Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept

Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept

Az Almaleves karamellizált almaszeletekkel hozzávalói:
6 alma
2 ek olaj
1 kk őrölt fahéj
4-5 szem szegfűszeg
1 csipet só
1 evőkanál cukor
200 g Meggle főzőtejszín
0, 5 dl fehérbor
1 ek citromlé


Az Almaleves karamellizált almaszeletekkel elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket. Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni. Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk. Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve. Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az almaleves karamellizált almaszeletekkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook