Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zabpelyhes póréhagymaleves recept

Zabpelyhes póréhagymaleves recept

A Zabpelyhes póréhagymaleves hozzávalói:
1 szál póréhagyma
2 evőkanál zabpehely
5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
2 tyúkhúsleveskocka
ízlés szerint só
késhegynyi őrölt fehér bors
8 dl víz


A Zabpelyhes póréhagymaleves elkészítési módja:
A póréhagymát megtisztítjuk, és a zöld részét levágva félretesszük. A fehér részét vékony karikákra szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd a zsírját kiolvasztjuk. A tepertőt kivesszük, a zsírra rátesszük a hagymát, folyamatos keverés mellett üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a tyúkhúsleveskockákat, a borsot, majd felforralva 5 percig főzzük. Finom szitán átszűrjük. A visszamaradt főtt hagymát kevés lével összeturmixoljuk, majd visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a zabpelyhet, amivel ismét felforraljuk és további 10 percig főzzük. Végül a citromlével összekevert tejfölt beleöntjük, és éppen hogy egy pillanatra újból felforraljuk. A félretett zöld pórét finomra vágjuk és a csészében tálalt leves tetejére szórjuk a tepertővel együtt.

Egész télen és kora tavasszal kapható az értékes tápanyagokban gazdag póréhagyma. Ebben a formában még az is megeheti, akinek nem teljesen egészséges a gyomra. Olcsó, nagyon jó ízű étel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zabpelyhes póréhagymaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook