Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-fahéjas muffin recept

Almás-fahéjas muffin recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás-fahéjas muffin hozzávalói:
12 darabhoz:
15 dkg tönköly búzaliszt,
10 dkg cukor (vagy édesítőszer),
2 db alma,
2 dl natúr joghurt,
2 db tojás,
1 zacsi vaníliás cukor,
0,75 dl étolaj,
2 tk. sütőpor,
1 tk. fahéj


Az Almás-fahéjas muffin elkészítési módja:
Az almát megmostam, meghámoztam és apró kockákra vágtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az almadarabokat. Egy másik tálban a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, a joghurtot és az olajat, majd hozzákevertem a lisztes keveréket. A tésztát háromnegyed részig szilikonos muffinformákba adagoltam és 20-25 perc alatt 180 C fokon aranybarnára sütöttem. Az illatát már messziről érezni lehet. Kicsit pihentettem a formákban a sütés után. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-fahéjas muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook