Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aszaltszilvás almaleves habgaluskával recept

Aszaltszilvás almaleves habgaluskával recept

Az Aszaltszilvás almaleves habgaluskával hozzávalói:
4 db alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
A habhoz:
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl


Az Aszaltszilvás almaleves habgaluskával elkészítési módja:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket, majd a leves tetejére szedve tálaljuk.

Én az egyszerűség és praktikum kedvéért mézeskalács fűszerkeveréket használok hozzá, abból kerül a habgaluskákba is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aszaltszilvás almaleves habgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook