Au pair munka? (beszélgetés)
hmm, hát láttam pár adatlapot ahol olyasmit írtak, hogy keresnek egy aupairt és egy nannyt is, meg takarítót, szval több személyt, és akkor elosztják a feladatokat közöttük... de ezek a családok sose voltak túl bizalomgerjesztőek :)
gondolom azért vannak most így felpörögve a családok mert szeptember van, eddig nyugi volt de mostmár kezdődik a suli és sürgősen kell vki. én is alig kaptam üzenetet nyáron, most az utóbbi 1-2 hétben meg minden nap...
úgyhogy szerintem ha van bármi rossz érzésed velük kapcsolatban, akkor ne őket válaszd, ha vársz még kicsit tuti fogsz találni biztosabbat!
szia!igen, bejelöltek a worldön , én írtam nekik egy mélt, s rá 10 percre hívtak is. mindez fél 11kor este!!! igazából azt sem tudtam ki az, s magyrarul vettem fel a telót:D
igen, én is bunkóságnak érzem, hogy csak úgy megbeszélés nélkül hívtak. ha felkészülök, nem is bénáztam volna, hirtelen mikor meghallottam , h angolul nyomják, köpni-nyelni nem tudtam:D
benyomásom? a profiljuk alapján ők a tökéletes host family -legalábbis nekem- viszont ez a fél 11 -es esti hívás megbeszélés nélkül....nem tetszett. s azt sem hogy össze-vissza hol az egyik, hol a másik beszélt. mondjuk a pasi beszédét jobban értettem.
de túl szép amúgy és túl gyors ez ....vmi nem stimmel itt, s ált a megérzéseim nem csalnak...
de majd meglátom, azt írta, holnapra megírják a választ. gondolom, még felhívják a többi esélyst is.
na és te hallottál már az aupair teamról?m halvány elképzelésem sincs, hogyan működik:D:D:D
igen, semmiképp sem ugranék bele, mondtam is legalább 2 hét kell, addig ismekedjünk. nem vagyok egy meggondolatlan alak, sőt talán túlzásba is viszem, de hát a saját bőrőmről van szó:D:D:D
nem tudom, nekem kicsit fura ez a család, meg ezt az au pair teamet sem értem. lehet magyarázták , de ember legyen a talpán, aki félig kómásan a rengeteg beszedett allergia gyógyszertől, rekedten tudott volna koncentrálni, amikor volt h ketten beszéltek s a vonal is szakadozott:D visszaírt a pasi, h igen javításra szorul az angolom, de nem baj, elég arra, h megértsük egymást:Dmajd elválik.....
Szerintem nagyon sokat lehet leszűrni abból, hogy a család hogyan beszél az előző au pairekről.
Több családdal is leveleztem, volt, aki felajánlotta, hogy megadja az előző lányok e-mail címét, szívesen beszélnek velem. Ez azért már pozitív, hiszen az előző lány akár mindent kitálalhat, nem érdeke neki jópofizni már.
Az első családnál, akinél itt voltam, olyan gyorsan történt minden (pénteken írtak, hétfőn már megvettem a repülőjegyet, szombaton már utaztam), és túl szép volt, hogy igaz legyen. Nem is voltam ott 1 hétnél tovább...
Nem szabad túl gyorsan beleugrani, mert már az is gyanús egy kicsit...
Az első családnál volt már előttem 3 lány, de nem tudtam róluk semmit, soha meg sem említették őket, még a nevüket sem.
Az új családomnál előttem 1,5 évig volt egy lány, a családi fotóalbumban láttam róla képeket, még a hűtőn is van róla kép, sokat mesélnek róla, eddig minden nap szóba került a neve, és a mai napig kapcsolatban vannak vele, mert ő itt talált munkát Brüsszelben, és amíg a család nyaralt, ő vigyázott a házra, mert munkások dolgoztak a tetőtérben.
Azért ez elég sokat elárul szerintem a családról.
Képzeljétek!, anyuka nagy ebay fan, de itt Svájcban nem nagyon megy a dolog, viszont szüleik németben laknak, így rengeted dolgot vesz magának, még amikor kijöttem mondta, ha látok valamit, amit venni akarok, akkor meg tudom simán venni, majd elhozzák németből amikor mennek szüleikhez, vagy azok jönnek... Na valamelyik nap láttam egy nagyon jó, márkás(nem tudom itt lehet-e írni:D) bakancsot... ide majd bakancs kell télire(, nem magassarkú csizma:)... ). Tnap este járt le a licitálási ideje, ezért még du. mondtam anyukának, hogy majd akkor estére nézzük már meg, akkor este nyomott rá egy snipe-ot, kérdezte nekem mennyit ér még meg... szóval viszonylag normális árat, de azért nem annyira keveset, nekem nagyon kellett az a bakancs... Aztán ma reggel mondja anyuka, hogy na miénk lett a bakancs:), és kérdem akkor ok, akkor majd hozom a pénzt és utalják, erre nem-nem, majd mi kifizetjük, karácsonyi ajándék:). Elmondta, hogy ennek biztos örülök, látja, am. meg nem tudja majd minek örülnék még:) és megint elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy itt vagyok.
Most persze majd lehet mondani, hogy jajj hát ez nekik semmi, igen tudom, nekem se egy nagy összeg... De a gesztus az viszont eléggé sokat számít, és nagyon aranyosak:).
Na csak ennyit szerettem volna megosztani veletek így kora reggel, most már lassan vár a munka, habár reggel még azt is mondta anyuka, hogy amikor itthon van ráérek akár 10-kor felkelni:D, de én addig nem tudok aludni... :)
Hat , ugyis akkor derul ki, ha mar ottvagytok. Persze eloszor kedvesek, a telefonba foleg. De ha mar ottvagytok, az elso het utan mar nem tudjak megjatszani magukat, kiderul milyenek valojaban.
Szoval nem mervado egy telefon vagy email.
Ez az au pairseg 80% ban a szerencsen mulik. 20% meg az alkalmassag, mert nem mindenkinek valo ez.
Sziasztok, jo sokat irtatok :)
Bocsi nem irok neveket.
A nyelvbe belejossz, csak hozza kell szokjon a fuled.
A vasalasba is bele lehet jonni, en az elso vasalasomnal felhivtam az exbaratom otthon, hogyan kell ferfi inget vasalni :) nemsokkal kesobb mar 15 perc volt egy nagy kosar. Ha gozolos a vasalo ugy konnyebb. kapcsolj be zenet, ugy jol megy :)
hát rettentő mód leblokkoltam, azért előtte szólhattak volna.amúgy nem tudom mit gondoljak, túl szép lenne ez a család....
de lehet csak én vagyok már ilyen, ha vmik klappol, keresem a hibát..
jah és még ráadásul a vonal is szakadozott, s sztem ki volt hangosítva, s hol a pasi beszélt, h a nő:D:D:D
lányok, ti hallottatok már olyat, hogy egy család au pair teamet keres? kaptam ma a wordlön egy holland családtól jelölést,az adatlapjuk alapján az én elváásomnak minden magasan klappol, képek voltak az aupair lakrészéől gyönyőrű szoba+konyha+fürdő. csak én nem étem, hogy van ez a team? vki esetleg el tudná magyarázni?
köszike:)
Sziasztok!
Én kicsivel több, mint egy hete vagyok Belgiumban, Brüsszel mellett. 1 hétig voltam egy családnál, de ott hamar kiderült, hogy nem illünk össze. 3 nagyon eleven fiú volt, 2-4-6 évesek, a szülők se voltak túl jó fejek... Szombaton érkeztem, és szerdán vettem észre, hogy még mindig keresgetnek au pairt, de nekem nem mondanak semmit. Mivel nem akartam az utcára kerülni, én is nekiálltam körülnézni, és találtam a közelben egy másik családot, megbeszéltem egy találkát az anyukával, szóval nem teljesen az ismeretlenbe ugrottam. Itt három lány van, ami sokkal-sokkal jobb, mert velük sokkal egyszerűbb szót érteni.
A másik család pénteken leült velem, megbeszéltük a dolgot, hogy ez nem megy, de hogy még maradnom kell egy hetet, ameddig jön az új au pair. Fizetni természetesen egy fityinget nem fizettek, onnantól kezdve levegőnek néztek, ha leléptek egész délutánra, annyit nem mondtak, hogy elmegyünk, majd jövünk. Szóval elegem lett, vasárnap, amikor leléptek egész napra, összepakoltam, írtam egy levelet, és felhívtam az új anyukát, aki elvitt onnan. Tudom nem valami elegáns megoldás, de nem volt más választásom, mert új család már sürgetett, hogy mennem kell, mert akkor keresnek más, a régi családnál meg ingyen dolgoztam...
Szóval ennyi lenne a dolog, már majdnem 3 napja itt vagyok, eddig minden okésnak néz ki, a nő minden szépen elmagyaráz, mikor, mit kell csinálnom. Az előző nő soha, semmit nem mondott el, és állandóan annyira elveszve éreztem magam.
Annyi kérdésem van, hogy hihetetlen.
A legfontosabb kérdésem a nyelv lenne: 5 évig kéttannyelvű francia gimnáziumba jártam, egyetemen 2 éve tanulok franciát. Olvasni, írni jól tudok franciául, ha a tévében megy mondjuk valami híradó, vagy valami komolyabb műsort, 90%-ban értem,(pörgős, mai filmeket már nem annyira) külföldi tanárokat is mindig megértettem. Itt meg most úgy érzem magam, mint valami idióta. Alig értem, amit mondanak, sokszor visszakérdezek,már teljesen hülyének néznek. Van egy 15 éves fiuk, megkérdezte, angolul, vagy franciául tudok-e jobban. Mondtam, hogy franciául. Erre ő: hát, azt se olyan jól, mi?
Hát mondom, kösz szépen :D
Csak azért, mert nem tudok ilyen szavakat, mint mosópor, babakocsi meg konyharuha, miért kell már egyből azt gondolni, hogy hülye vagyok?
Amúgy még "súlyosbító" körülmény, hogy az apuka ausztrál, a gyerekek pedig holland iskolába járnak :D Így pl a 2,5 éves kislány 3 nyelven egyszerre csacsog, úgyhogy sokszor egy szót sem értek belőle :D
A nő néha angolul szól hozzám, de francia akcentussal, a pasi meg franciául, igen erős angol akcentussal. Ami persze azért vicces, mert a hangsúlyozás, a kiejtés ugyanaz marad, csak más szavakat mondanak, ezért néha kell egy fél perc, mire leesik, hogy ő most milyen nyelven is akart hozzám szólni :D
Másnál is vannak ilyen nyelvi problémák, vagy csak én vagyok ennyire béna, hogy nem értem az élő beszédet?