Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almas-túrós rizsfelfújt recept

Almas-túrós rizsfelfújt recept

Az Almas-túrós rizsfelfújt hozzávalói:
1 p rizs
2 tojas szetvalasztva
2 sav. alma lereszelve
1 kk fahej
250 gr turo ( joghurtbol lecsopogtetett)
2 kk vaj
5 ek cukor
Csoki sziruphoz:
1 p cukor+ fel p kakao + fel p viz


Az Almas-túrós rizsfelfújt elkészítési módja:
a rizst tejes-vizben vanil cukorral megfozzuk, belekeverjuk a vajat, felretesszuk kihulni. Tojassargajat cukorral habosra keverjuk, hozzaadjuk a reszelt almat, fahejat, a kihult rizst, majd a turot. A feherjet kemeny habba verjuk es ovatosan hozzaadjuk a rizses keverekhez. Kozepes homersekleten 40 percig sutjuk. Csoki sziruphoz valokat 10 percig fozzuk. (en kevesebb ideig szoktam, mert szerintem 10 perc utan nagyon suru lesz)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almas-túrós rizsfelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook