Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Apa-fiú kapcsolat kamaszkorban fórum

Apa-fiú kapcsolat kamaszkorban (beszélgetős fórum)


5. Cand Ida (válaszként erre: 2. - Klikk)
2009. júl. 4. 18:28

Szerintem ne fél a közös munkától! Ez a legjobb, ami csak történhet...lehet, hogy az első nap nem úgy mennek majd a dolgok, de bízzunk benne, hogy elkezdenek beszélgetni egymással. Persze úgy lenne jó, ha más nem lenne ott, csak kettesben lehetnének.

Elég hülyén viselkednek az apák némely esetben a kamasz fiúkkal...azt hiszem ezért az ő apjuk a hibás, hisz ez volt a példa. Nálunk is ebből vannak a gondok néha...máshogy látom én a kamasz fiamat, lányomat és máshogy a férjem.

A lányunk az "ő pici lánya" (13), míg a fiúnk, az már nagyfiú (16) ...szerinte.

4. Klikk (válaszként erre: 3. - Szücsi)
2009. júl. 4. 09:22

Köszi a biztatást Szücsi, most nagyon rám fér. Ezt a "humorral megoldani" dolgot meg majd valahogy beléjük csöpögtetem, mert nagyon tetszik.


Tegnap volt egy vitánk a férjemmel emiatt, de ő mindig azt hiszi, hogy róla szól a vita, meg hogy azért mondom neki, mert nem jó apának tartom...pedig ez nem igaz...többször is mondtam neki, hogy kapjon már észbe, mert nem róla vitatkozunk, hanem a gyerekről...aztán már inkább nem is szólt hozzám...meg én sem...

Próbálom neki mondani, hogy ő az okosabb, neki kell kezdeni valamit a konfliktusokkal, amibe a fiával kerülnek időnként...de ő mindig a könnyebb utat választja - vagyis megsértődik.

Valamit biztos nem jól csinálok én sem, de én legalább folyamatosan próbálkozom, és nem adom fel...

nem tudom...

2009. júl. 4. 09:03

Összekovácsolódnak... De tényleg. Ez az egyik legjobb megoldás, hogy a fiad lássa, az apja alkot és abból eltartja a családot. Aztán megpróbálja ő is és rájön: nem olyan egyszerű a történet. Remélhetőleg felnéz majd az apjára.


Az én fiam 22 éves és rájöttem az évek során, nem elég egyiket terelgetni a nevelésben, a férjemet is és a gyereket is nevelem, hol az egyik viselkedésére vonom össze a szemöldököm, hol a másikuk megnyilvánulására húzom el a szám. Aztán mikor kettecskén vagyunk, mindegyiket próbálom békítgetni, átbeszélni vele a történteket és megvilágosítani, milyen jó, hogy ilyen fiunk, vagy ilyen apunk van...

Te is látom jól közelíted meg a dolgot,nem elég a gyereket nevelni :)) Sok sikert, nem egyszerű a dolgod, de fogadj el egy jótanácsot, nekem nagyon bejött: HUMORRAL nagyon sok dolgot meg tudsz oldani. Ezt a fiamnak is mondtam már sokszor és látom alkalmazza. Amikor apa ideges és fáradt, úgy szól oda, a gyerök nem megsértődik, hanem próbál lazítani rajta, a vége mindíg jóízű férfi nyerítés ...

2009. júl. 4. 08:26

Segítsetek lécci!

Van egy gimis fiunk (is)

Alapvetően jó gyerek. Tényleg jó tanuló, udvarias, meg minden, de amióta kamaszodik, valahogy nem találják meg a közös hangot az apjával.

Az apja, meg ahelyett, hogy nevelné a gyerkőcöt, megsértődik a gyerek kamaszos megnyilvánulásain.

Azt mondja, hogy a gyerek hülyének nézi.

És hiába mondom neki, hogy olvasson már el pár gyereknevelési könyvet a kamaszokról, nem hajlandó. Pedig amúgy falja a könyveket.

Pedig a mi gyerekünk, mi vagyunk a felelősek a neveléséért, nekünk kell megtalálni a közös hangot a gyerekkel.

Nem tudom mit tegyek, hogy javuljon a kapcsolatuk....

A gyerkőc csinált egy 26ezres telefonszámlát...ezért elhatároztuk, hogy megy az apjával dolgozni (vállalkozó) egy ideig, hogy megtanulja a pénz értékét.

De már előre félek, mit fognak ezek ketten napi 12 órában összezárva ....

2009. júl. 4. 08:20
Apa-fiú kapcsolat kamaszkorban

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook