Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
8089. 7d52a58eee (válaszként erre: 8085. - Nudleee)
2012. jún. 17. 19:42
Te amugy miert akarod ilyen tehetseggel au pairsegre pazarolni a draga idodet heti £60-70-ert?
2012. jún. 17. 19:33
az a baj az itteni tortakal hogy a cukraszok egy fajtat tudnak cukros vajkremet es arra rahuzni egy jo addag cukor fondantot.Es ezt lehet erezni a vegeredmenyen.Hetekig telet amig talaltam olyat aki rendes tejszinhabot meg gyumolcsot hasznal nem csak vajat meg cukrot.Mondjuk sved lany csinalja igy is a tortat mert az angoloknak nem nagyon eset le hogy miert nem akarunk cukor fondant es tomeny vaj tortat mikor az a tradicionalis eskuvoi torta.(szerintem inkabb azt a legegyszerubb ossze dobni leheto legkevesebb ido alat es penzbol)
8087. Nudleee
2012. jún. 17. 19:28

Jajj de lökött vagyok from-sophie... Hát még gratuláltam is, h júliusban sikerül kimenned... Csak annyi név van itt, hogy enyhe képzavar van a fejemben! :)

Én amint lehetséges, kimennék! De majd meglátjuk hogy alakul.

8086. from-sophie (válaszként erre: 8085. - Nudleee)
2012. jún. 17. 17:45
Én még nem vagyok kint, majd júliusban megyek. :) Londontól nem messze leszek (délnyugatra, kb. 25 perc vonattal). És nagyon remélem, hogy jó helyem lesz! :) Te mikorra tervezed a kiutazást, és hova?
8085. Nudleee
2012. jún. 17. 16:21

Na igen... Lehetne csinálni a sulisoknak is, meg sok mindenkinek... :) De a konyha használat... A család nem tudom mennyire díjazná, ha szétpuhantanám a konyhát néha és használnám az energiát, stb.És a sok eszköz, ami nekem itthon már meg van tortázáshoz... Nélkülük nem tudok fullos tortákat csinálni... Szóval kicsit bajos a dolog... :)

from-sophie! Te merre vagy pontosan? És milyen helyed van?

8084. from-sophie (válaszként erre: 8077. - Nudleee)
2012. jún. 17. 15:13

Hű, ezek tényleg nagyon jók! :)

Remélem, közel leszel hozzám, megtaníthatnál egy pár fortélyra. :)

8083. arrival (válaszként erre: 8081. - 7d52a58eee)
2012. jún. 17. 14:52

A baratnom is 100 fontert vett szulinapi tortat (1 eves szulinapra, es nem is olt finom).

Nagyon dragak.

8082. arrival (válaszként erre: 8080. - Nudleee)
2012. jún. 17. 14:50

Igen, ez jo otlet!

A gyerekek sulijaban is esetleg kirakni kepeket, mert itt nagy divat a szulinapi party, a szuloknek biztos tetszene.

Persze majd csak lassan... jo lesz ha hozzaszoktok, hogy itt senki nem siet el semmit, mindenhez honapok kellenek :)

8081. 7d52a58eee (válaszként erre: 8077. - Nudleee)
2012. jún. 17. 14:43
Ha ezt tudom elobb,£360-ba kerult az eskuvoi tortam :s nagyon dragak itt ha ugy kesziteted persze lehet venni tescos meg sainsbury's menya tortat £10-20-ert mostanaban sokan csinaljak ezt az eskuvoi arak miatt de olyan az ize is a tortanak mint az ara,azt kapsz amiert fizetsz ugye.Biztos hogy ebbol tudnal jo kis uzletet csinalni.
8080. Nudleee
2012. jún. 17. 14:42
Köszi! :) Aranyos vagy! :) Gondoltam rá egyébként, hogy csinálok egy portfóliót a tortáimból és kiviszem mutogatni... Hátha valaki lecsap rám. :)))
8079. arrival
2012. jún. 17. 14:36
Majd egyszer nyitsz kint egy tortaboltot :)
8078. arrival (válaszként erre: 8077. - Nudleee)
2012. jún. 17. 14:20

Woooow, ez nagyon szuper torta! Olyan mint az egyik kiskutyam :))

Gratulalok, naguon ugyes vagy!!!

8077. Nudleee (válaszként erre: 8076. - Arrival)
2012. jún. 17. 14:06

Köszi! :) Örülök, hogy leírtad ezt a sok infót nekem! Meg persze a többieknek!

Fúúú... Én nagyon jól tudnék keresni... Csak nem tudom hogy lenne kivitelezhető... Szóval én formatortákat meg mindenféle esküvői, meg alkalmi tortákat gyártok itthon. És kint azok ám bazi sok pénzbe kerülnek... Ha párat meg tudnék csinálni hetente... :) Az jó lenne... Csak az a baj,hogy az összes eszközöm (ami nem kevés mennyiség) itthon van...Egy keveset ki tudnék vinni... De airbrush szettet, meg ilyeneket tuti nem...

Ez az én blogom, és ezt a tortát januárban készítettem, és ezüst érmes lett egy versenyen. [link]

8076. arrival
2012. jún. 17. 13:53

Folyt kov.:

Ha van plusz munkad (ami nem az elejen lesz, de idovel ahogy lesznek simeroseid, csak az nem tud plusz munkat szerezni aki nem akar. )

Tehat a plusz munkakkal, siman meg lehet keresni a heti fizudat megegyszer, es abbol mar tudsz utazni vagy gyujteni.

(pl. en 2500 Fontot gyujtottem 10 honap alatt pluszmunkakbol)

8075. arrival (válaszként erre: 8074. - Nudleee)
2012. jún. 17. 13:41

Igen, a penzbol epphogy-de ki lehet jonni. Gyujteni akkor tudsz, ha van plusz munkad is: plusz babysit, takaritas.

Amire a penz elmegy: a hetvegek. Mert a hetvegen nem fogsz otthon ulni, es igen, az utazas nagyon draga, ezert is nem szabad kis faluba, kis varosba menni!

En anno 2005 -ben kis faluban voltam Londontol 1 oranyira. Akkor, 22 font volt a vonatjegy oda vissza. 65 fontot kaptam hetente.

Tehat ki lehet szamolni, hogy akkor ha heti egyszer, szombaton elmentem Londonba, akkor az egesz heti fizetesem epphogy elg volt a vonatjegyre, aznapi kajara, kavera, egy tusfurdore, es egy nyari polora.

Ha nagyvarosba mesz, mindezt a penzt az utazassal megsporolod, sokat jelent am!

Egy kis arlista Londonban (de mashol is kb ennyi):

Au pair atlag fizetese 80 Font.

-napi jegy (minden kozlekedesi eszkozre jo 1-2-3-4 es zonaban : 8 Font

- egy kave a Starbucksban : 3 Font

-ebed a McDonaldsban 5 Font

- Fagyi vagy az itt nagyon divatos es egeszseges frozen joghurt: 5 Font

-heti piperecucc (epp elfogyott sampon, fulpucolo palcika, vattapamacs, borotvapenge: 10-20 Font)

-zokni mert kilyukadt, ernyo mert kitorte a szel az egyik palcikajat, ket polo mert kanikula van : 20 Font

-Este beulni a tobbi au pair sorstarssal egy pubba, megbeszelni a heti dolgokat es meginni egy ket cidert vagy egy koktelt, hozza ecetes chipset: 10-20 Font

Es tadammm, elment egy napod, es az osszes heti penzed!

Es akkor a hetbol meg van 6 nap, nem utaztal sehova-ugyertem, hogy lass is valamit Angliabol, nem voltal moziban, es hogy az angol nyelviskolat meg bele se szamitsam.

8074. Nudleee (válaszként erre: 8072. - Arrival)
2012. jún. 17. 12:37

Köszi az infót. Akkor már ezért se vagyok betojva, hogy nem tudok majd mit felvenni! :) Persze biztos előbb ki kell tapasztalni hol vannak olcsóbb helyek és hol éri meg vásárolni.

westellaw! Ügyes vagy! :) Én el is küldtem már a "dear family letter"-t. Már csak a referenciás papírt kell elküldenem. De ma elküldöm azt is.

Egyébként valaki írta nem is olyan rég, hogy örüljünk ha kijövünk a pénzből, meg ha tudunk egyáltalán fogkrémet meg tusfürdőt venni... Mire megy el annyi pénz? A család ellát kajával, rezsit nem kell fizetni... Én mondjuk elég jól tudok spórolni, szóval nem hiszem, hogy ne jönnék ki majd a pénzből... Azt hallottam, hogy az élelmiszer nagyjából annyiba kerül, mint nálunk, pl Tescoban. Az utazás viszont drága, meg ha beül vki vhova az is. Így van?

8073. wesztellaw (válaszként erre: 8069. - From-sophie)
2012. jún. 17. 10:39

Én is szeretnék gratulálni!!

Plusz szeretném elújságolni hogy kész a köszönő levél a családnak :-) szerintem egész jól sikerült.

Mire ideér az erkölcsim elintézem a többi papírt is és remélem kis idő múlva én is hasonló hírrel jelentkezhetem :-)

8072. arrival (válaszként erre: 8071. - Nudleee)
2012. jún. 16. 20:50
Ruhakat NE nagyon hozzal, mert itt egyreszt mat a divat, masreszt a ruhak nagyon olcsok! Hatalmas a valasztek, es jo minosegu! en innen hordom haza az egesz csaladnak a ruhakat!
8071. Nudleee (válaszként erre: 8069. - From-sophie)
2012. jún. 16. 17:45

De jó! :) Gratulálok! Biztosan jó helyed lesz!

Azt hiszem mondom majd Anettnak, hogy akkor "1 évig maradnék", bár biztosan tudom, hogy nem fogok addig. Ő is mondta, hogy így több a lehetőség. A másik meg az, hogy ha tényleg elhúzhatok akár mikor következmények nélkül, akkor nem parázok! Jó azt a 2 hetet ki kell várni, de az nem katasztrófa.

Tényleg! Valaki tud infót adni nekem? Arról kérdeznék, hogy Angliában ruhákat mennyiért lehet vásárolni? Persze nem márkaboltban... Csak hogy mennyire készüljek majd itthonról melegebb ruhával, téli cuccal, csizmával, meg ilyenek...

8070. f79acf6579 (válaszként erre: 8069. - From-sophie)
2012. jún. 16. 17:14

de jóóóó :) örülök, legyen nagyon jó éved! vagy ameddig maradsz :D drukkolok neked, írj majd néha mi újság :)

remélem nekem is sikerül, bár én csak nyárra mennék :)

have fun! :D

2012. jún. 16. 15:36

Sziasztok!

Rengeteg keresgélés, e-mailezés és sikertelen próbálkozás után végre nekem is megvan a helyem! :)

Angliába megyek, Surrey-be, egy nem túl nagy, de gyönyörű városba. London 25-30 perc vonattal.

Egy 11 éves lányra és egy 13 éves fiúra kell majd "vigyáznom", illetve takarítanom, mosnom, stb.

Július közepe-vége felé megyek. :)

Köszönöm mindenkinek a sok tanácsot, ha ti nem lennétek, lehet, hogy elfogadtam volna az első ajánlatot egy kis faluban... De most úgy érzem, hogy jó helyem lesz a családnál. :)

2012. jún. 16. 11:48
6honap utan eleg korlatozotak a lehetoseg teljes munkaidos akkar csak takaritoi munkat talalni.
8067. arrival (válaszként erre: 8060. - Vicaaaa)
2012. jún. 15. 23:04

A szerzodes annyit er mint egy darab wc papir, felejtsetek mar el.

Szerintem sem er a 6 honap semmit, azalatt epphogy belerazodsz a kintletbe. Rendes munkat meg nem olyan egyszeru talalni, 1 ev tenyleg elonyosebb.

8066. Jucc22
2012. jún. 15. 20:44
Köszönöm az eddig válaszokat:)
8065. reka24 (válaszként erre: 8058. - Jucc22)
2012. jún. 15. 19:13
Juc22! erre a kommunikációs nehézségre, azt tudom javasolni, h ne add fel én azt veszem észre, ez náluk nem ilyen fekete-fehér. Nem kapkodják el a válaszokat, főleg nem az elején. Nekem van egy osztrák családom, akikhez elvileg 1 hónap múlva megyek és még most is 5 napokat váratnak a válasszal. Én is voltam egy csomószor úgy, h ebből nem lesz semmi mert, ha már akartak volna, akk tudtak volna válaszolni..de aztán előbb-utóbb jött a levél :) -de ez csak az én tapasztalatom :)
2012. jún. 15. 18:49
Nincs mit orulok hogy segithetek.
8063. Vicaaaa (válaszként erre: 8062. - 7d52a58eee)
2012. jún. 15. 18:23
Köszi,nagyon sokat segítettél! Tényleg köszi,nagyon nagyon kedves vagy!!!! Meg fogom fogadni a tanácsodat!
8062. 7d52a58eee (válaszként erre: 8060. - Vicaaaa)
2012. jún. 15. 18:16
Szerzodesel sem tarthatnak ott ha te nem akarsz tovabb maradni.Egyszeruen keresnek mast te kivarod a 2 het felmondasi idot utana te mehetsz neked nem kell rosszul erezned magad mert el szeretnel menni toluk.Szabad ember vagy a szerzodes teged nem kotelez semmire az csak egy olyan megfogalmazot papir hogy legyen mit razni elotted ha mondjuk ossze pakolsz es masnap le lepsz anelkul hogy szoltal volna nekik.Nem kell megijedni ezektol az otthon eszkabalt szerzodesektol.Ok sem tartjak be ami rajta van.Ez csak hogy legyen cim szoval.Ezert keresik a fiatal lanyokat mert oket meg meg lehet remiteni ilyenekel egy eretebb tapasztalt au pairt ilyenekel nem tudnak vissza tartani.
8061. 7d52a58eee (válaszként erre: 8058. - Jucc22)
2012. jún. 15. 18:11
£60-ert szerintem mar senkinek nem kene valalnia au pairkdest az nagyon nagyon keves inkabb ugy mondanam kihasznalas.Az meg az otthoni minimal bert sem eri el es azert Angliaban eleg borsos arak vannak.£70-tol felfele altalaban £90ig ha valaki nagyon mazlista 100korul de ebbe ne nagyon eld bele magad.Altalaban ha collegeba mesz ott indul Szeptemberben vagy Januarban nyelv kurzus.Az hogy menyi attol fugg hova jarsz valaki fizett £300-ot 3honapra en pl fizettem £160-ot fel evre.Tud nagyon draga lenni de ki lehet fogni olcsobbat is.Szerintem egy atlagos felevre manapsag siman szamolhatsz £250-tol felfele.Ha mazlid van a csalad fizeti vagy beleszal ha nem akkor neked kell finanszirozni ami nem eppen egyszerru a £60-bol foleg hogy azert evente 2szer az au pair haza jar es az megint csak mind a sajat koltsegedre termeszetesen,ha mellete meg magadnak finanszirozod a vonat vagy buszozast is a nyelvsuliba akkor nagyon jol kell gazdalkodj hogy mellete azert neha hetvegen is kitudj mozdulni es alap dolgokra mint pl tusfurdo,fogkremre is teljen belole.
8060. Vicaaaa (válaszként erre: 8059. - 7d52a58eee)
2012. jún. 15. 18:02
Van benne valami,igazad van! De nem csinálnak szerződést vagy valami hasonlót? Bocsi ha hülyeséget kérdezek!!! :S
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook