Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
7279. 236fe2f68e (válaszként erre: 7277. - Angel16)
2011. dec. 14. 12:35

Ez volt nekem az elozo csaldomnal.

Ebedre ettem ket szelet piritiost...

Jon az anyuka: Huuuh, milyen sokat eszel, hogy lehet ennyut enni? Meg en sem eszek ennyit!

Haza jon az apuka este, kerdi, ettem-e mar vacsit. Erre az anyuka: nem hiszem ehes lenne, ma mar eleget evett..

Utana elkezdtem dugiba enni, es felve, h nehogy meglassa, hogy eszek..."szerencsere" annyira bennem maradt az elmeny, hogy a mai napig nem tudok enni mas elott, ha egyedul kell egyek...

7278. SzamócaEra (válaszként erre: 7271. - Brad)
2011. dec. 14. 11:06
Jó volt az első két napom :) a gyerekek nagyon édik, mozgékonyak, fárasztóak, de elég könnyen nyitnak felém, a kislány tegnap már ölelgetett, pedig én még nem tettem vele ilyet :)) kérdezgetett, h akkor most én maradok és h hol alszom meg hogy megyek e holnap is :D a kisfiú is ari nagyon :D A család is korrekt, anyukának mondtam h ha valamit nem értek akkor kérdezni fogok, mondta h persze ez természetes kérdezzek :) mondta h a gyerekeknek próbáljak meg minnél több dolgot megtanítani magyarul mert az oviban csak angolt hallanak és a magyar igen nehéz nyelv, szeretné ha a gyerekek tanulgatnák :) amúgy tudnak már pár dolgot magyarul! olyan átlag, gazdag , osztrák család. amúgy még holnap a volt au pairrel vagyok és pénteken már egyedül :) tök jó így h ő mindent elmondd és segít, megmutat, h könnyebb legyen belerázódni a mindennapokba. Amúgy többnyire délután 1-2től este 7ig leszek mindig, néha hvén is áthívnak majd picit, de szerintem kibírható lesz, főleg így, h a lakás amit nyújtanak nagyon szupi és tényleg el tudok vonulni munka után, itt biztosítják a magánszférát :)!
7277. angel16 (válaszként erre: 7275. - Arrival)
2011. dec. 14. 09:09

Jézusom, a kutya hűtőjét??? Nálunk mondjuk a kutyának nincs hűtője, de már komolyan mondom arra várok, hogy mikor különít el nekem egy részt a polcon, h tessék, ez a te kajád..:S

Igen, biztos vissza fogják kapni, így vagy úgy, de mindenki visszakapja.

Jah, még kb egy hónapja mikor elkezdett szemétkedni ezzel a kaja dologgal, akkor kérdezi, hogy ez valami magyar szokás, hogy ennyit eszek? Mondom, nem feltétlen csak magyar szokás, de tény, h Kelet-Európában az emberek inkább fizikai munkát végeznek, és ehhez olyan étel is kell.

Erre tegnap este mikor elővezette, hogy ne egyek annyit, hozzátette, hogy eddig az öszes au pair-e Kelet- Európából volt, és csak én eszem ennyit. Mondom magamban, te jó Ég!! Nemár, hogy most ő itt számba veszi az összes eddigi au pair-ét, és megállpítja, hogy csak én zabálok annyit mint állat...:S Szóval hihetetlen sóherség ez...kíváncsi vok mi lesz kari-kor, mert itt maradok, de sztem akkor is éttermeznek, engem meg nem fognak vinni (bár belegondolok, jobb is.) Azt meg már ki is jelentették, h 3 napig rokonokhoz fognak utazni, de engem sajnos nem tudnak vinni (bár ez is jobb), csak arra leszek kíváncsi, hogy itthon mi lesz kaja, mert lehet, hogy akkorra majd vennem kell magamnak...

7276. gomboc7
2011. dec. 14. 01:16

Amúgy az normális, hogy rögtön skype-olni akar? Írtam neki, hogy néhány nappal később tudnék csak menni, mert vizsgám van. Semmi reakció. Arra reagált, hogy allergiás vagyok a macskaszőrre, erre nem. Csak hogy töcccccsem léfelé a skype-ot, mert beszélni akar velem. holnap (ma) este.

Én vagyok az, aki mindenhol a rosszat látja?:$

Tudom, nincs vesztenivalóm egy beszélgetéssel. De azért idegeskedek. ez nálam alap. :)

7275. arrival (válaszként erre: 7274. - Angel16)
2011. dec. 14. 00:06

Nekem a vege az lett, hogy a kutya hutojet kaptam meg, ahova attettek az o romlott, lejart eteluket, es az volt az enyem...Na az volt az utolso csepp.

Remelem egyszer majd visszakapjak ezt a viselkedest a sorstol...Es mindenki aki igy viselkedik.

7274. angel16 (válaszként erre: 7273. - Arrival)
2011. dec. 13. 23:22
Le is lépek..Hát, igen, összehasonlítva velük tényleg sokat eszik a magyar, de az életstílus sem mindegy, mert míg a magyarok többsége fizikai munkát végez, amihez energia kell (és ez a történelmünk folyamán mindig így volt, így megszoktuk), ők egész nap a légkondis irodában ülnek (ok, tudom nem mindenki, de elég sokan), amit ki lehet bírni salátán élve is. :S:D
7273. arrival (válaszként erre: 7272. - Angel16)
2011. dec. 13. 23:19

Nekem a legelso csaladomnal, 2005 ben, ezt mondta a no:

"Borzaszto mennyit eszel, nezzel mar magadra, mekkora combod van ? En cipelem a boltbol haza a kajat, es te mindent megeszel!"

50 kg voltam, a kajacipeles meg annyibol allt neki, hogy berakta a marcedesbe, otthon meg en kipakoltam...

Egyebkent, igy 6 ev utan, azt veszem eszre, hogy mi magyarok tenyleg sokat eszunk, es azota en is megvaltoztam, joval kevesebbet eszek itt.

De persze ez borzaszto bunko, embertelen dolog-de sajnos nem egyedi eset :(

Keress mast (anno en is leleptem a kaja sztori utan)

7272. angel16
2011. dec. 13. 22:00

Hát csajok, mikor az ember lánya azt hiszi, már nem érheti meglepetés, akkor jön a következő sokk. (nem tudom ki emlékszik, hogy egy hónapja írtam egy jó mérges bejegyzést a családról, ahol a szülők durván bunkerek, de a gyerek viszont egy angyal.) Hát ez a helyzet most is így van (sajnos, mert a szülőket nem bírom, hálisten, mert a gyerek nagyon ari.) Na és egy hónapja abban maradtam magammal, hogy karácsonyig várok, és eldöntöm családot váltok-e vagy mi legyen. (Jah, már egy hete eldöntöttem, hogy igen, vissza is léptem au pairworld-be, meg a többi családkeresőre, szerencsére még megvan a 3 hónappal ezelőtti profilom.)

Nah szóval, anyuka mindig is mondogatta, hogy de fura, hogy én ilyen sokat eszek. (Ezt azért, mert van, hogy reggelire jacket potato-t eszek brokkolival, vagy ilyesmi, és közben a nap folyamán még eszek pl rizst meg csirkét..). Ok, tudom fura reggelire jacet potato-t enni, de mivel a reggelim mindig 9 körül van, így számomra az már nem annyira korai(főleg, mert 6:40kor kelek, és 9ig azért megéhezek.) Nah, de anyuka ezen MINDIG hüledezett, és bunkó stílusban oktatott, hogy reggelire toastot kell enni meg műzlit (Bakker, hadd döntsem már el én, h mit eszek nem???)

Nah és ma, mikor fürdetem a gyereket, este, bejön a fürdőbe, és közli, hogy egyek kevesebbet, ne egyek annyi jacket potato-t, meg rizst, meg csirkét, meg brokkolit,mert ezt mind neki kell kifizetni, és hát ő még senkit nem látott ennyit enni, plusz megint jött a szokásos szöveg, hogy műzlit egyek pirítóssal. Szóval ultimátumot kaptam, hogy 'ne egyek mán ily sokat' mert sokban vagyok nekik, hát azt hittem ott fordulok le az emeletről a csukott ablakon keresztül.

Jah, csak a tisztán látás kedvéért elmondom mit eszem egy nap(jah, azt már említettem a multkori hozzászólásban, hogy ők mindig éttermeznek és engem sosem visznek, meg sosem kérdezik meg, mit vegyenek nekem a boltban, meg mikor anyus vett szőlőt, úgy adta nekem oda, hogy ne egyem meg mind egyszerre.):SS Szóval a napi kajám: reggeli-egy db krumpli,(ok, ha kicsik, akkor 2), plusz zöldség(vagy brokkoli, vagy uborka/paradicsom,), ha nem ez, akkor 3 db pirítós(ok, ha nagyon éhes vagyok akkor 4, de aki látott már toast-ot Angliában, tudja, hogy elég kicsik). Ebéd: vagy ugyanaz mint a reggeli(persze nem eszem reggel és ebdére is ua-t egy nap), vagy pedig rizs valalmi szósszal, vagy csirkével, szintén zöldséggel. Vacsora: szintén toast gyümivel, vagy ugyanaz mint a reggeli valamelyik változata, persze nem eszem egy nap ugynaazt többször.Vagy tészta valami szósszal. És ennyi, amit a ház hűtőjéből veszek, édesség, kóla ilyemi mind én fizetem magamnak. (Jah, 3 hónapja, mióta itt vok, nem is ettem szinte rendes főtt kaját, mert ok, hogy tudok már főzni magamnak, de mivel ők sosincsenek itthon, nincs értelme neiállni, így marad a csirke, krumpli meg rizs, mert gyors és csak annyit csinálok, amit én megeszek.) Multkor főztem amúgy, nade az nem volt anyukának megfelelő. Szócal nincs is értelme nekiállom jófejkedni, és főzni.

Szóval, ok persze váltok,nekem is van tartásom, már akkor eldöntöttem, mikor egy hónapja írtam azt a dühös kommentet, és már el is kezdtem, de ha nem kezdem volna, e mai produkció után tuti elkeztem volna. Csak egy kérdésem van felétek: Másnak is mondtak már olyat, h ne egyen annyit? mert sztem ez tök gáz(na nem rám nézve, mert sztem nem eszem többet, mint egy átlag ember, hanem rájuk nézve, hogy ennyire sóherek/bunkók, nem is találok szavak, illetve tudnék, de nem szeretnék káromkodni.) ...

7271. Brad (válaszként erre: 7269. - SzamócaEra)
2011. dec. 13. 20:14
Na milyen volt az elsö 2 napod? Kerünk egy kis beszamolot! :)
7270. gomboc7
2011. dec. 13. 16:13

Csajok, akik angolul nem igazán beszéltek!:)

Mennyire féljek egy skype-tól? Ausztriában laknak, gondolom az angoluk nekik sem tökéletes, és én is bénázok. Tanultam, elsős korom óta, de az utóbbi 4 évben visszaesett, nem gyakoroltam. Most beparáztam.:D

7269. SzamócaEra (válaszként erre: 7253. - Kutyaimádólány)
2011. dec. 13. 10:06
Nem mondod! Azt ígérték kifizetik és nem tették ? Na, de jó fejek... amúgy nem akarlak elkeseríteni, de ez gáz...mi az h próbaként inget kell vasalni? Mert jó, megkérnek, ha már ott vagy , h vasalj is nekik, de elsősorban nem cselédnek mész, hanem a gyerekek az első vonal! Szerintem keresgélj tovább...a németeknek meg írd meg h te szívesen kimennél hozzájuk, de anyagilag nem engedheted meg magadnak. Ha jó család, felajánlják az utiköltség finanszírozását.
7268. 7d52a58eee (válaszként erre: 7267. - Ami.)
2011. dec. 12. 19:56
En sem vasalok mindent csak amit nagyon muszaj.Tok felesleges.Tesom mindent vassal meg zoknit is.Hatalmas idopazarlas.Agynemut meg pizsamat meg hasonlokat minek?En is csak akkor vasalok farmert ha nagyon gyurot de altalaban nem siman fel lehet venni vasalas nelkul is.Vagy nagyon unatkozhatsz ha minden egyes ruhadarabot szepen ellere vasalsz vagy nem tudom.
7267. Ami. (válaszként erre: 7265. - Kutyaimádólány)
2011. dec. 12. 13:39
Neee,nekünk össze kéne dolgozni:) Pont ezeket utálom,mindig a férjem mosogat.De a felmosás sem a kedvencem.Vasalás,ablakpucolás a Best.
7266. marti007
2011. dec. 12. 12:05

Sziasztok!

Valaki van innen a fórumról aki Hollandiába au pair.

És esetleg szeretne ismerkedni. Én itt vok kinnt már 6 hete és jó lenne barátkozni Amszterdamtól 7 km-re lakom.

Szóval ha esetleg van valakinek kedve..

Márti

7265. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7264. - Ami.)
2011. dec. 11. 21:15
Köszi. Nekem meg a porszívózás és a mosogatás a kedvenc munkám. De vasalni utálok. Egyébként bármi jöhet, a felmosást is kifejezetten élvezni szoktam. :-)De tényleg!
7264. Ami.
2011. dec. 11. 20:50

Nekem az a kedvenc házimunkám:)

Bugyit,zoknit nem vasalok,törölközőt sem,de amiket felveszünk mindent,én így láttam,meg így érzem jól magam.És meg tudnék őrülni,amikor a férjem levesz valamit a szárítóról,h azt veszi fel,mindig rászólok,h meg ne próbálja vasalás előtt felvenni,válasszon a szekrényből ruhát.

Szerintem családfüggő,valakinek van igénye rá,hogy találkozzon a bébiszitterrel valakinek nincs.Pl egy messzebb helyre nehezebb kiugrani,mint Bécsbe.

De sok sikert neked:)

7263. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7261. - Ami.)
2011. dec. 11. 20:16

Jó, de itt mindenki a fórumon, aki au-pairként dolgozik vagy dolgozott kiment előtte látogatóba a családhoz? Mert én ezt nem tudtam, mármint, hogy ez bevett gyakorlat.

Egyébként a vasalásról még valami, vannak olyanok is, akik még a bugyit is kivasalják. Nem gáz! Van, aki így szokta, van aki úgy. A vasalást meg azt hiszem, hogy nagyon hamar meg lehet tanulni. Nem egy nehéz munka!

7262. Kutyaimádólány (válaszként erre: 7261. - Ami.)
2011. dec. 11. 20:14
Jó, lehet, hogy kicsit eltúloztam. Természetesen azért van, amit kivasalunk. De pl. én inget egyáltalán nem hordok, vagy csak nagyon ritkán és tényleg általában nincs szükség vasalásra. Persze gyűrödten nem vennék fel semmit. Egyszerűen kiveszem a farmert a mosógépből vizesen, kirázom és kiterítem és egyáltalán nem gyűrödt, kilógja magát. Minek csináljak magamnak plusz munkát?!
7261. Ami. (válaszként erre: 7258. - Kutyaimádólány)
2011. dec. 11. 18:59

Az azért elég érdekes,h ti nem vasaltok,mi is nedvesen teregetünk,mint mindenki akinek nincs szárítógépe,de a fele általában vasalandó,pl a farmernadrágok,felsők,az ingek meg pláne.

Gondolj bele,ha te szeretnél a gyereked mellé valakit,akivel együtt élsz,te nem szeretnéd előtte látni?Mert én igen,magadból indulj ki.Beszéld meg,hogy felesbe fizessétek az útiköltséget,mert így korrekt.Sok sikert!

7260. 7d52a58eee (válaszként erre: 7258. - Kutyaimádólány)
2011. dec. 11. 18:54
Igen itt eleg megszokott hogy az emberek elugranak kulfoldre hosszu hetvegezni.Ez szerintem nekik halal termeszetes hogy Magyarbol kiugrasz Nemetbe egy hetvegere.En pl elmentem innen Maltara hosszu hetvegere vagy Norvegiaba egy napra mivel innen sokkal konyebb es olcsobb utazni mint Magyarorszagrol.Ok nem gondolnak bele abba meg nem is kulonosebben erdekli oket hogy mondjuk egy 100-200euros kirucanas neked egy felhavi fizetes es akkor a maradekbol meg meg is kene elni valahogy a honap tobbi napjan ,kb ok enyit koltenek ejszakankent hotelre ha mennek valahova.
7259. szöszi25 (válaszként erre: 7258. - Kutyaimádólány)
2011. dec. 11. 16:57

Szia!

Szerintem ha érdekel a család akkor írd meg nekik hogy szívesen kimennél, de sajnos nem tudod fizetni az utat. Lehet hogy akkor felajánlják és kifizetik, ha meg nem akkor meg keres másikat.

2011. dec. 11. 16:17
Leveleztem egy német családdal. Azt akarja az anyuka, hogy menjek ki néhány napra decemberben, tehát próbanapra. De csak január végén kellene kezdeni. Én nem tudom, mostanában ez divat, hogy először ki kell menni egy személyes találkozóra, mielőtt az au-pair munkába áll? Itt sem írták, hogy kifizetik az útiköltségemet vagy fizetnének erre a pár napra, amíg kimennék decemberben. Azt hiszik mi megtehetjük, hogy csak úgy kiruccanunk pár napra Münchenbe?
2011. dec. 11. 16:17
Ti mikor kaptatok meg Angliaban az NI szamot? Mert en mar ket honapja megcsinaltattam, de meg nem kuldtek ki. :(
7256. Zizigirl (válaszként erre: 7249. - Tunturi)
2011. dec. 11. 11:33

Ha a család bejelent, akkor úgyis el fogják mondani mi a teendő. Lesz egy interjú a jobcenterben, aztán megkapod az NI számod, ill. bejelentkezni az orvos családjához. Emellett bankszámlát nyitni, mert hivatalosan csak oda kaphatsz pénzt. Adót és járulékokat a család fizeti utánad.

De a legtöbb család nem szokta bejelenteni az au pairt...

7255. Liimo (válaszként erre: 7249. - Tunturi)
2011. dec. 10. 23:39
Ameddig csak au pairkedsz, addig nem kell semmilyen papírt elintézned, hisz nem fizetsz adót. Ha lesz rendes munkád, akkor kell ezeket megcsináltatnod.
7254. kalicsu (válaszként erre: 7253. - Kutyaimádólány)
2011. dec. 10. 22:51
Uhh, elsö latogatas alkalmaval megvasaltattak? Mire szamits ha mar ott dolgozol? Raadasul az apa cuccat kellett kivasalnod mikor elvileg csak a gyerekekre kellene? Jo nagy soherek, ha jegyed nem fizettek ki. Szerintem örülj ha nem ehhez a csaladhoz kerülsz.
2011. dec. 10. 21:48

Megvolt a találkozó az osztrák családdal. Mérges vagyok, mert nem fizették az útiköltségemet, amit nem is lenne önmagában nagy baj, de közölte velem az anyuka, hogy megnéznek még két jelöltet is és majd januárban közlik csak kit választottak. Ha ezt tudom ki sem megyek.

Egyébként mindenki nagyon aranyos volt, és minden jól is ment, játszottam a gyerekekkel is, de próbaképpen ki kellett vasalnom az apuka ingét. Őszintén szólva szerintem sosem vasaltam férfi inget, így nem is lett túl szép. Ez nagyon gáz?

Mit otthon nem igen vasalunk, mindent még nedvesen kiteregetünk és kilógja magát, nincs nagyon szükség vasalásra. De ha tudtam volna, hogy befognak biztosan gyakorolok előtte itthon.

7252. Szardinia (válaszként erre: 7248. - Flegmahcunih)
2011. dec. 8. 16:03

Szia én Amsterdamtól 20-30 kmre leszek, Heemstedte a város neve. Ha megjössz szívesen találkozok veled. addigra túl leszek az első hónapon :))

írd meg privátban h mire vagy kiváncsi mi is skypeon beszéltünk webcammal.

7251. Szardinia (válaszként erre: 7247. - #Viki)
2011. dec. 8. 15:48
Igen :)igent mondtam nekik, meg szeretném próbálni mindenképpen. Úgy gondolom, hogy lesz, ami lesz, ha jól érzem magam maradok, ha nem akkor keresek másik családot, biztosan nem fogom sanyargatni, ha úgy érzem, hogy nem bírom. Ami viszont nem hiszem, hogy be fog következni, mert 7 éve egyedül élek egy másik városban külön a családomtól, és már 25 éves vagyok, ráadásul jó sok tapasztalatom van a kisgyerekkel. Szóval így kicst más, mint a gimiből kikerülve. A lényeg, a lényeg, hogy január 3án du indulok. Ma vettem meg a jegyet oda vissza utra, mert így sokkal olcsóbb mintha csak az odautat kell fizetni. Ők kifizetik nekem a jegyet, amint megérkezem. Így márciusban lesz egy potya 7végém itthon. ha mégsem jó az időpont 50 eur étiratni szóval príma lesz. Nagyon várom már az indulást. Láttam korában, hogy milyen ajándék ötleteket írtatok, viszek majd én is vmi figyelmességet. :)
7250. 236fe2f68e (válaszként erre: 7249. - Tunturi)
2011. dec. 8. 15:16

Ha magyar allampolgar vagy, engedely nem kell, hogy dolgozz.

Valojaban en mas pappirrol sem hallottam, hogy kene.

A jegyet meg csak ide vedd meg, de legyen nalad visszautra...biztos ami biztos.

Hova josz? Melyik varos, falu?

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook