Áruházak trükkje! (beszélgetés)
A felénél lealltam
.. Ehhez nincs most gyomrom
A háklisságodnak nincs alapja, mert egy tejtermék, a gyárilag beletett mindenfélék hatására heteken át azonos minőségben marad friss. Tehát tényleg csak hákli, hogy 2 napos lehet, 3-4 napos már nem.
Ha látnád egy-egy élelmiszeripari üzem gyártási háttérfolyamatait, vagy látnád az előkészítési fázisok némelyikét, mindjárt kisebb jelentőségűvé válna a számodra, hogy az adott módon készített termék meddig áll el.
Én sem ettem még bóti gyümölcsjoghurtot, mert szeretem az olcsó hazai natur tejtermékeket, és köszönö9m, kiválóan tudok magam is gyümölcsöt beletenni.
Finom ám az almás-narancsos is!
Attól tudok a falnak menni, hogy ismerős kismama panaszkodott, nem tud spórolni, mert a kisfia csak a "Cott" joghurtot eszi meg. Gondoltam, ki szoktatta rá mégis? - de nem mondtam, nem akartam bántani.
Még nem tudom, mikor lesz rá időm
Addig: [link]
Ez a háklitömeg tényleg elkerülte a figyelmem eddig.
Szerencse, hogy ezek szerint nemigen jársz tejüzemben, mert azt is megtennéd válogatási alapnak.
Én abból veszem meg az értékcsökkentet, amire egyébként sajnálom a normál árat kiadni. Nem tejtermék általában.
Miért akadtok ki az epres joghurton? Ha valaki picikét belegondol, mennyire kényes gyümölcs az eper, és mennyivel kevesebb terem belőle világszerte mondjuk az almához képest,
és ugyanakkor belegondol, mennyi mindenben van "eper": már a csokikban is, és hogy a gyümölcsjoghurt leginkább epres, és évről évre nő a termelése...
...akkor rá lehet jönni, hogy nincs az az üvegház, ahol ennyi eper megteremne. (Szabadföldön meg annyira rizikós a tömegtermelése, hogy inkább csökken, mint hogy nőne.)
Most akkor letöltöttem a könyvet...
Már csak azt nem tudom, mit fogok megvenni, ha már elolvastam... ;)
Joghurtot, kefirt már itthon gyártok régóta. Biztos, ami biztos.
Na pont a Jogobellaban vannak guargumiból a gyümölcsdarabok, pár éve botrány is volt belőle.
Tényleg jobb ha külön beszerzed a gyümölcsöt és azt vágod bele a joghurtba.
Pont azért csináljak hogy keresgéljünk és hátha közben megveszunk még egy csomó felesleges dolgot.
Én amúgy 2 nap alatt megtanulom az új helyét és én is listával megyek velem nem Csesznek ki 😊
"a boltokat folyamatosan átrendezik, hogy több impulzusvásárlást végezz"
Na, én ettől őrülök meg. Aztán meg nem is értem. Én listával indulok, és tudom, mi hol van, a listát is ilyen sorrendben készítem. Aztán a bolt közepén rájövök, hogy a majonéz a eddig a harmadik sorban volt, és most a fene tudja hol van.
Hát nem megyek vissza keresgélni. Megveszem a sarki boltban kicsit később, kicsit drágábban. És nem vagyok egyedül vele. Na, akkor kinek jó?
Pfuuuj.... Na így legalább nem bánt ha nem futja rá.
Amigy múltkor Tescoban a 450 g fagyasztott eper leárazva 133 Ft volt és csodálatos nagy szemű érett szemek voltak benne, vettem natúr joghurtot és osszeturmixoltam kevés cukorral. Na abban semmi mesterséges nem volt.
Egyszer a jogobella joghurt an rohadt eper volt... Szerintem a lejaro gyümölcsöket joghurtba keverik
További ajánlott fórumok:
- Ki honnan veszi meg a balkon növényeket? Milyen kertészeti áruházakat ismertek?
- Laptop töltő kábel kapható a nagyobb áruházakban?
- Mennyit kereshet egy eladó nettóban a Lidl áruházakban?
- Miért nem küldenek hírlevelet az áruházak?
- Igaz, hogy az outlet áruházakban silányabb minőségűek a ruhák?
- Szegeden hol kapható kiwi szörp? Nagyobb áruházakban próbáltam, de semmi.