Au pair munka? (beszélgetés)
Bemásolom ide, hogy is kell beöltözni :)
"Ezután jött a nagy fegyvertény, hogy azt a rengeteg holmit valahogy magamra aggassam. Két pulcsit egymásba raktam, majd a széldzsekimet is belehúztam az ujjukba. Ezek a derekamra jöttek, majd ismét két pulcsi egymásba építve, az előző adagra rá. Két kabát rajtam, a zsebeik kitömve, egy másik kabátot a kezemben tartottam, az egyik zsebét úgy megtömtem, hogy a szélén a varrás meg is adta magát, a két ujjába törölközőket dugdostam. A hajvasalót a kezemre akasztottam ezzel a kabáttal együtt, majd még a laptopot is megpróbáltam szorongatni, a másik kezemmel meg húztam a csöppet túlméretes bőröndöcskét. A zipzára annak megy majdnem meghalt, a húzókája eléggé meghajlott, féltem is, hogy letörik. Egyszer meg szét is nyílt a zipzár, de gyorsan orvosoltam a helyzetet. Teljesen nem is bírtam összehúzni, az oldalán lyuk tátongott és a holmim kukucskált kifelé. A bal kezem, amivel tartottam a kabátot meg a műszaki cikkeket, már rettentően fájt, pedig nem nagy távot kellett megtennem velük. Az első biztonsági, aki ügyel arra, hogy csak egy kézipoggyász legyen az embernél, jól megnézett, majd tovább engedett. Ezután jött a jegyellenőrző nőci, aki rettentő szánalmas képet vágott rám. Hát, meg is érdemeltem, hisz arra kifejezést nem találok, hogy hogy néztem ki. A nő után jött a sorban állás, amit nehezen viseltem a nehéz cuccok következtében. Hálistennek gyorsan haladt, így hamar le tudtam pakolni a dolgaimat. A mögöttem álló srác várt volna rám, de mondtam neki, hogy eltart egy ideig az én holmim leszerelése, nyugodtan előzzön meg. Kaptam pár műanyag ládát, amibe rakhattam a cuccokat. A biztonsági ember is csak nézett, hogy mit csinálok, de kétségbeesett arccal mondtam neki, hogy költözök. Megkérdezte, hogy hova, és mint jó kislány, elárultam. Gondolom meg is lett a véleménye a magyarokról. Rengeteg időbe telt, mire leszedtem a ruháimat, kabátokat, övemet. Még jó, hogy a cipőmet magamon hagyhattam. Szépen átmentem a kapun, de természetesen besípolt. Megmotozott a nő, de nem talált semmit, így mehettem begyűjteni a cumókat. Közben a laptopomat kinézte egy biztonsági, és még bedugta valami szerkezetbe. Nem tudom mit keresett benne, de nem talált semmi értékelhetőt. Az ellenőrzés után elővettem a hátizsákot és a szatyrot, és mindent azokba pakoltam. Megérkeztem a senki földjére, és végre pihenhettem. "
Áhh, nem, tudják hogy au pairnek mész/jössz, mindenki így csinálja :)
A drogcsempészek nem easyjettel járnak pestről :P
Megkeresem a linket, és küldöm privibe
köszi, akkor lehet megpróbálok rétegesen felöltözni... :)csak már azon agyaltam ha meg felveszem a nagy kabátot sálat meg alá 3 pulcsit akkor lehet benézik h vmi drogcsempész vagyok:D
igen kíváncsi vagyok, akkor légyszi elküldöd a linket?
Nem javaslom, hogy több legyen 20 kg-nál (1-2 kg pluszt még el szoktak nézni-ha szerencséd van és normális becsekkolós ügyintézőt fogsz ki).
A kilókat nagyon komolyan számolják, nézd meg a honlapon, társaságtól függ de kb. 5000 Ft/ kg.
Namármost ha a plusz 1 kilódat egy borotvahab és 2 tusfürdő teszi ki, akkor gondold meg megéri-e.
Viszont akármit felvehetsz, 5 kabátot is meg 8 pulóvert azért nem szólnak. A zsebeket is kitömheted.
Van egy kedves is vicces bejegyzés egy ismerősömtől a blogjában, hogy hogy ment egyszer a repülőn. Egy bőröndnyi ruhát vett magára.
Ha érdekel, megkeresem neked.
Persze, nagyon sok magyar jár/járt kint egyetemre, fősulira, én is ismerek ilyeneket.
Felvételi van ugyanúgy, mint otthon.
Viszont itt tandíj van. Nem is kevés.
Jelenleg 3000 Ł / év.
Jövőre emelik, 9000Ł-ról / év volt szó, de a parlament ezt leszavazta, de így is 6000 Ł/ év körül lesz. Ezt számítsd ki 4-5 évre... hát , én lehet inkább otthon mennék!
Diákhitel van, ahogy zizigirl is írta, de azért azt nem olyan egyszerű megkapni. Ha mindenkinek csak úgy osztogatnák az évi 6000Ł-ot, hogy majd visszafizeti vagy elévül, akkor elég bajban lenne már az állam.
Ennek feltételei vannak, mint pl a permanent residence státusz, amihez pár évig itt kell élni, és adót kell fizetni.
Pont jövőre emelik meg a tandíjat brutális módon:S
De egyébként simán mehetnél, csak jó angol kell hozzá. Ha nincs rá pénzed az sem gond, mert vehetsz fel diákhitelt, aminek kint nagyon kedvezőek a feltételei, csak akkor kell visszafizetned, ha már magas az évi jövedelmed, de akkor is csak keveset vonnak és ha mégsem tudod visszafizetni egy idő után elévül...nézd meg a konstrukcióját a neten, nem kell tőle megijedni, nem olyan, mint az otthoni hitel.
Ez London egyik leggazdagabb részén van.
Attól függ a T&G- ba, hogy kihez mész.
Én a legolcsóbbhoz a junior stylisthoz.
A legdrágább itt is 100 font fölött van. Ha festés is van akkor 200 Ł fölött is lehet egy fodrászlátogatás.
Szurkolok, szerintem megtudod anyukával beszélni. Végülis ez olya olyasmi :) mintha angol nyelvsuliba járnál, oda is elszoktak engedni.
Igen, itt egy jó fodrász nagyon jól keres, és az angol végzettség sokat jelent.
én sokáig itt élő magyar fodrászokat próbálgattam, de egyik sem vált be igazán, valahogy minden hajam olyan "kelet europais" lett, ami itt nem divat.
Aztán a helyi Toni & Guyba találtam egy nagyon ügyes pasi fodrászt, 40 ért vág ( de ebben van fejmasszázs, tea, kávé), és nagyon klasszul :)
:) Valóban sok rövid tanfolyam van , de ez végzettséget (diploma) ad. első körben 1 év és 895 font plusz 100 font vizsga díj és 25 font a kellékekre. Ez level 2, ami annyit rejt magába, hogy a mi érettségink után lehet csinálni. Ezután következik a Level 3 ami szintén egy év,( erre is külön kell jelentkezni,mert a Level 2 után elvileg már el tudsz helyezkedni) a költségek ugyan azok,ha már elmúltál 19, ha nem ,akkor semmiféle tandíjj nincs csak vizsgadíj és kellék díj. Remélem el fogom tudni kezdeni, heti 3 nap lesz reggel 9 től délután 2-5 ig. változó azt mondták. Anyukával még le kell tárgyalnom, mert ő csak 1 napról tud :S Remélem össze fog jönni :) Nagyon szeretném, bár a szüleim nagyon ellene vannak , mert hogy fodrász :S millió van belőle meg amúgy... mi az hogy fodrász :D hiába mondtam nekik, hogy itt kint teljesen más, nagyon sok pénzt keresnek a fodrászok már egy vágással is triplája az otthoninak.
Mindegy,én ezt szeretném cisnálni, azt hiszem :)
Nagyon szurkoljatok, hogy össze tudjam egyeztetni anyukával ....finger cross :)
Amúgy igen , egész jó helyem van , beépítettem magam , van egy hely ahol takarytok hetente egyszer 4 órát, 9.50 fontos órabérben vagyok :) ami nagyon jó! Babysittingelek a környező családoknak, a többi magyar lánynak is megvannak ugyan így a családjaik, (takarytós,babysittingelős,vasalós dolgok) , tehát ha valamelyikünk lebetegszik, haza megy nyaralni(mert ugye mi Magyarországra járunk nyaralni ;) :D ) akkor átpasszoljuk egymásnak, egy teljes hálózatot alakítottunk itt ki magyarok :) Holnap érkezik a család egyik barátjához egy magyar pár, tehát új embereket kapunk a mi kis society-nkbe :)
Végre egy kis jót is hallok! :)
ha minden igaz van új családom nekem is! a válaszomra várnak:) szept. végétől:)nem is igazán aupair, hanem inkább egy B&Bben kellene segíteni:) nem tudom! de anyagilag nem lenne rossz! Te merre vagy??
A családok tudják, hogy az au pair azért megy, hogy nyelvet tanuljon.
Aki tudja a nyelvet az nem megy 70 fontért cselédnek.
Az első beszélgetéskor úgyis kiderül, de otthoni középfok az itt alapfoknak felel meg, szóval ehhez igazítsd.
Bár az angolok ebben is máshogy gondolkoznak. Egyszer mondta a munkatársam, hogy ő beszél franciául. Kiderült ezalatt, hogy I speak french, azt értette, hogy eltud számolni 10 ig.
Elkeserítelek, de itt a tanfolyamok, iskolák sokkal-sokkal gyengébbek mint otthon.
Nem hiába, Magyarországon világszínvonalú az oktatás, nézd csak meg mennyi külföldi egyetemistánk van.
Az angol oktatás, kezdve az általános sulitól, nagyon laza, és könnyű.
Itt a 16 éves gyerek azt tanulja mint otthon a 12 éves.
Tanfolyamok: fodrász, műkörmös, masszázs, akármi, általában 1-2 naposak(!). Otthon 3 éves a fodrász iskola, itt 1 napos. Hát akkor szerinted mennyit tudnak?
Persze, biztos van hosszabb is, (nekem a pár naposakról van tapasztalatom)
de biztos nem 3 éves, minden napos oktatással mint otthon.
Szijja, én is ott találtam a családom , és nagyon jó, persze vannak negatív dolgok is, de hol nem ?! Saját házam van , nem is akármilyen... 2 szoba nappali amerikai konyha 3 fürdő... és csak az enyém :) a fiteés sem rossz msot 150 re emelték mert a héten minden nap dolgozok reggeltől estig ami kb 8-9 től 7 ig. Sok magyar van körülöttem, sőt a család barátainak csak magyar Aupairjeik vannak . Hétvégére kapok kajapénzt plusszba, h ne kelljen átmennem hozzájuk, illetve akármit elvihetek, megehetek, és akit csak kérek megveszi (élelmiszer) . 3 gyerekem van 3 5 7 évesek , az első kettő lány a legidősebb pedig fiú. Nagyon rendesek, lassan egy éve vagyok velük (szeptember 6. ) és azt hiszem maradok még egy ideig. Most vettek fel egy fodrász suliba, ha minden jól megy , össze tudom egyeztetni az anyukával h heti 3 szor eljárhassak. Most költözik a család tőlem nem messze , ezért káosz urakodik mindenhol, és ezért is vagyok ki msot idegileg egy kicsit, de ezt ki kell biirni , utána megint minden jó lesz.
Jah amúgy 20 éves vagyok és Angliában élek :)
Szívesen segítek bárkinek családot találni, itt a környéken szinte mindíg akad :)
Fel, úgyhogy felveszed.
Az utóbbi hónapokban nagyon beszigorítottak.
Szia!
Amikor atmsz a kapunk akkor kapd magadra a kabatot. Biztos ami bistos. A repülön mar leveheted es fel is rajhatod. Egyebkent lehet hogy at lehet csak a magyar utaskiserök a repteren nagyon szeretnek szemetkedni es penzt lehuzni. Genfben mar biztos senki nem fog szolni egy szot sem erte.