Au pair munka? (beszélgetés)
Sziasztok!
Tudom, lehet, már egy kicsit idegesítő vagyok a dolgaimmal. :) Meg bocsi *bby*-től is, hogy még nem voltam msn-en... csak nem nagyon van időm... De majd ígérem, pótoljuk. :)
Szóval az a helyzet, hogy történt egy-két dolog, az a lényeg, hogy megírtam a családnak, hogy nem tudok menni anyagi gondok miatt (mert anyuval már lebeszéltem, meg minden, de ugye írtam, hogy egyedül nevel, és nem épp könnyű az életünk), de megírtam, hogy mennyire örülök, hogy megismertem, meg hogy mennyire szimpatikusak, meg Milano milyen szép hely, stb, de sajna nem tudok menni, de hogy örülnék, ha tartanánk a kapcsolatot, és esetleg jövőre.. stb. Én arra számítottam, hogy vissza se ír, (mert pl az angolok ilyenkor vissza se írnak... ) vagy flegmán elküld a ..., mert vesztegettem az idejüket, erre meg olyat írt, amire nem is számítottam... hogy szívesen adnak kölcsön, meg lefoglalják a jegyem, ha ez az igazi probléma, mert azt is kilátásba helyezte, hogy esetleg nem-e gondoltam meg magam, stb, de hogyha ez az igazi ok, akkor szerinte megoldhatjuk, és hogy majd max többet leszek pár órát a gyerekekkel cserébe, stb. Meg írta, hogy egyébként a gyerekekkel lenni néha azért fárasztó, meg frusztráló, meg hogy amúgy Milano nem annyira szép azért, (de ezt csak szerintem azért gondolja, mert ott él :)) és hogy ha mégsem akarok menni, akkor nyugodtan írjam meg, de ha csak a pénz az oka, akkor az megoldható... Szerintetek? Nagyon kedves, csak nem értem, miért kezdte el írni a gyerekekre, hogy néha fárasztóak, meg Milánó nem szép annyira... Ezzel el akar bizonytalanítani? Vagy tényleg azt szeretné, hogy menjek? Köszi, ha nem néztek hülyének. :)
Én is 26 voltam!
Semmi gond ezzel.
Sziasztok!!
Na én most igazából nem az au-pairségemről szeretnék írni hanem segítséget kérni. Az lenne hogy én munkát szeretnék váltani -nem a család miatt, mert nagyon jo fejek, korrektek, tényleg merem bárkinek ajánlani, - csak barátommal szeretnék összeköltözni, meg az a munka már nagyobb fizuért lenne. Szóval annyi van, hogy addig viszont azt mondták maradnom kéne ,amíg nem találnak másik lányt. Én viszont nem tudok. Szóval a lehető leghamarabb kezdéssel keresek egy lányt Prestonba. 3 kisfiúra kell vigyázni, vinni hozni öket suliba suliból-ha esik vagy a szülöknek van idejük ök viszik-hozzák.hetente 3x vacsora készités, 2 nap csak házimunka van. péntek déltöl már szabad vagy. ha nem alszol otthon nem gáz. annyi hogy reggel 7kor kezdj el dolgozni, a gyerekek idöbe legyenek iskolába, meg rend legyen a házban.
akit érdekel, -meg szeretne szabadulni vmi zürös családtol:D az irjon légyszi a viszlaianett@freemail.hu-ra
Köszui
:D sok felnőtt sem tudja :)
Ma a munkahelyem a doki a 22 éves lánytól kérdezte, hogy tudja-e , hogy kell kitörölni? :DDD
Gigi! Ki kellene neki törölnie, hiszen lassan iskolaérett lesz. Nálunk csak a kiscsoportosoknak kell segíteni, akik 4 évesek...:)
Tanítsd meg neki!:D
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Tök jó, hogy ennyi mindent leírtok az au pair munkákról. Érdemes elolvasni minden hozzászólást. (Igaz még én sem nem tudtam végigolvasni az egész fórumot.)
Nem tudom, hogy van- e valakinek tapasztalata francia családdal, hogy miképp fogadják az új au pair-t?
Sziasztok
Legyetek jók.
nem baj, így is fognak alkalmazni, ha idősebb lennél akkor is alkalmaznának, de épp előtted írtad le valaki, hogy ő is ilyen idős korában ment ki...
judyvalen: ne hibáztasd magad, semmi baj sincs veled! a családnál nincs valami rendben, keress mást minél előbb! :)
Sziasztok!
Köszönöm, hogy válaszoltatok a kérdésemre, meg fogom keresni az oldalakat, és regisztrálni is fogok. Ma a nap folyamán eszembe jutott egy dolog, mennyire gáz ha 26 éves vagyok, és ennyi idősen szeretnék kimenni dolgozni? Egyáltalán fog így alkalmazni valaki?
Sziasztok.
Rita
Kérdés: szerintetek egy 5 és fél éves kisfiúnak már ki kéne tudni törölnie a seggét?
ma szól, hogy kell neki, de hogy maga megy... mondom neki helyes... 3 perc múlva nyerítezik, hogy fertig... hát én azt hittem a maga az maga...
Szia!
Nagyon megértelek. Hülyére dolgozod magad semmi pénzért és ők mégis az előző au pairt sztárolják.De ezeknek senki nem lesz elég jó, csak az előző. Remélem hamar találsz magadnak új családot, én sem maradnék.
Sziasztok! ugye múltkor én írtam, hogy üvegszobám van és a gyerek éjjel nappal rajtam lóg. Nah most csütörtökön írt egy e-mailt a volt au pair (aki 3 hónapig volt itt és soha nem ment sehova hétvégén se..a gyerekkel imádták egymást) hogy az anyuka írt neki levelet, hogy nem vagyok eleget a gyerekkel stb. Oké kiakadtam, másnap anyuka meg is kérdezte, hogy mi bajom? írt az előző lány? Mondom neki, hogy igen írt. Majd elkezdett ölelgetni, hogy semmi baj nincs, nagyon szeretnek, csak akkor jöjjek be a szobámba gépezni vagy akármi, ha már ő hazajött. Szóval este 10kor. Mondom jó. semmi baj. Pénteken reggel 7 kor keltem, 8 órától 14ig takarítottam. 3ig apukával kell nézni a tv-t.. majd 3kor mentem a gyerekért + a barátnője is jött velünk és onnantól fogva este 10ig el se mozdultam mellőlük. Jött még 2 barátnő is, szóval 4ükre vigyáztam 3-22 ig. 4 órán keresztül ugyanazt az idióta játékot játszottunk megállás nélkül. Mikor anyuka hazajött rohantam fürdeni és feküdni. Szombaton elvileg hétvégém van, de 7 gyereket sóztak rám, mert szülinapi bulija volt a lánynak. Este értünk haza, fáradt voltam, jöttem volna be a szobámba, erre mind a 7 gyerek berohan és közlik, hogy játszani akarnak. Az egyik majdnem lelökte a laptopomat és mivel alapból ideges voltam elkezdtem kiabálni, hogy mit csinál. Apuka kizavarta őket a szobámból. Nah de azóta úgy néz rám, mindenki mint egy darab szarra. Fordult minden. Teegnap vasárnap...hétvégémnek megfelelően 1 hónap után először egész nap a szobámban voltam. Ki se mentem enni se, egyszer szólt a gyerek, hogy játszak vele meg a barátnőjével. Mondtam, hogy nem, már rohant is írni levelet az előző lánynak (én láttam). Oké bejöttem a szobámba, lelkiismeretfurdalásom volt, kimentem és mondtam, hogy oké játsszunk. 1 óráig játszottam velük, mosogattam is. Vasárnap. És mikor még anyuka hazajön nem is köszön, apuka elmegy nem köszön, felmennek aludni, mintha én nem is léteznék. Ez annyira szarul esett őszintén. Amióta itt vagyok mindig ment az ölelgetés, puszilgatás, lefekvés előtt elköszönünk, mindig mindenről beszámoltak. Most meg..totál éreztetik velem, hogy utálnak. Csak azért, mert én nem nyalok be csontig, mint az előző lány. Én szombatonként eddig igenis elmentem. Nah mindegy. Szombaton a 7 gyerek után betelt a pohár és eldöntöttem, hogy keresek Londonban családot. Erre látom, hogy én kedves kis családkám aznap belépett a profiljukra. Jah az én profilomat meg blokkolták, mert magyar adat volt kint és uk ból írtam. De nem mertem megváltoztatni, mert akkor meglátják, hogy keresek és így is olyan érzésem van, hogy pénteken egy hazaúttal meglepnek...
Bocsi, hogy nagyon hosszú, de most mindjárt kel a gyerek és már a gyomrom egyben van. Amióta írt levelet az előző lány, azóta én nem nagyon tudok hozzájuk szólni. :( Mindig mikor neteznek az van előttem, hogy nah ír az előző lánynak hogy milyen szar vagyok, nem játszok vele 7 órát egyyfolytában, csak 4et. Mert ugye én csak reggel 8-22 ig dolgozok 70 fontért..
Sziasztok!
Én abba a táborba évek óta szeretnék menni, de sose jutok el a végéig, bátortalan vagyok.
Nem életkorhoz kötött (azt hiszem), hanem főiskolai, mesterképzéses tanulmányokhoz, ha jól tudom. Magyarul hallgatói jogviszonyhoz.
Ha jövő nyáron sikerül kijutnom valahova au-pair-nek, akkor egy év múlva én is táborozok! Terveim szerint...:)
Komoly, a munkatársam mondta, hogy 6-8 óra alatt ott van.
Én ennyi idő alatt érek háztól házig Londonból haza.
Az a tábor is korhatáros, ugye?
? ez a gyorsan ott van a repcsi ironikus volt vagy komoly?:D
én majd nem köv hanem azutáni nyáron akarok kimenni 3 hónapra(azzal a táborral amit a "nem tudom mit kezdjek az életemmel" lány írt[bocsi nem jut eszembe a neved]
Igen, és gyorsan is ott van a repcsi.
Remélem én is eljutok jövőre, egyelőre egy 3 hetes utat tervezek, aki akar csatlakozni szóljon :D
hát nekem egy au pair ismerősöm anyukájának floridában volt nyaralója ahova 2 havonta járt..:D
mondjuk egy itteni(nem minimálbéres) fizetésből meg lehet tenni h. elutazgatsz usa-ba hobbiból.(szerintem a jegy is olcsóbb innen, mint mo-ról)
Nekem az egyik kolléganőm (angol) évi min. 4szer megy Amerikába, mert, hogy az milyen jó. Lassan már bejárta az egészet.
Ebből gondolom, hogy a briteket jobban beengedik, mert én úgy tudom, hogy a magyaroknak évente max. egyszer érdemes menni, mert nem igazán szeretik túl sűrűn beengedni őket.
Viszont kérdeztem ezt a csajt, hogy ha annyira szereti Amerikát, miért nem igényel vízumot, azt mondta mert semmi esélye nincs rá, hogy megkapja. Még a briteknek is nagyon nehezen adnak, hiába van akármilyen végzettsége.
akkor nem fognak kitoloncolni ha legálisan vagy az országban.
és az h. 1 magyar nőt lecsukatak..hát ez van...mindenhol történhetnek ilyenek.ennyi erővel nem megyek ki az utcára mert rámesik 1 virágcserép..:D
amugy is az amerikaiak bolondok:Dha van is turista vízumod de nem tetszik az ember pofája beléptetésnél már ültetik is a vissza a köv repülőre, mindenféle indoklás nélkül.
meg lokálpatrióták és így egyszerűen csak USA van számukra és kész.
amugy azon gondolkodtam még ha kap vki angliában állampolgáráságot azt könnyeben beengedik usa-ba?( csak a jó viszony miatt ami köztük van.)
Persze, persze, de azért reálisnak is kell lenni, épp itt a Hoxán olvastam, hogy nemrég lecsuktak egy magyar nőt, állítólagos érdekházasság miatt. Hogy mikor szabadul azt ki tudja, és ilyen ügyekkel a nagykövetség sem foglakozik. És még mennyi ilyen van!
Nem beszélve a kitoloncolásról, azért az sem egy kellemes dolog, és az is mennyi van...
hát szerintem meg nem így kell hozzáállni, mert amit el akar érni vki azt el is éri.
nekem nagybátyám is kiszökött és ma már állampolgár:D csak okosan kell csinálni és jókor kimenni.
meg lehet lottózni is, plusz ezt írták nekem egy fórumban:
"Ha a rövid táv menet közben hosszúra alakulna, akkor ha legális voltál, legálisan ittmaradva hosszabbíthatod/cserélheted a státuszodat némi pénz (de azt ugye itt megkeresed rá) és nagymennyiségű papírmunka árán. A mai helyzet szerint egy sima J-1/H-1/J-1 státuszszánkázás 16 évi legális ittartózkodáshoz elég, bevállalva a második J-1 utáni legalább egy évi kinntartózkodást (ez egyébként a H-1 miatt lesz, a J-1 miatti általában megkövetelt 2 év alól lehet felmentést kérni és kapni). Persze általában ennyi idő alatt már felmerül a végleges ittmaradás ötlete, amit menet közben ittmaradva szintén el lehet kezdeni intézni és 16 év alatt ugye 16-szor lehet lottózni is, ha már más erőfeszítést nem akarsz bevállalni. "
viszont az USA-ban legális (nem au pairségre gondolok) munkát nagyon nehéz kapni... legyen akármilyen iskolád is. Van ott is több száz millió ember, miért éppen x.y-ont akarnák.
Én kimennék a helyedben au pairnek,én már annyira bánom, hogy anno nem az Usaba mentem :(
Ezt komolyan kérdezed? Mármint, hogy lehet -e ennek hátránya?
Hogy lenne?! Meg egyáltalán miért lenne? 21 éves vagy, még nagyon fiatal, én 26 voltam mikor kijöttem au pairnek! 21 évesen még nagyban a technikusira jártam, később pedig fősulira.
Szerintem a legideálisabb korban vagy ehhez!
Hajrá!