Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Andland Hólabdája recept

Andland Hólabdája recept

Az Andland Hólabdája hozzávalói:
a tésztához: 40 dkg cukor, 8 tojás, 8 kanál forró víz, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 kanál kakaó;
Krémhez: 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, rum, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál grízes liszt.


Az Andland Hólabdája elkészítési módja:
Tészta: A cukrot, tojássárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis hólabdákat kapunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az andland hólabdája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook