Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Almás savanyú káposzta sült oldalassal recept

Almás savanyú káposzta sült oldalassal recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás savanyú káposzta sült oldalassal hozzávalói:
80 dkg füstölt oldalas, 5 cl napraforgó olaj, 60 dkg savanyú káposzta, 4 db zöld alma, 1 db kápia paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 liter zöldségleves (jó erőleves kockából is), só, őrölt bors.


Az Almás savanyú káposzta sült oldalassal elkészítési módja:
Kiolajozott tepsiben szétterítjük a savanyú káposzta felét, rárakjuk a cikkekre vágott, zöld almákat, a kisebb darabokra vágott oldalast, és betakarjuk a maradék káposztával. A tetejét megszórjuk vékonyan felszeletelt kápia paprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel, őrölt borssal és kevés sóval. Aláöntjük a zöldséglevest, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 40 percig pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát és a tetejét megpirítjuk. Tálaláskor hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. febr. 15. 06:45
Az almás savanyú káposzta sült oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook