Au pair munka? (beszélgetés)
Jajj de lökött vagyok from-sophie... Hát még gratuláltam is, h júliusban sikerül kimenned... Csak annyi név van itt, hogy enyhe képzavar van a fejemben! :)
Én amint lehetséges, kimennék! De majd meglátjuk hogy alakul.
Na igen... Lehetne csinálni a sulisoknak is, meg sok mindenkinek... :) De a konyha használat... A család nem tudom mennyire díjazná, ha szétpuhantanám a konyhát néha és használnám az energiát, stb.És a sok eszköz, ami nekem itthon már meg van tortázáshoz... Nélkülük nem tudok fullos tortákat csinálni... Szóval kicsit bajos a dolog... :)
from-sophie! Te merre vagy pontosan? És milyen helyed van?
Hű, ezek tényleg nagyon jók! :)
Remélem, közel leszel hozzám, megtaníthatnál egy pár fortélyra. :)
A baratnom is 100 fontert vett szulinapi tortat (1 eves szulinapra, es nem is olt finom).
Nagyon dragak.
Igen, ez jo otlet!
A gyerekek sulijaban is esetleg kirakni kepeket, mert itt nagy divat a szulinapi party, a szuloknek biztos tetszene.
Persze majd csak lassan... jo lesz ha hozzaszoktok, hogy itt senki nem siet el semmit, mindenhez honapok kellenek :)
Woooow, ez nagyon szuper torta! Olyan mint az egyik kiskutyam :))
Gratulalok, naguon ugyes vagy!!!
Köszi! :) Örülök, hogy leírtad ezt a sok infót nekem! Meg persze a többieknek!
Fúúú... Én nagyon jól tudnék keresni... Csak nem tudom hogy lenne kivitelezhető... Szóval én formatortákat meg mindenféle esküvői, meg alkalmi tortákat gyártok itthon. És kint azok ám bazi sok pénzbe kerülnek... Ha párat meg tudnék csinálni hetente... :) Az jó lenne... Csak az a baj,hogy az összes eszközöm (ami nem kevés mennyiség) itthon van...Egy keveset ki tudnék vinni... De airbrush szettet, meg ilyeneket tuti nem...
Ez az én blogom, és ezt a tortát januárban készítettem, és ezüst érmes lett egy versenyen. [link]
Folyt kov.:
Ha van plusz munkad (ami nem az elejen lesz, de idovel ahogy lesznek simeroseid, csak az nem tud plusz munkat szerezni aki nem akar. )
Tehat a plusz munkakkal, siman meg lehet keresni a heti fizudat megegyszer, es abbol mar tudsz utazni vagy gyujteni.
(pl. en 2500 Fontot gyujtottem 10 honap alatt pluszmunkakbol)
Igen, a penzbol epphogy-de ki lehet jonni. Gyujteni akkor tudsz, ha van plusz munkad is: plusz babysit, takaritas.
Amire a penz elmegy: a hetvegek. Mert a hetvegen nem fogsz otthon ulni, es igen, az utazas nagyon draga, ezert is nem szabad kis faluba, kis varosba menni!
En anno 2005 -ben kis faluban voltam Londontol 1 oranyira. Akkor, 22 font volt a vonatjegy oda vissza. 65 fontot kaptam hetente.
Tehat ki lehet szamolni, hogy akkor ha heti egyszer, szombaton elmentem Londonba, akkor az egesz heti fizetesem epphogy elg volt a vonatjegyre, aznapi kajara, kavera, egy tusfurdore, es egy nyari polora.
Ha nagyvarosba mesz, mindezt a penzt az utazassal megsporolod, sokat jelent am!
Egy kis arlista Londonban (de mashol is kb ennyi):
Au pair atlag fizetese 80 Font.
-napi jegy (minden kozlekedesi eszkozre jo 1-2-3-4 es zonaban : 8 Font
- egy kave a Starbucksban : 3 Font
-ebed a McDonaldsban 5 Font
- Fagyi vagy az itt nagyon divatos es egeszseges frozen joghurt: 5 Font
-heti piperecucc (epp elfogyott sampon, fulpucolo palcika, vattapamacs, borotvapenge: 10-20 Font)
-zokni mert kilyukadt, ernyo mert kitorte a szel az egyik palcikajat, ket polo mert kanikula van : 20 Font
-Este beulni a tobbi au pair sorstarssal egy pubba, megbeszelni a heti dolgokat es meginni egy ket cidert vagy egy koktelt, hozza ecetes chipset: 10-20 Font
Es tadammm, elment egy napod, es az osszes heti penzed!
Es akkor a hetbol meg van 6 nap, nem utaztal sehova-ugyertem, hogy lass is valamit Angliabol, nem voltal moziban, es hogy az angol nyelviskolat meg bele se szamitsam.
Köszi az infót. Akkor már ezért se vagyok betojva, hogy nem tudok majd mit felvenni! :) Persze biztos előbb ki kell tapasztalni hol vannak olcsóbb helyek és hol éri meg vásárolni.
westellaw! Ügyes vagy! :) Én el is küldtem már a "dear family letter"-t. Már csak a referenciás papírt kell elküldenem. De ma elküldöm azt is.
Egyébként valaki írta nem is olyan rég, hogy örüljünk ha kijövünk a pénzből, meg ha tudunk egyáltalán fogkrémet meg tusfürdőt venni... Mire megy el annyi pénz? A család ellát kajával, rezsit nem kell fizetni... Én mondjuk elég jól tudok spórolni, szóval nem hiszem, hogy ne jönnék ki majd a pénzből... Azt hallottam, hogy az élelmiszer nagyjából annyiba kerül, mint nálunk, pl Tescoban. Az utazás viszont drága, meg ha beül vki vhova az is. Így van?
Én is szeretnék gratulálni!!
Plusz szeretném elújságolni hogy kész a köszönő levél a családnak :-) szerintem egész jól sikerült.
Mire ideér az erkölcsim elintézem a többi papírt is és remélem kis idő múlva én is hasonló hírrel jelentkezhetem :-)
De jó! :) Gratulálok! Biztosan jó helyed lesz!
Azt hiszem mondom majd Anettnak, hogy akkor "1 évig maradnék", bár biztosan tudom, hogy nem fogok addig. Ő is mondta, hogy így több a lehetőség. A másik meg az, hogy ha tényleg elhúzhatok akár mikor következmények nélkül, akkor nem parázok! Jó azt a 2 hetet ki kell várni, de az nem katasztrófa.
Tényleg! Valaki tud infót adni nekem? Arról kérdeznék, hogy Angliában ruhákat mennyiért lehet vásárolni? Persze nem márkaboltban... Csak hogy mennyire készüljek majd itthonról melegebb ruhával, téli cuccal, csizmával, meg ilyenek...
de jóóóó :) örülök, legyen nagyon jó éved! vagy ameddig maradsz :D drukkolok neked, írj majd néha mi újság :)
remélem nekem is sikerül, bár én csak nyárra mennék :)
have fun! :D
Sziasztok!
Rengeteg keresgélés, e-mailezés és sikertelen próbálkozás után végre nekem is megvan a helyem! :)
Angliába megyek, Surrey-be, egy nem túl nagy, de gyönyörű városba. London 25-30 perc vonattal.
Egy 11 éves lányra és egy 13 éves fiúra kell majd "vigyáznom", illetve takarítanom, mosnom, stb.
Július közepe-vége felé megyek. :)
Köszönöm mindenkinek a sok tanácsot, ha ti nem lennétek, lehet, hogy elfogadtam volna az első ajánlatot egy kis faluban... De most úgy érzem, hogy jó helyem lesz a családnál. :)
A szerzodes annyit er mint egy darab wc papir, felejtsetek mar el.
Szerintem sem er a 6 honap semmit, azalatt epphogy belerazodsz a kintletbe. Rendes munkat meg nem olyan egyszeru talalni, 1 ev tenyleg elonyosebb.