10)
2011. jan. 5. 21:36
Mi 2 éve adjuk a halolajat a kicsinek, és tényleg nagyon jó. Az ajánlások és vélemények is róla, illetve a tapasztalataink is. Mi az Eskimo kids-et vásároljuk közvetlenül a forgalmazótól, de most találtunk egy angliai internetes forgalmazót ahonnét olcsóbban lehet beszerezni (postaköltséggel együtt) mi itthon a forgalmazótól.
5554. Cis77 (válaszként erre: 5553. - Anci77)
2011. jan. 5. 20:27

Csak aegy ideje, akkor szerencsés vagy. a lányom mindjárt 7 és egy napra sem hagyott fel a rágással. ma már tudom rágáskényszeres. nem nyel le semmit, csupán megrágja. ez a szerencsénk egyébként. csak a szemüvegek elég sokba kerülnek. de mindent képes megrágni :(

azt mondják a tőlem tapasztaltabbak, hogy ne akarjuk megszüntetni, mert egy újabb kényszeres cselekvés rosszabb is lehet, mint amit már ismerünk.

5553. anci77
2011. jan. 5. 19:17
Kisfiam egy ideje a fogcsikorgatáson kívűl rágja a ruháját vagy épp ami kezébe kerűl, miért lehet ez.
5552. Edina 2 (válaszként erre: 5537. - Hagymi)
2011. jan. 5. 18:58

Sajnos régebben még nem voltak ilyen eszközök széles választékban most tényleg a gyerekre van "szabva" a vizuális segitség .A viselkedés problémák jó részét ezekkel meg lehet oldani ,előzni .

Épp ma beszélgettük ha egy vak gyermeknek autómatikusan jár a fehér bot akkor az auti gyereknek mért nem járnak a kártyák eszközök autómatikusan .

Vagy vegyük el a vak gyerektől is a fehérbotot mert igy fogja megtanulni az épek világát a leghamarabb ?

Kellene már néhány próba pert inditani iskolák és óvodákkal szemben .

5551. remeny10 (válaszként erre: 5547. - Cis77)
2011. jan. 5. 18:22

Köszönöm szépen! A mi gyerekorvosunk nagyon rendes, együttérző, háromgyerekes "igazi" anyukatípus.

Gondoltam, megkérdezem tőle, de ha recept nélkül kapható, gondolom, gond nélkül beszerezhető.

Egy konduktor barátnőm azt említette, hogy az omega3 mindenképpen jótékony hatású lehet...

5550. remeny10 (válaszként erre: 5546. - Csilluci75)
2011. jan. 5. 18:19

Szia! Ma voltunk a Vadaskertben, nagyon kedvesek voltak, Prekop Csilla gyógypedagógus fogadott bennünket. Ő is javasolta, vezessek naplót.

Köszönöm a tippet!

5549. oanita
2011. jan. 5. 18:14

Forgatta már valaki az alábbi könyvet? Milyen? Érdemes beszerezni? (azt gyanítom , hogy igen...)

[link]

5548. uruk-hai
2011. jan. 5. 16:37

Sziasztok

fogorvossal hogy álltok, vannak akik vállalnak auti gyereket akár altatással is (nálunk valószínűleg csak ez jöhet szóba)?

5547. Cis77 (válaszként erre: 5543. - Remeny10)
2011. jan. 4. 15:50

a vitamint kérded ugye? nem tudom kapnál-e választ.

én az espricot nyugodtan ajánlom+c vitamin rágótabletta.

5546. Csilluci75 (válaszként erre: 5543. - Remeny10)
2011. jan. 4. 13:52

A Vadaskertben is biztos fognak válaszolni az összes kérdésedre.DE ha rám hallgatsz,mindent írj össze,amire választ akarsz ott,akkor kapni.Mert az ember elfelejti még az anyja nevét is ha ott van helyzetben.

Egyébként én a Vadaskertről csak jót tudok mondani.Rengeteg segítséget kaptunk sz ottani szakemberektől ,gyógypedagógusoktól.Már lassan 4 éve járunk hozzájuk.Kihez kaptatok időpontot?

5545. Szanya (válaszként erre: 5543. - Remeny10)
2011. jan. 4. 11:29
Sajnos erre senkitől nem fogsz választ kapni. Annyit mondanak csak, hogy elvben integrációra alkalmas-e vagy sem. De, hogy melyik óvoda lesz a megfelelő, azt nem mondja meg senki. 2 éve szekálom a szakembereket minden elképzelhető és elképzelhetetlen helyen, hogy mondják meg, mi a jobb, de ezt helyettünk nem tudják eldönteni. :( Mi találtunk egy szuper magánovit itt Pesten, de az iskolakérdés egyértelműen megoldhatatlan.
5544. anci77
2011. jan. 4. 11:14
Nálunk csak enyhe és középsúlyos gyerekek vannak,én is sokáig gondolkodtam hogy mi lenne a legjobb,és én is féltem hogy mi lessz, de minden jól alakul ,és később bisztosan integrálható lessz , de az ő érdekében még egy darabig oda fog járni ,de ha látom a változás átmehet másik oviba.Egyébként nálunk szobatiszasághoz kötött az integrált óvoda,ami nálunk nincs.
5543. remeny10 (válaszként erre: 5540. - Csilluci75)
2011. jan. 4. 10:31

Köszönöm a választ! Tulajdonképp a gyerekorvos meg tudja mondani, hogy pl. az én gyermekemnek melyik javasolt?

Ti kitől kaptatok tanácsot erre vonatkozóan?

Holnap megyünk a Vadaskertbe, esetleg ott rá lehet kérdezni?

5542. remeny10 (válaszként erre: 5541. - Anci77)
2011. jan. 4. 10:29
Értem. Nálunk van egy ovi, ahol mindenki szakképzett pedagógus, 9 gyerek van egy csoportban, de ők súlyosan sérültek. Igazából nem tudom, jobb lenne-e ott a kisfiamnak, mert a szakemberek sokat segítenének, nagyon kedvesek, végtelen szeretettel foglalkoznak a manócskákkal, de ugyanakkor nálunk a javaslat a "normál" csoportba járás, mert azoktól a gyerekektől "tanulhatja" jobban a szocializálódást. Nagyon nehéz...
5541. anci77 (válaszként erre: 5539. - Remeny10)
2011. jan. 4. 10:15
az intézmény ahova járunk szegregált, és Szegeden van ,Speciális óvoda és iskola egyben. Autista csoport is van, de ide járnak az enyhe és középsúlyos,sérültek is. Az óvoda két csoportból áll,mind a kettő csoprtban 13-14 gyermek van , de nem mind autista. csoportonként 1 gyógypedagógus , 1 gyógypedagógiai asszisztens, egy dadus néni. Naponta foglalkoznak a gyerekekkel,nagyon gondoskodó és jó szakemberek,vannak tornaszobák mozgásfejlesztésre. heti 1 alkalommal viszik a terápiás kutyát, mindenkinek van egyéni mozgás és gyógypedagógiai fejlesztése,+ akinek ki van írva logopédia is jár.Nagy gondot fordítanak az alap higéniára ,sokszor viszik öket wc re és mosakodni.Amikor még nem járt oda a fiam elmentem egy nyílt napra és le voltam döbbenve, hogy mit tudnak azok a gyerekek, nagyon édesek voltak. Semmi esetre sem bántam meg hogy nem integrált ovodába jár, pedig a mi ovodánk ahol lakunk az ilyen,de látom a külömbséget.Nálunk nincs viselkedésprobléma ,de a TKVSZB-ál azért javasolták ezt az óvodát mert korához képest nagyon le van maradva.
5540. Csilluci75 (válaszként erre: 5539. - Remeny10)
2011. jan. 4. 09:41
Szia.Ezek vitaminok.Recept nélkül megvásárolhatóak gyógyszertárban pl.És nagyon-nagyon hatásos.Nálunk is szemmel láthatóan sokkal nyugodtabb és terhelhetőbb fejlesztés szempontjából ha szedi a halolajat!!!
5539. remeny10 (válaszként erre: 5529. - Cis77)
2011. jan. 4. 09:36

Szeretném kérdezni, hogy ezek milyen gyógyszerek/vitaminok?

Én nem hallottam ezekről, orvos javasolta?

Igazából ez is nagyon nehéz, hogy nem tudom, itt Miskolcon kitől/honnan kaphatom meg a szükséges információkat...

Persze Tőletek is, amiért végtelen hálás vagyok...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook