Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aratók levese egyszerűen, bográcsban recept

Aratók levese egyszerűen, bográcsban recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Aratók levese egyszerűen, bográcsban hozzávalói:
2 marék száraz bab, 2 db babérlevél, füstölt házi kolbász, füstölt sertéstarja , savanyú káposzta, ízlés szerint só, őrölt bors, fűszerpaprika.A rántáshoz: kevés sertészsír, liszt, apróra vágott vöröshagyma, csipetnyi só, pirospaprika. A tálaláshoz adható:tejfel friss parasztkenyér, szeletelt csípős paprika


Az Aratók levese egyszerűen, bográcsban elkészítési módja:
Előző este a babot beáztatjuk, majd az áztatóvizet cseréljük. Elkészítésekor a kolbászt felszeleteljük, a tarját felkockázzuk és a babbal együtt feltesszük bográcsban főni úgy, hogy a víz jól ellepje. Beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A savanyú káposztát átöblítjük ha nagyon savanyú, majd egészen apróra vágjuk. Ha a bab félig megfőtt hozzáadjuk a káposztát, a felkockázott füstölt tarját és a kolbászt is. Amíg fő rántást elkészítünk és azzal a levest berántjuk.Kínáljuk tejfellel, kenyérrel és csípős paprikával. vagy kefirt adunk hozzá és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. máj. 12. 09:19
Az aratók levese egyszerűen, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook