Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos kuglóf recept

Narancsos kuglóf recept

A Narancsos kuglóf hozzávalói:
42 dkg liszt
22 dkg cukor
22 dkg vaj
4 tojás szétválasztva
1 csomag sütőpor
3 dl frissen facsart narancslé
1 evőkanál (narancs) lekvár
1 narancs reszelt héja
1 csipet só

A sziruphoz:
2 dl narancslé
20 dkg cukor


A Narancsos kuglóf elkészítési módja:
Kivajazunk egy kuglófformát. Egy mély tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük. Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A vajas masszához adjuk felváltva a lisztes keveréket és a narancslét, végül belekeverjük a lekvárt és a reszelt narancshéjat is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt adjuk legvégül - óvatosan, fakanállal - a tésztához. A tésztát a kivajazott kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. (180 fokon kb. 55 perc alatt sül meg a kuglóf.) Elkészítjük a szirupot: A cukrot összekeverjük a narancslével, és 5 percig gyöngyözve forrni hagyjuk. Utána lehúzzuk a gázról. Ha letelt az 55 perc (vagy megvolt a tűpróba), a sütőt elzárjuk, kivesszük a kuglófot, megszurkáljuk, és rálocsoljuk a szirup felét. Eztán hagyjuk 10 percig hűlni. Ha letelt a 10 perc, kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook