Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék recept

Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék recept

Elkészítési idő 20 perc

Az Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék hozzávalói:
krumpli

bors
babérlevél
víz
tejföl
liszt
snidling
pici ecet


Az Anyu-féle tejfeles krumplifőzelék elkészítési módja:
A karikákra vágott krumplit feltesszük sós vízbe főni, plusz teszünk bele pár babérlevelet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy épphogy ellepje. Ha már majdnem megfőtt, habarjuk be (tejföl + liszt, és egy kicsi vízzel, hogy csomómentes legyen). Teszünk bele borsot és egy kupaknyi ecetet is. Ha megfőtt a krumpli, rottyanjon még egyet a főzelék, és ha elkészült, apróra vágott snidlinget is adjunk hozzá.

Apró szemű krumpliból gusztusosabb :)

Ha túl híg, még egy kis lisztet adhatunk hozzá, vigyázzunk, nehogy becsomósodjon!

Ha túl sűrű, még tehetünk hozzá vizet, tejfölt.

Kellemesen savanykás, én így szeretem, nem a magyaros paprikás típusút!

Jó étvágyat! :)


Kategória: Főzelékek receptjei


Az anyu-féle tejfeles krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook