Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Arcüreg megnyílás fórum

Arcüreg megnyílás (beszélgetős fórum)


13. mamu66 (válaszként erre: 11. - VendrinerPiroska)
okt. 5. 08:44
Lehet az lesz, hogy kérek egy másik véleményt is. :(
12. mamu66 (válaszként erre: 10. - Liliom10)
okt. 5. 08:43

A panoráma előbb készült 1 héttel, de azon nem is látszott semmi csak a CT-n. A fogam sajnos nincs betömve, mostanában

már kellene vagy húzni.A két fogam közt van a lyuk. :(

okt. 3. 20:11

Nekem egy a gyökércsúcs feletti ciszta kiműtése során jutott át a szájsebész az arcüregembe, amit simán összevarrt, bár nálam lebeny átültetésre nem volt szükség. Egy ideig nekem sem lehetett tüsszenteni, legfeljebb nyitott szájjal, meg vigyáznom kellett, hogy ne legyek taknyos és egy rövid ideig az evéssel is. Én két kontrollon voltam, és a másodikra - ami emlékezetem szerint kb. 6 héttel a műtét után volt - már teljesen begyógyult.

Szerintem, ha ennyire tanácstalan az orvosod, akkor menj el egy másik szájsebészhez véleményért.

10. liliom10 (válaszként erre: 9. - Mamu66)
okt. 3. 18:26

Az a 8 mm már sokkal kisebb lehet, hiszen folyamatosan gyógyul a csont is.

A panoráma RTG most készült ? A júliusival össze kell hasonlítani, biztos látszik, mennyit gyógyult a csont.

Igen, egyik oldalon muszáj kicsit rágni. Ott be van tömve a fogad ? Addig is legyen rendben, még a műtött oldal rendbe jön !

9. mamu66 (válaszként erre: 8. - Liliom10)
okt. 2. 17:26
Nem. Kedden voltam nála utoljára.Azt mondta gyógyult vagyok,de még nagyon vigyázzak,mert a csontnak össze kell forrni és addig kiszakadhat a lebeny.De időt nem mondott,szerintem nagyon nem is tud.Azért vagyok kíváncsi,hogy akinek ilyen volt,mennyi idő múlva élhet teljes életet. Sajnos a másik oldalon is romlik a fogam,mert már évek óta csak azon a felén tudok enni és ha ki kell húzatnom mielőtt ez begyógyul gondban leszek.Én 6-12 hónapot olvastam valahol,de személyes tapasztalatra is kíváncsi lennék.A panoráma röntgen nem mutatja,csináltak.CT kellene ,de az nehézségekbe ütközik. Itt a környéken nincs,autóm nincs,anyagilag is egy kicsit húzós nekem,a doki meg ír ki.Már csináltak egyet a műtét előtt,ott derült ki,hogy 8mm lyuk van az állkapcsomban.
8. liliom10 (válaszként erre: 7. - Mamu66)
okt. 2. 15:22

Kinek mi a hosszú... A törések is meggyógyulnak 6 hét alatt. Ez a csont is meg kell, hogy gyógyuljon 3-4 hónap alatt. Szerintem, ha csináltatnál egy panoráma RTG-t, azon látszana, mi a helyzet ! Én elmennék RTG-re !

Mikor kérdezted a dokit ? Júliusban ?

7. mamu66 (válaszként erre: 6. - Liliom10)
okt. 2. 14:59
Kérdeztem tőle,azt mondta,ez hosszú-hosszú folyamat!Majd meggyógyul,ő nem lát semmi különöset. :(
6. liliom10 (válaszként erre: 4. - Mamu66)
okt. 2. 13:02

Miért nem mész vissza ? Addig kell panaszkodni, még nem kapsz kielégítő választ ! Különben leráznak. :(

A Gengigél jó találmány.

5. mamu66 (válaszként erre: 2. - Enissa)
okt. 2. 12:53
Tatabányán a szájsebészeten csinálták.Annyi volt a jó tanács,hogy ne fázzak meg! Már a gyógyulás útján vagyok,csak nem tudom még mennyi idő. Májusban húzták ki a fogam,júliusban műtöttek.Kenegetnem kell Gengigéllel naponta 3x még mindig.
4. mamu66 (válaszként erre: 3. - Liliom10)
okt. 2. 12:50
Félreérthető voltam,bocs! Már túl vagyok mindenen,gyógyulási szakaszban vagyok. Május óta küszködök,júliusban voltak a műtéteim. A csontban van a lyuk,a fogam helyén.De az miatt nem tudok enni azon az oldalon,mert semmi nem támasztja alá most az ínyemet,így az a lebeny könnyen kiszakadhat.Sajnos a doki nem mondott semmit,még annyit sem,hogy kb.mikor várható teljes gyógyulás.
3. liliom10 (válaszként erre: 1. - Mamu66)
okt. 2. 11:53

Ha a műtét után összevarrták a sebet, akkor ott nem lehet a szádban 8 mm-es lyuk, csak a csontban. Az becsontosodik legtöbbször 3 hónap alatt.

Menj vissza a szájsebészetre , és mondd el a panaszaidat !

Jobbulást !!!

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Mamu66)
okt. 2. 10:20

Szia!


Elsőként is gyors gyógyulást kívánok!


Nekem volt ilyen, de ez nem mérvadó. Nekem azt mondták magas a fájdalomküszöböm, vagy jól tudom palástolni.


Kellemetlen volt, kb. egy hétig pépeset ettem, az arcom olyan volt, mint az egy hetes vizihulláé püffedt és a kék, zöld, sárga színek egyvelege díszítette.

Hol műtöttek? Hogy lehet azt megállni, hogy ne tüsszents, az jön spontán. Ha megfázol, félrenyelsz, köhögni is kell. Orrot is finoman az egyik orrlyukat mindig befogva ki kell fújni, különben egy csomó baktérium halmozódik ott fel.

Mondták, hogy mivel fertőtlenítsd a szájüregedet?

okt. 2. 09:54
Sziasztok! Olyan emberek hozzászólását várom,akiknek foghúzáskor megnyílt az arcürege és esetleg későn vették észre. Ez miatt Luc-Caldwell műtéte is volt,majd egy lebennyel zártál le a fogüreget. Nem lesznek sokan,de hátha választ kapok,hogy mire számítsak,meddig nem fogok tudni enni a másik oldalon? Mikor fog a 8mm lyuk az állkapcsomban összeforrni? Meddig fog fájni az arcom a műtét után? A műtétem július 12.én volt és még mindig nem fújhatom az orrom,nem köhöghetek,nem tüsszöghetek. Fáj a szám belseje,ahonnan kivágták a lebenynek valót. Köszönöm,ha tudsz segíteni!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook