Angol nevek (beszélgetés)
noi nevek-jeccica,amanda,diana
ferfi nevek-james,mark,wayne
Zádori Édua Amarilla
1974-ben Kecskeméten született. Hegedű tanulmányait 7 évesen kezdte a kiskunhalasi Zeneiskolában. Halast 12 évesen hagyta el, ugyanis felvették Szegeden a Zeneművészeti Főiskola kiemelkedő tehetségek számára indított akadémiai előkészítő tagozatára. 16 évesen már svájci állami ösztöndíjas volt. 1997-ben a Bécsi Zeneakadémiára nyert felvételt, ahol 2001-ben kitűnő eredménnyel végzett. Első CD-je 1998-ban jelent meg Párizsban. Több nemzetközi kamarazenei verseny első helyezettje. Napjainkban hol Párizsban, hol Isztambulban, majd Buenos Airesben, Teheránban, Japánban, Kanadában vagy Kínában koncertezik. Jelenleg Bécsben él. Fellépései a külföldi fesztiválokon, CD-i megalapozták nemzetközi hírnevét, és napjainkban joggal emlegetik Mrs. Paganiniként, a hegedű utolérhetetlen virtuózaként. Mint egy interjúban elmondta, mikor színpadra lép és játszani kezd, úgy érzi, fel tudna robbanni a tűztől és lendülettől, amit a zenélés közben érez. Jelenleg egy Joseph és Antonio Gagliano által 1801-ben készített hegedűn játszik.
Az Édua jelentése kb.: amikor a hold kél :)
Mi is itt élünk, a fiam neve örök probléma.:-) Szintén Z betűs. Most hazamegyek,mert babát várok. Ha lányom lesz, ettől függetlenül Z betűs lesz. De lehet majd Liának becézni,az itt is megy.
Biztosan itt fogsz szülni? Az elsőt itt szülted?
Én most hazamegyek, gondok vannak nálam és sajnos nem foglalkoznak vele. :-(
Szerintem nem annyira nehéz a vezetéknév kiejtése, maximum akcentussal, angolosan mondják majd. Én is azt javaslom, hogy olyat válasszatok, ami angol-magyar pár. Esther, Emily, Ivonne, Agatha, Hannah, Rose, Anna, Vivienne, Laura, Dora, Evelyn, Bella stb...
Peter, Christian, Adam, Steven, Mark, Noah stb..
Hiába lesz a keresztneve angol hangzású, a családi nevét akkor sem tudják kimondani... és ebből már kitűnik, hogy nem angol.
Sokkal egyszerűbb névvel sem birkóznak meg...igaz, nem is akarnak, csak tudomásul veszik.
Lánynevek közt van egy csomó, ami angolul (szerintem) jobban hangzik. Pl. Camille, Irene, Sarah, Hannah
Fiúnevekben szerintem a Peter, Christopher.
:))