Au pair munka? (beszélgetés)
Döntöttem végül. Karácsonyig maradok, januártól pedig kipróbálom magam máshol. Kell a változatosság :) Igazából jól fogadták. És ami a legfontosabb, továbbra is kedvesek, még barátokat és programokat is próbálnak nekem szervezni, hogy ne unatkozzak :) tök furák. de valamiért úgy érzem, ennyi időt bőven elég lesz itt tölteni. főleg a gyerekek miatt. (valaki kérdezte, nincs sok dolgom, kb a fő feladatom, hogy játszak a gyerekekkel, ha úgy tartja úri kedvük...)
Tehát újra családkeresés. Köszi a támogatást és a tanácsokat! :)
A témához kapcsolódva én majd szeretnék gyerekeket! Persze nem mostanában.
Ez a masodik csaladom, az elso nem volt a legjobb...sot xD fuujj!
21 eves vagyok. :)
Igen, ez igy van. En, igy hogy au pair vagyok, latom, hogy a gyerek neveles annyira nehez. Es akinek nem telik au pair-re? En csodalom azokat a szuloket, akik segitseg nelkul vegigcsinaljak.
Ur isten, ha tudtam volna, hogy a szuleim, foileg anyum mennyit megtett, hogy felneveljen. Sosem gondoltam arra, hogy 8 ora kemeny munka utan haza jon, takarit, foz, es meg velem is foglalkozik, hogy ne mondjam nem szeret. Uh....Nekem ez nem menne.
Nagyon ketlem, hogy en valaha is akarok sajat gyermeket.
én imádtam a gyerekeket, most is szeretem őket, de már nem annyira. régebben csak a pozitív oldalukat tapasztaltam, de mióta au pair vagyok, azóta a dolog rossz oldalát is ismerem...
én szeretnék anya lenni, de mióta au pair vagyok, azóta komolyan elgondolkoztam h kell-e ez nekem?:S és nem azért mert különösebben rossz lenne a gyerek vagy ilyesmi, hanem mert nagyon sok munka van vele és megszűnsz utána önállő embernek lenni, plusz egy olyan életformát követel meg, amire nem vágyom egyáltalán. ettől függetlenül sztem lesz gyerekem majd egyszer, de eddig is úgy gondoltam h minél később, olyan 30-35 évesen, de mostmár inkább 35-40-nek gondolom, mert rengeteg tervem van és szeretnék még élni előtte, h utána viszont 100%-ban a gyerekre koncentrálhassak, nem akarok olyan lenni, mint az angol szülők, h van egy gyerekekük akit alig látnak, majd az au pair felneveli stb...
En nem szeretem a gyerekeket sot anya sem akarok lenni. Au pair is nagy reszben azert lettem, hogy merjem fel, milyen gyerekekkel lenni nap, mint nap, es tudjam, hogy ha majd nekem nem lesz, jol dontok-e vagy sem.
Amugy nagyon jo gyerekek vannak itt, szoval nem azert nem akarok, mert elegem lett beloluk.
Egyszeruen nem kodoltak belem az anyasagot :)
Én szeretem a gyerekeket alapból is, sőt az utóbbi pár napban már azt a kislányt is kezdeem megszeretni akire vigyázok. (Pedig nehéz természet.)
És igen, anya is szeretnék lenni majd pár év múlva. :)
És te?
Amugy au pair-ek, leendo au pair-ek, itt egy kerdes, ami foglalkoztat.
Ti ugy alapbol szeretitek a gyerekeket? nem konkretan arra gondolok, akire vigyazto...ugy altalaban.
Ti mind anyak akartok majd lenni egyszer?
Igen, én is épp ezen filóztam ma, nálunk a szülők napi szinten egy órát sem látják a gyerekeiket, és az sem minőségi idő (reggel ők készülnek a munkába, mi a suliba, este lefekvésre érnek haza, max pár szóra futja), úgyhogy érthető, hogy nem engem tutujgatnak.
Igazából túl sok párhuzamot akartam vonni az előző családom és a mostani között. Csakhogy ott 1 gyerek volt és egyedülálló anyuka, itt meg 3 gyerek és dolgozó szülők. Megértem, hogy nem az én szórakoztatásommal vannak elfoglalva.
Mondjuk a hétvégi vacsorák szoktak érdekesek lenni, mindig felküldik az egyik gyereket, hogy kérdezze meg, akarok-e enni (hétköznap csak én és a gyerekek eszünk). Én eddig 1-szer mentem le, mert egész kaja alatt franciául társalognak, meg sem kísérlik, hogy esetleg engem is bevonjanak, én meg úgy vagyok vele, hogy ennyi erőből idefent is ehetek. Csak nem tudom, ez nekik hogy jön le. Én megértem őket, örülnek, ha a gyerekeikkel lehetnek, tehát még szép, hogy nem engem szórakoztatnak, de akkor remélem cserébe ők sem várják el, hogy én meg ott feszengjek köztük...
Update: Ma beszélgettünk este a szülőkkel, elég jól, most nagyon közvetlenek voltak, meg jófejek, kérdezték, hogy érzem magam velük, meg mondták, hogy ők örülnek, hogy egy ilyen happy person van velük a házban, és elégedettek összességében a munkámmal. Csak felhívták pár dologra a figyelmem, pl a budipapírra:D, a kukára meg ezekre az apróságokra. De mondták, h a kisleány nagyon szeret, és örülnek, hogy ő boldog velem..tul.képpen ez volt eddig a legjobb beszélgetésünk. Bár őket is meg lehet érteni, reggel 8-tól este 7ig melóznak, nem mindig tudnak még az au pair-re is időt szakítani, de ez végülis nem is baj,csak több ilyen mai jó beszélgetés kellene.
Szóval most újra jól érzem magam itt (eddig sem éreztem mondjuk rosszul magam, csak nem volt az igazi), de most minden faja megint:). Meg a kislány is tök szeret, folyton ölelget, meg ilyenek, örül, ha lát, és ami külön fontos, nagyon jól viselkedik, könnyű bánni vele:) Szóval összességében jó dolgom van itt. Jah, h vmi kell, azt nekem is megveszik ( vagy megveszem, és visszafizetik), meg multkor anyuka vett nekem kólát meg pizzát, pedig nem is kértem, de mondta, h látta, hogy szeretem, tehát jófejek ők,csak sokat melóznak így nem nagyon tudom őket megismerni..Kimozdulni péntek délután-este, szombat napközben meg vasárnap szoktam. Hétköznap meg, ha befejezem a takarítani valót, akkor utána elmegyek egy kicsit a high street-re meg ilyenek. Végülis nincs bajom vele ha hétköznap bébiszittelnem kell, mert úgyis otthon vagyok este, csak amit írtam, hogy más az, ha nincs rajtad a felelősség...De most nagyon örültem, h tudtam beszélni közvetlenül a szülőkkel:)
Zizigirl, majd írd meg, ha gondolod, ha lesz vmi fejlemény. Nem gondolkozol családváltáson?
Reni: nem hangzik rosszul amiket leírtál:) Csak ugyebár minden au pair tudja, hogy még ha alapjában véve jó dolga is van, néha a család apróbb dolgai be tudják tenni a kaput:):)Gondolom ezért volt az, h egy ideig mérges voltál apusodra..:)
Szerintem sem reagálod túl.
Én heti 120 fontot keresek, takarítanom egyáltalán nem kell. Külön, jól felszerelt emeletem van, és amit kérek, azt csak fel kell írnom egy listára, és megkapom.
A munkaóráim száma heti átlag 30 óra. Azért átlag, mert az anyuka munkaideje miatt minden 2. péntekem szabad, tehát 3 napos hétvégém van. :)
Napi 6 óra a gyerekekkel + heti 3 óra vasalás - ez "rövid" heteken 27 órára, "hosszú" heteken 33 órára jön ki. Így átlagban 30 órát dolgozom, szerintem nem rossz 120 euróért, főleg, hogy alig foglalkozom ténylegesen a gyerekekkel, mert nagyok már és nagyon önállóak.
Ezen felül heti max. 2 bébiszittben egyeztünk meg, de ez általában csak 1 szokott lenni - mióta itt vagyok, még nem is volt.
Ja, és a túlórákat fizetik. Pl. most szóltak, hogy pénteken délután dolgoznom kéne (szabadnap), nem muszáj elvállalnom, de kifizetik. Persze elvállaltam, még azt is megengedték, hogy a barátnőm, akivel találkoztam volna, eljöjjön és addig itt legyen.
Úgyhogy összességében egyáltalán nincs rossz dolgom...
de ha hétköznap este se tudsz sehova menni meg szombat este se, akkor mikor mozdulsz ki? péntek este és ennyi?
sztem nem reagálod túl...
Reni! Nah, az jó, hogy ennyire megváltoztak a dolgok:) Örülök:) Meg az is biztos jó lehet, hogy a gyerekeknek esélyük sincs nyúzni téged mikor nem vagy munkában, mert az 5.en laksz és apus tiltja nekik:) Igen, én is így értettem, hogy nekem is lesült volna a bőr a képemről, ha az au pairem egeret talál első nap:S:) De ha nem félsz tőlük, akkor okés..(én bevallom egy kicsit félek, jobban mondva nem is félek, csak ha elképzelem, h rajtam mászik, miközben alszok..szóval érted:D). Megkérdezhetem mennyit keresel? És mennyit kell takarítani? (ha kell).
Mert a jelenlegi családomnál kb én vagyok a takarító nő:S. Heti 3X kell(ene) kiganalyoznom a házat, cakk un pakk, az összes szobát, mind 3 fürdőt, porszívó, felmosás, portörlés, fürdőszoba, szval minden. Igaz, ezzel még nem is lenne gond, mert szépen elosztom napokra(ugyanis nem szoktam 2 naponta port törölni, mert felesleges, de komolyan 2 nap alatt mi lesz poros?). Szóval leosztom, és így heti 3 takarítós napomon napi max 3 órát takarítok (és a gyermek csak este 6kor jön haza, szval vele túl sok dolgom nincsen, csak kaja, fürdés, fektetés, meg a reggelek), plusz 2 nap vasalás. Szóval összességében heti 30 óra +babysittelések amit dolgozok, nem nehéz, nincs elegem belőle vagy ilyesmi, csak egy picikét furcsállom, hogy a szülők még budipapírt sem viszik fel a saját fürdőjükbe, hanem nekem kell, és ha elfelejtem, letolnak. Vagy multkor pl nem ürítettem ki a fürdőjükben a szemetest, mert 2!! vatta volt benne csak, így gondoltam még ráér, de ezért is kb letoltak, pedig ők egyeltalán semmit nem csinálnak a házban. Igaz itthon sincsenek nagyon, de akkor is..szóval elvagyok itt, mert amúgy nem kell megszakadnom, de nektek mi a véleményetek? Mármint ti is kaptok letolást csakmert nem vittetek buditörlőt nekik? Meg ilyenek? A másik ami zavar, hogy hétfőtől csütörtökig majdnem minden este babysittelek, komolyan, hazdobják a gyermeket, és aztán lelépnek/vagy még itthon sincsenek, mert más hozta haza a gyerkőcöt. Igaz, nem szoktam este eljárni hétköznap, de akkor is, más az, ha babysittelni kell, és más az, ha nyugisan elvonulok a szobámba és csinálom a dolgom..plusz szombat este mindig babyszitt...szóval nálam ez van...a szülők nem rossz fejek, bár nem is valami közvetlenek, mikor megérkeztem ide, 3 órás vonat/metró út után, tök fáradtan, csomagokat cipelve, éhesen, stb, a hello-szia után elmentek ebédelni, engem meg se kérdeztek, hogy velük mennék-e..de mondom nem kell megszakadnom, tehát elvagyok, de kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok, én reagálom-e túl,ezért osztottam meg veletek..
Mindenképpen beszélj vele, ez nem korrekt. Vagy kompenzáljon, vagy vegyen vissza a munkaóráidból.
Angliában hamar találhatsz új családot, ha úgy alakul, inkább alakuljon úgy, mint szenvedj...
Elvileg 25 órát kéne dolgoznom, ehelyett 40-et dolgozok, sőt múlt héten hétvégén is dolgoztam, amiért semmi pluszt nem kaptam...
a többit inkább le se írom, de egyszerűen nem oké SEMMI. annyi dolog gyűlt össze h már azon gondolkodom h pontokba írt beszédet kéne mondanom...ne hagyjátok h így összegyűljenek a dolgok lányok:S rögtön szólni kell ha gáz van, különben nagyon sok lesz és kikészültök, mint én:SS