Amputáció (beszélgetés)
Látod !
Nem volt rossz a kérdésem !!!
:)
mindig keresni kell ,mi változott !--a legegyszerübbtől elindulva!
Jó pihengetést!
Hoppá... Rögtön találtam okokat: kombinált tablettát szedek, igaz, eddig nem okozott ilyen jellegű, ekkora mértékű duzzanatot. Fájdalomcsillapítót is szedek, elég gyakran, mert a balesetem óta eléggé migrénes vagyok.
Mostanában megy ugye, a nagy meleg miatt elég sokat iszom.
A sófogyasztást visszaszorítottam egy ideje, mert arról tudtam, hogy visszatartja a vizet.
:(
Néhány gondolat amelyek ödémát okozhatnak.
Bizonyos gyógyszerek szintén okozhatnak vízvisszatartást, beleértve:
Ösztrogén-tartalmú gyógyszerek, mint például a kombinált orális fogamzásgátló tabletta, vagy a HRT (hormonpótló terápia).
NSAID-ok (nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek) – gyógyszeres fájdalomcsillapító (fájdalom csökkentése), lázcsillapító (láz csökkentésére) hatások. A nagy dózisban valójában hatékonyan csökkentik a gyulladást. A példák között az aszpirin, ibuprofen és a naproxen.
A béta-blokkolók – használt szívritmuszavar kezelésére és megelőzésére tachycardiák.
Vízvisszatartó hatása van a sónak.
A túlzott vízfogyasztás is okozhat ilyen jellegű problémát.
Én általában fáslizom a lábam. Többnyire az amputált lábam szoktam, mert kellemetlen, hogy reggel amikor felkelnék nem tudom felvenni a protézist. Ezért gumiharisnyát használok, amit este a csonkra húzok és reggel nincs a dizzanattal problémám.
Igen, a rossz lábamon teljesen lement, a jobb lábamon még picit volt ödéma este. Bekentem hűtő hatású lóbalzsammal, előtte meg hideg-meleg vizes fürdőztettem. Jól felpolcoltam éjszakára, reggelre pedig lement.
De még mindig nehéznek érzem őket. :/
Használjon!
Valamennyit apadt a duzzanat?
Aháá, értem. :)
Köszönöm neked a teás tippet! ♥
Te amputált vagy, vagy kívülállóként érdeklődsz?
Csak kérdés, nem bántásiból kérdezem. Inkább örülök, hogy sérülttel is ismerkednél.
Sziasztok! Viszonylag régóta olvasom a topikot, de arra csak most sikerült rávennem magamat, hogy írjak is. Szeretnék olyan, max 30-32 éves hölgyekkel ismerkedni, akár csak beszélgetni, akik érintettek a témában.
Lehet, hogy ezzel a hozzászólásommal most így ismeretlenül is ellenszenvessé váltam, de érdekelne az életük, szívesen beszélgetnék velük.
Nem muszáj keverni, cask a csalánnak önmagában nem jó az íze.
A citromfű nyugtat is, ezt is vedd figyelembe. Ha megiszod a csalánt szólóban, akkor váltogathatod, és a citromfüvet este vagy pihenő elótt idd.
Nekem a csalántea kicsit emelte a vérnyomásom, mások ilyet nem tapasztaltak.
Mindkettőt lehet édesíteni, de én minden teafélét édesítés nélkül iszom, azért vagyok válogatósabb az ízére.
Devotee: az oka a 16 évvel ezelőtti autóbalesetem! :))) Nem szedek rá semmit, eddig nem kellett, és eztán sem szeretnék.
Guruljka: köszönöm szépen, megpróbálkozom ezekkel! Nem tudod véletlenül, hogy milyen arányban kell keverni őket?
Szia!
Kéne tudni az okát !
Finoman polcold fel !!!!!
Vérhígítot szedsz?
Tegnap este feldagad mindkét bokám, és még mindig nem ment le a duzzanat. Úgy érzem, mázsás súly húzza őket. :(
Természetes eredetű vízhajtót keresek. Tud valaki segíteni ebben?
Köszi nagyon aranyos vagy. :)
Amúgy is fájt a szívem kicsit értetek, de ez most megoldódott.
Örülök, Móni!!!
Nincsenek véletlenek, előbb-utóbb rá fogsz jönni, miért nem mehettél el!
Én azért örülök, hogy mégsem a Rossz győzött! Szeretettel üdvözöllek! :D
Képzeljétek nem töröl a rendszer... :) Hallgatok valakire, és én itt maradok.. ez olyan, mint a vonat, akkoriba... elütött, de éltben mardtam... most csalódtam, de itt maradtam... :) Szóval, aki nem őszinte mehet a sunyiba
Újra itt! Üdv mindenkinek!
Sokan nehezen bírják a "gyűrődést". Nekik nyilván megvan az életben a saját bajuk, ide meg kikapcsolódni jönnének, erre beléjük kötnek; nem csoda hát, hogy inkább törlik magukat a sértettek.
Felháborító az ilyesmi, nekem is volt benne részem... :P
Nagyon sajnálom.
Én nem értek egyet azzal, ha valaki valamiféle ármánykodás miatt törölteti magát, mert el lehet érni, hogy aki kavar, annak kelljen szednie a sátorfáját. Természetesen megértem, ha valaki ennyire megbántódik, mert egy darabig tűr az ember, utána nem bírja tovább. Igazságot tenni nem tudok, mert a részletekről fogalmam sincs, de megint a Rossz győzött ezek szerint? Mert ha igen, akkor ez nem jó így!
:(
Sára is töröltette magát... :(