Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Alvászavar, avagy hogyan tanítsuk meg a gyereket aludni - könyvből? fórum

Alvászavar, avagy hogyan tanítsuk meg a gyereket aludni - könyvből? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Alvászavar, avagy hogyan tanítsuk meg a gyereket aludni - könyvből?

1 2 3 4
120. Alma66
2015. okt. 28. 21:41
Ne várjatok csodát, ezek mind sírni hagyós módszerek, szóval ha eddig nem hagytátok sírni akkor most sem fogjátok, vagy tévedek?
119. Alma66 (válaszként erre: 27. - H.Ancsi)
2015. okt. 28. 21:38
Ha egyetlen pillanatig nem volt gondod velük, akkor azt se tudod miről beszélsz, úgyhogy jobb lenne ha csendben maradnál és nem néznéd hülyének azt akinek igenis vannak problémai, és nem azért mert elrontott valamit, csak egyszerűen más a babája mint a tieid.
118. Alma66
2015. aug. 30. 12:14
Hát az én kisfiam magától alszik el a kiságyban, mégis kel éjszaka, szóval...
117. maja79
2013. okt. 30. 14:13

Sziasztok! Tudna valaki segíteni hol tudnám beszerezni ezt a könyvet? nálunk is nagyon hasonló a helyzet mint Anyapocakná, éjszaka óránként kel nappal fél óránként és már nem bírjuk. köszönöm!

maja

116. Pavine
2013. máj. 21. 11:45

Én is azon a véleményen vagyok hogy nem lehet egy módszert minden gyermekre ráhúzni mert minden baba más egyéniség akárcsak a felnőttek.

Az én nagy fiam születésétől kezdve (sőt mondhatom már a pocakban is "hagyott "aludni én soha nem ébredtem arra hogy bent mocorog mindig azután kezdett el mocorogni hogy felébredtem)Amikor megszületett kb.3-4 hetes korától teljesen átaludta az éjszakát(ami ilyen pici korban aggasztó volt a gyerekorvos szerint ébresztgetnem kellett volna mert leesik a vércukra meg stb.hozzáteszem, nem tudtam felébreszteni)

Szóval a nagy mindig köztünk aludt el a nagy ágyban majd átraktuk a kiságyába ami mellettem volt 2 éves koráig, azután külön szobában aludt de tovább hordozgattuk kb 4 éves koráig.

A kistesó na ő most 8 hónapos és még egy éjszakát nem aludt át, ha 2,5-3 óránként kel akkor már tök jó de volt olyan időszaka is hogy 1-1,5 óránként kelt és nem akart szopizni csak bömbölt.

Most kel szopik aztán azonnal alszik, este is általában szopi közben alszik el.Eddig egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludt el magától.Iszonyú fárasztó de reggel egy mosolyától el van felejtve a fáradtság.Nem mondom jó lenne egy éjszaka legalább 5-6 órát aludni de nem fogok ráerőltetni semmilyen anyakímélő módszert és bömböltetni azért hogy nekem jobb legyen.

Nem vagyok hős, sem mártír aki a gyerekéért feláldozza magát és nem ítélem el azokat akik könyvek módszereit alkalmazzák.Sokszor érzem azt hogy mostmár elegem van,fáradt, nyűgös vagyok de szerintem akkor is megéri, fel kell ennek is tudni fedezni a szépségét lehet úgy alakítani a napirendet hogy mindannyian jól érezzük magunkat.

És végül Kedves Keveset Alvó Anyukák!jusson eszetekbe hogy a Drága Kincsünk ezeket az álmatlan éjszakákat fogja nekünk megköszönni az összes elkövetkezendő anyák napján az életben.(persze nem mintha köszönetet várnánk érte:-)

115. noncsika87 (válaszként erre: 1. - Anyapocak)
2013. máj. 7. 11:57
Kedves Anyapocak! Nekem is eltudnád küldeni privátban ennek a könyvnek a címét? Engem is érdekel. Köszi előre is
114. kory7 (válaszként erre: 113. - melcsiii)
2013. márc. 12. 00:33
Mit értesz pontosan megszokáson?
2013. febr. 26. 07:19
Az éjszaka átalvás nem 12 órát jelent, hanem 5-6. Én több könyvet elolvastam terhesen és a lényeg maradt meg, a folytonos következetesség fontossága . Mivel első perctől a kiságyában aludt, így max az ellen tiltakozik, hogy magára hagyjam a szobában. Sokszor az is igaz, hogy megszokásból ébred a baba, ugyanis ő is ember biológiai órával. Ezen lehet segíteni, ahogyan azt is ki lehet tapasztalni mikor kell ténylegesen megetetni éjjel és mikor ébred csak megszokásból. Nekem volt ho gy 6 hósan este 9-től reggel 7-ig aludt, tehát kibírja kaja nélkül, de ez függhet attól is, hogy nappal mennyit evett (nem tejcsit).
112. kory7 (válaszként erre: 110. - szoszimeli)
2013. febr. 5. 19:44
Hát, én senkinek nem ajánlom ezt a könyvet, se a társait. Ellenben az Éjszakai gondoskodást ige - és az is foglalkozik ezzel a témakörrel, sőt.
111. kory7 (válaszként erre: 108. - savanyuaszölö)
2013. febr. 5. 19:43

4 hónaposan most épp nagyon aktív korszakát éli, rengeteg ingert dolgoz fel éjjel-nappal, úgyhogy teljesen normális, ha rendszeresen megébred emiatt. Bár tudom, ez annyira nem vigasztal. :)

Mit próbáltatok ki eddig? (És nem elsősorban arra gondolok, hogy őt hogyan próbáltátok beszabályozni, hanem arra, hogy ti hogyan igyekeztetek alkalmazkodni ehhez a helyzethez...)

2013. jan. 17. 16:31

Tök boldog vok, h rátok találtam, mert eddig csak kínlódtunk az alvással mi is. Nekem 15hónapos a gyerkőc, mindig cicin alszik el, amég pöttöm volt beraktuk az ágyába, aztán hajnalba engedélyeztük h ott maradjon köztünk. Aztán a férjem fél évet dolgozott külföldön és ekkor úgyérzem végleg elrontottam, mert mindig mellettem aludt. Ah elalszik bedugnánk az ágyába, rögtön felébred és sipákol :S

Van vkinek ötlete han tudnám vele +értetni h neki kiságyban kell éjszaka aludni?!

A másik gondom, h nagy cicis még mindig, pedig már lassacskán jó lenne leszoktatnom róla, de másh nem tudom elaltatni, délután babakocsi v cici, este+csak cici.

Tud vki vmi jótanácsot adni?

A "Hogyan tanítsuk meg a gyereket aludni" könyv foglalkozik hasonló problémákkal? Mert tervezem beszerezni+elolvasni, de egyenlőre hóakadályok vannak :)

109. savanyuaszölö (válaszként erre: 107. - tixtina)
2013. jan. 12. 17:47

Szia!


"Sajnos" egyik tényező sem áll fenn... szóval továbbra is fennáll a rejtély...

108. savanyuaszölö (válaszként erre: 106. - kory7)
2013. jan. 12. 17:46
Képes visszaludni, de negyed-fél óra múlva ismét megébred...
107. tixtina (válaszként erre: 105. - savanyuaszölö)
2013. jan. 7. 05:06

Szia!Nem lehet,hogy túl meleg van a szobában?Mert az is zavarhatja-esetleg melege van-izzad.

Túl száraz,vagy pont fordítva-túl párás a levegő-friss levegő hiánya,stb.

106. kory7 (válaszként erre: 105. - savanyuaszölö)
2013. jan. 7. 01:59
Én nem vagyok érintett, de nem pontosan értelek... Képes egyedül visszaaludni, de mégis fáradtak vagytok?
2012. dec. 14. 09:54

Sziasztok!

A cikk írójának szívből gratulálok, hogy talált megoldást a problémára.

Itt a Hoxán keresgélem a sorstársaimat, akiknek rossz alvó gyermekük van ( már amikor épp valaki vigyázz a Picimre és én nem esek össze a fáradtságtól ), de olyan régi hozzászólásokat találok csupán, hogy azok a gyerekek nyilván már " kinőtték" a nagyon nehéz időszakot.

Ezért is örültem, amikor e cikkre rátaláltam, hátha tudjuk egymást támogatni.

Szóval nekem 4 hónapos múlt a lányom, nagyon rossz alvó. Nappal csak kézben alszik hosszabban, éjjel pedig két óránként ébred. Enni csak egyszer kap. Olyan, mintha valami nagyon zavarná és ettől nem tudna aludni. A napirendünk elég jól működik, képes egyedül is el- vagy visszaaludni ( igaz, nem mindig), de a mi pihenésünk nem megoldott és lassan, de biztosan fogynak a tartalékaink.

Ha vagytok még hasonlóan kimerült, tanácstalan anyukák, apukák, kérlek jelezzetek!

Minden jót a gyerkőcöknek és a szülőknek!

104. kory7 (válaszként erre: 103. - 2a4f521b34)
2012. okt. 1. 16:36
Örülök, hogy egyetértünk. :)
103. 2a4f521b34 (válaszként erre: 102. - kory7)
2012. aug. 3. 21:33
Igazad van, én is azt vallom, ha a babának az az igénye, hogy anyával/szüleivel aludjon, akkor azt ki kell elégíteni, nem lenne szabad ráerőltetni az egyedüllétet.
102. kory7 (válaszként erre: 99. - 2a4f521b34)
2012. aug. 1. 17:35

Köszi, hogy ezt leírtad! Szerintem akkor pont a te eseted az a valós kivétel, ami erősíti a szabályt. ;) Félre ne értsd, így, hogy mindezt leírtad, szerintem is teljesen rendben van. A babáddal elkezdtél valamit, ami akkor úgy volt jó. Aztán változtak az igényei és te ENNEK MEGFELELŐEN változtattál. És ez így abszolút oké. (Most az, hogy a te gyakorlatod is épp a Suttogó módszere volt/lett, másodlagos. Lehet, hogy véletlen egybeesés..) Én nem is az ilyen esetekre írtam, amit. Mert akármilyen "meglepő", tényleg vannak olyan babák, akik egyedül jobban alszanak egy idő után. Olvastam már ilyet másik fórumon is (hasonlóan részletezve) és ott is így tűnt helyesnek.

Nekem inkább azzal van bajom, amikor az anyuka mindenáron ezt a módszert próbálja bevezetni, akkor is, ha a baba egyértelműen azt jelzi, hogy neki nem fekszik. A fenti fórumon ilyen esetet is láttam már, nem is egyet. (És jóval többet, mint a tiédhez hasonlót.) Vagyis a baba igénye és a mama elképzelése nem esik egybe, de ez nem elég nyilvánvaló. Na ilyenkor okoz szerintem jó sok kárt ez a módszer...

2012. júl. 26. 23:09
Szóval Suttogó ide vagy oda, az altatási módszere nekünk nagyon bevált, ugyan nem alussza át teljesen az éjszakát de én már ezzel is nagyon elégedett vagyok :) Sokszor úgy ébredek, hogy "jééé, álmodtam és milyen sokat!" :)) Régen volt ilyen.
2012. júl. 26. 16:05
A suttogó tényleg úgy állítja be magát, mint az atyaúrasszony, aki mindent megold, módszere tuti és megkérdőjelezhetetlen. Nem szeretem azt a felkiáltást sem, hogy 3 hónaposan illik átaludni az éjszakát, hozzátáplálás után meg pláne nem kellene ennie éjjel. Szóval ne adj neki enni- inni, mert akkor megszokja és azért fog felkelni. Csak a kivételek nincsenek mellette, hogy nyáron a 30 fokos éjszakában ő is megszomjazhat... Az enyém meg lassan 12 kilós és éhes éjjel is, végül is nem bír ki 11 órát kaja nélkül. Hát kap.
99. 2a4f521b34 (válaszként erre: 97. - kory7)
2012. júl. 26. 15:55

hát neked lehet, hogy tök jól alszik a babád, ezért nem érted milyen az, amikor az egész napod az altatása/alvása körül forog :) És ezt persze annak a számlájára írják, hogy kötődően nevelnek. Én is úgy nevelek, tényleg, főleg az első 4 hónap szólt erről, hordozózás (mert utálta a babakocsit), igény szerint szoptatás (nem is tudtam volna vele másképp), együttalvás (mert 5-6 alkalommal kelt éjjel). Egész nap ölben cipelés, mert még pisilni is ha kiszaladtam ordítás volt. szóval asszem megadtam neki mindent, nem is esett nehezemre, mert a rózsaszín babaköd engem is beborított.

A legtöbb dolgot szépen kinőtte, alvás terén meg reménykedtem. De egyre csak rosszabb lett minden, pedig azt hinnéd ha ott vagy vele, ha veled alhat nyugodtabb lesz, jobban alszik. Az elején ez is volt, édesen hozzámbújt, ha felkelt szopi aztán alvás vissza. Idősebb korában meg elkezdtem őt "zavarni", nem is tudom, de egyre gyakrabban kelt, nem akart visszaaludni. Plusz elaltatni se volt egyszerű, szopi közben aludt el egy ideig, 6-7 hónaposan viszont már ellenkezett, beletelt egy órába, mire végre le lehetett tenni. Utáltam már minden estét, hogy mit találjak ki hogy elaludjon. Akkor jött, hogy ebből elegem van, akkor aludj a saját ágyadban. Persze ez sem tetszett neki első alkalommal. De ezt a módit viszont valahogy hamar megszokta, mostmár nincs ellenkezés, sírás, kaja után beteszem szépen, ő már keresgéli a helyét, forgolódik. Vannak jóéjt dalok, addig ott vagyok, simizem, éneklek míg el nem alszik.

És ezért, csak ezért, hogy nem ölben hanem "egyedül" alszik el, sokkal jobban alszik éjjel, csak 1-2 alkalommal kel fel enni és szó nélkül visszalszik! Nem értem miért, de kihat az éjszakáira, talán mert egyedül vissza tudja magát altatni. Reggelente azért még összebújunk az ágyban. Én, amíg nem kelt ilyen gyakran, szerettem vele aludni, sokáig hiányzott is :) Főleg a délutáni együttszunyák, de azt is magától hagyta el, egyszer csak nem volt hajlandó úgy elaludni velem.

Mondjuk nekem 11 hónaposan már nem olyan kicsi a gyermek :)

A gyors tempó meg azért gyors, mert ezt vagy csinálod, vagy nem, olyat nem lehet, hogy egyszer így altatsz, egyszer úgy. Ha elkezdesz egyet, azt tartani kell, mert akkor tudni fogja mihez tartsa magát. Bár épp ezért én sem értem miért nem volt jó neki 6-7 hónaposan a korábbi "módszer".

98. kory7 (válaszként erre: 96. - Timilini)
2012. júl. 20. 16:12

Óóójaj..... Nem bántásból mondom, őszintén, de tudsz róla, hogy a Suttogó nem támogatja a szoptatást?

Nem mondom, hogy egyáltalán, de hogy hosszabb ideig (és itt nem évekre gondolok) nem, az biztos.

Ezt a könyvet olyan anyukáknak írták, akik pár hét után visszamennek dolgozni, vagyis sokkal kisebb esélyük van tartósan szoptatni, mint mondjuk egy magyar anyukának (már ha szeretné is)...

Mindegy, nem akarlak lehurrogni, nem is azért írtam, hidd el! Csak rengeteg ellenvetést lehetne felhozni, mert sok szempontból a Természet ellen dolgoznak a javaslatai.

97. kory7 (válaszként erre: 94. - 2a4f521b34)
2012. júl. 20. 16:09

Értelek, én meg azt nem olvastam.

Abban abszolút egyetértek veled, hogy érettnek kell lennie egy gyerkőcnek arra, hogy "eleget" aludjon.. csak mondjuk nekem ez a siettetés elég keménynek tűnik. (Nálad az életkorra értem, nem annyira a módszerre.) Én abszolút kötődés-párti vagyok, együttalvással, hordozással, évekig szoptatással. Szóval nekem ez nagyon a másik véglet. :)

Persze az is igaz, hogy lehetnek olyan helyzetek, amikor a gyakori ébredés vagy nem-elalvás kellemetlen - csak én sokszor azt érzem mögötte, hogy inkább az anyuka igényei kerülnek ilyenkor előtérbe, nem a gyerekéi. Félre ne értsd, nem kell kiégni csak azért, mert valaki anyuka; mindössze a "mértékkel", az arányokkal van gondom.

Meg a gyors tempóval. Pl. az egyik ilyen tréninges könyv szerint a baba 6 hónaposan már érett rá, hogy magától elaludjon - persze, az LEHET, csak közben épp egy sor olyan esemény történik vele, ami felülírja ezt az állítást (fogzás, oltás, hozzátáplálás, szeparációs szorongás, növekedési ugrások stb.). Vagyis majdnem normálisabb, hogy egy baba ébred, mint ha nem. - És ez egy kisgyerekre is igaz lehet, csak persze más okokból és általában ritkábban.


Mindezzel nem vitatkozni akarok - persze ha valaki szeretne rá reagálni, szívesen olvasom a "másik oldal" véleményét is. Szakmailag is érdekelnek az okok, magyarázatok. :)

2012. júl. 10. 22:47

sziasztok,


A suttogó mindent megold-ban azt olvastam, ha egy baba kb. ugyanabban az időben ébred minden éjszaka, akkor tuti nem éhes, hanem rossz szokás, beidegződés.. így állt be a bioritmusa. Kizökkentése: ha pl. a baba mindennap 2.15-kor ébred, 1 órával előtte (fel kell kelned) és kicsit felébresztgetni fél éber állapotba (nagyon kegyetlennek tűnik az édesdeden alvó babádat keltegetni, de MŰKÖDIK) nálam legalábbis.. volt, hogy kellett 3 nap, de sikerült.. az én babám is többször ébredt egy éjjel, márcsak 1x, 2.30-3 között, ezt akarom kiiktatni, bár mindig azt hiszem, na most tuti nem fog felébredni, de rossz szokás, ki tudja, lehet két éves koráig mindig felébredne.. szóval működik... én 4 hós kortól kezdtem ezt csinálni. most 6 hós.

2012. júl. 10. 10:18
Ja, és "elaludni tanítani" alatt persze nem a sírni hagyást értem, hiszen aludni csak nyugodt körülmények között lehet.
94. 2a4f521b34 (válaszként erre: 93. - kory7)
2012. júl. 10. 09:52

Én ugyan nem olvastam, de hasonló könyvet igen, pl. Dr. Büki Andrea Ölelj át című könyve. Nekem nagyon sokat segítettek, megerősítettek abban, amit az ösztöneim amúgy is súgtak, hogy normális az, ahogyan a kisbabám viselkedik és az ahogyan én "elkényeztetem". pl. 4-5 hónapos koráig nappal (is) a mellkasomon aludt, mert csak akkor aludt huzamosabb ideig. Én meg olvasgattam :)

De azt már nem tartom normálisnak, ha egy 10- mostmár 11 hónapos gyerek ugyanolyan gyakran ébred, mint egy 1hetes. Ez egy idő után nagyon fárasztó, hogy nappal és éjjel is műszak van és rengeteg energiát fektetsz az altatásba pedig már amúgy is ki vagy merülve.

Így abban is van valami, amit arról mondanak, hogy "meg kell tanítani elaludni", mert látom, hogy működik és jól. De véleményem szerint csak egy bizonyos kor után, amikor ő megérik rá.

Nálunk nagyon rövid idő alatt bevált. Mostmár a nappali alvását is kiságyban meg tudom oldani (eddig babakocsiban aludt, de ebben a hőségben nem volt jó). Beteszem szépen hasra, simi, altató dalok, kívánok neki szép álmokat. Tegnap pl. kimentem pedig még fennt volt, de elaludt teljesen egyedül. Tudja, hogy kimentem ugyan, de attól még vagyok és ha hív, megyek hozzá. Ha kéri bizony ki is veszem, megölelgetem, de aztán visszarakom. Tök jól működik és most annyival könnyebbek a napjaim :)

93. kory7
2012. júl. 9. 18:05
Van valaki köztetek, aki olvasta az Éjszakai gondoskodás c. könyvet?
92. 2a4f521b34 (válaszként erre: 91. - Paramedica)
2012. jún. 28. 10:18

Nos, mi már pár napja próbálkozunk az önálló alvásra szoktatni és mondhatom sikerrel. De ez a módszer, ami a cikkben van, nem jött be. Viszont a Suttogós az igen. Nem is értem hogyan, szinte azonnal reagált rá, pedig korábban is ki volt próbálva, de akkor szerintem még nagyon kicsi volt hozzá. Így 10 hósan nagyon bejön. Eddig gond volt, hogy esti fürdés, apától való búcsúzkodás után szopi és elvileg alvás. Álmos, dörzsöli a szemét és már a pizsit is nyűgösködve lehet csak ráadni. Na, de az elvileg... Szopi után egyre nagyobb gond volt elaltatni, kinyílik a csipája és bulizna. Ha nagy nehezen elalud utánna is szinte 2-3 óránként kelt, hajnal felé meg már óránként. Ebből lett elegem. szopi után beteszem az ágyba, mondom neki alvás van, jó éjszakát, énekelem az altatós dalokat. Hasra teszem be, hóna alá vágom a leendő alvós állatkáját. Persze tiltakozik, de mindig visszateszem hasra, simizem, mondom alvás, énekelek stb... és ez így megy egy darabig. Végül elalszik, egyre rövidebb ideig tart ez a móka, eleinte egy óra is volt.

És most, elalszik 9 körül, tegnap fél kettőkor ébredt először, majd fél ötkor- fél6kor , hétkor kelés. ma fél négykor és fél hatkor, hétkor kelés.

Szóval javuló tendenciát mutat.

A fél hatos ébredés után már nem tudom így visszaltatni, mert túl világos a szoba és azt hiszi reggel 7 van, ölben kell visszaringatni. De ha beépítik a redőnyöket a nyáron sztem ez is jobb lesz.

Van remény :)))

2012. jún. 26. 16:54

Szia!

Nagyon megindító volt a történeted,már csak azért is mert mi is hasonló "bagolycsoportba" tartozunk a 7 hónapos kisfiammal.Néha már komolyan úgy érzem soha nem lesz ennek vége:( Aztán reggel hatalmas mosollyal indítja a napom,szóval imádom:)))

Mostanában mintha kicsit jobb lenne a helyzet,de félek ezt kijelenteni mert általában az ilyen kijelentéseim után katasztrofális 3-4 nap jön.

Nos tehát ha módod van rá légyszíves küld el nekem is ezt a könyvet.Kérlek!

Én is hasonló internetező anyuka vagyok,szinte mindent olvastam,videókat néztem,meghallgattam a hasonló "zseniális" jó tanácsokat,mindennel próbálkoztunk már de az éjszakáink még most is mozgalmasan telnek.Nappal sem tud egyedül elaludni,úgyhogy ringatom.Mind a 8 és fél kilóját ringatom.Próbáltam legalább ülve elaltatni,de csak rosszabb lett.Ebben nem rám ütött az már biztos!Én állva is tudok aludni:)

Előre is nagyon köszönöm.

Minden jót kívánok.

Üdvözlettel:Anita

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook