Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Állás keresés, pályakezdők, mit kezd az ember egy kopasz szakmával vagy akár érettségivel? fórum

Állás keresés, pályakezdők, mit kezd az ember egy kopasz szakmával vagy akár érettségivel? (beszélgetős fórum)

1 2 3
2010. júl. 23. 11:35

Teljesen mindegy hogy valakinek csak szakmája van, vagy csak érettségije vagy 2-3 diplomája.

Ha van megfelelő összeköttetés, lesz munka. Ha nincs, akkor nem lesz.

A meghirdetett állások többsége már be van töltve és csak az előírás miatt hirdetik meg.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden munkahelyen így megy, de ez az általános. Sajna:-((

2010. júl. 23. 11:32
Mi a szakma?
34. kefekötőke (válaszként erre: 33. - Kefekötőke)
2010. júl. 23. 11:17
Bocsánat ! Diamond 85 20. hozzászólásár válaszoltam.
2010. júl. 23. 11:14

"ÉS nem hinném, hogy velem van a baj. "


Most ráérek beleolvastam ebbe a topicba.Megakadt a szemem egy agilis,célratörő,ellentmondást nem nagyon tűrő személyiség hozzászólásánál.

Leginkább a mondatszerkesztés és szóhasználat miatt végigolvastam az egészet,sőt a naplódba is beleolvastam.

A kérdéseidre ,hol lehet ahiba a 67. naplóbejegyzésedben jó ráérzéssel adod meg a választ. (persze csak szerény véleményem szerint.)

Én csak egyszerű ,de tapasztalt ember vagyok aki a szövegedből gyors jellemrajzot klészített.

A cégek valószínű erre kiképzett,szakosodott személyzetesei ( jól van ,tudom ezt ma nem menő így mondani) első olvasatra tudnak dönteni.


Ettől még nagyon értékes ember lehetsz,különösen ha sikerül alkalmaznod a sok végzettséged.

Fiatal titánként bizony azt hiszi az ember amit tanult azt tudja is ,amit tud az másnak is örömet okoz.


Sok sikert.

2010. júl. 23. 10:45

Hű, jó a fórumkérdés.

Semmit. Az ember többféle végzettséggel, akár diplomával is, de semmire nem megy, talán a fővárosban, de ott is inkább képzettségen alul...

Amikor én voltam regisztrált munkanélküli, a központban havi szinten 5db álláslehetőséget dugtak az orrom alá. Ebből 3 férfimunka volt (autószerelő, hentes...), egy olyan, amihez végzettségem nem volt (felszolgáló), egy meg volt hagymapucoló. (Ezt általánosságban írtam, persze ez havonta változott, de ilyen kizáró okok voltak.)

Szóval ez van ma.

Barátnőm kétdiplomás, meg van még középfokú jelnyelvije, mégse talál állást, pedig ő sem csak a lakóhelyén keresi, de a kötelezően fizetendő útiköltség-térítés miatt szóba sem jöhet, mint munkaerő másik városból.

31. Márta1973 (válaszként erre: 30. - 7c79ff1565)
2010. júl. 23. 09:27
Úgy látom nagyon egy cipőben járunk.De ne aggódj nem benned van a hiba.Defektes a rendszer.Én már túl vagyok egy pánikbetegségen emiatt.De rájöttem hogy a kislányom miatt nem éri meg.Mondjuk a pénz miatt menne mindenki dolgozni elsősorban.Másodsorban tényleg be lehet kattani munka nélkül.
30. 7c79ff1565 (válaszként erre: 29. - Fisica)
2010. júl. 23. 08:44
tényleg, ezt mellőztem. Majd megtudod te is milyen nehéz, (és nem fél év álláskeresés eredménye ez...)nem leharapni akartam a fejed, elnézésed kérem:-) Csak bennem már azért két és fél év alatt összegyűlt vmi kis letargia, depi ennek az egésznek a kapcsán. ÉS már kissé bosszantó, hogy nem kellek senkinek, holott nem hinném, hogy tényleg velem van baj. Sajna rossz helyen lakom, ahol nincsenek túl nagy cégek, amik vannak, azoknál belső álláshirdetések vannak. És lehetetlen külsősnek bejutni. Több cég meg nem igen alakul, kisvállalatok sem.Lakhelyhez vagyok kötve, meg gondolom jó páran ti is... Jutalékos, nem fix munkák persze mindig vannak, MLM -rendszerűek, meg egyéb csinosságok,ingatlanosak, marketingesek.. de hát az meg kinek kell. Nem lehet megélni belőle, legalábbis én már próbáltam azt is.. Már ennyi idő után azért dühítő, hogy azok, akik valóban nem élik át ezt, és nincsenek ebben a helyzetben, könnyen dobálóznak azzal, hogy aki akar, az talál bármilyen munkát. Ez nem így van, különösen ebben a világban, ahol bárhova bekerülhet sima érettségivel, kevés végzettséggel, esetleg bolti vagy körmös képesítéssel irodára, azért mert valaki hozzátartozója, és ezzel meg lőttek az olyanoknak, akik képesek, tudnak is jól dolgozni, csak nincs cimbora aki segíthetne... Persze azért fizikai munka is akad, csak erre inkább segédmunka, meg egyéb építőipari ffi munka.. Érdekes lenne, ha felvennének, pedig értek hozzá. Édesapám szobafestő,mázoló, tapétázó, burkoló és mindenes, kiskorom óta tanított, segíteni kellett neki. Kitanultam, nő létemre. Legalább nem kell festőt fogadnom, ha ki szeretnék festeni:-) Ilyen téren tényleg nem büdös nekem a munka, mindig is megdolgoztam a pénzért. Viszont ilyen képesítésekkel, ami nekem van, persze ne várja el senki sem, hogy majd kint fogok lenni az utcán és sepregetek. Kb. itt tartok lelkileg és önértékelésileg, beadtam már takarítós helyre is jelentkezésemet, sőt egy nyilvános wc felügyelős állásra(ami aztán még undorító is tisztaság ügyileg) is jelentkeztem, leredukált önéletrajzzal, és oda se kellek. Pedig próbálkoztam. Más kérdés, mégis ha sikerülne ilyen megalázó munkakörben elhelyezkedni, úgy, hogy a férjem kevesebb képesítéssel egy légkondis irodában ül a gép előtt, elgondolkodtató, hogy nekem meg-e érné tönkretenni az önérzetem és magamat egy embert megalázónak tartott munkakörben... de a szükséghelyzet ilyenkor nagy úr, már csak kényszerből is muszáj ilyent is elvállalni, mert a tudás ma már nem sokat ér. ÉS röhej, még gyártósorra se mehetek, mert ugye több műszakos... és már a családban van egy 3 műszakos, így lehetetlen lenne nekem is az lenni.. Röhej az egész rendszer..
29. Fisica (válaszként erre: 25. - 7c79ff1565)
2010. júl. 23. 01:04

csak kérdeztem valamit és rögtön leharapod a fejem...

elhiszem hogy nehéz

a másik ha figyelmesen elolvasod akkor láthatod hogy pályakezdő vagyok 2 felsőfokú szakmával... vagyis ezelőtt még nem dolgoztam..

28. 7c79ff1565 (válaszként erre: 27. - Tina87)
2010. júl. 23. 00:22
na ez az, aki nem lát bele, vagy nincs ilyen helyzetbe az nem tudja.. én se engedhetném ezt meg magamnak, mert férjem 3 műszakos, azzal is kell számolni, h du ki megy a piciért... azt ha véletlen is máshol dolgoznék, nem lakóhelyemen, akkor is ott van az, h nem tudok teleportálni... az utazás meg nem kis idő (legalább is ha azt nézem, hogy nem faluban fogom megtalálni a munkámat, hanem nagyvárosban)
27. Tina87 (válaszként erre: 24. - Fisica)
2010. júl. 23. 00:18
Reggel 6-tól 17:30ig van bölcsi meg majd az ovi, nekem specc elég nehéz lenne messze menni így, úgyhogy kötve vagyok, lehet ezért is megy ilyen nehezen :((( nekem is...
26. Tina87
2010. júl. 23. 00:16

Munkaügyibe voltam én is nemrég.nekem is mondták hogy sajna felsőfokúval ők nem adnak munkát max ha csak 8 általánosom lenne :S Hát néztem rendesen.Aztán hogy a pénzen kívül semmit nem tudnak segíteni, oldjam meg.Az oldjam meg tart fél éve.A felsőfokut csak most kaptam meg, hát kiváncsi leszek könnyebb lesz e így, de nm hiszem.

Nálam az egyedülálló anyaság nag negatívum, de persze interjúkon nem reklámozom, de hát interjún túl nem jutok :((((

25. 7c79ff1565 (válaszként erre: 24. - Fisica)
2010. júl. 23. 00:13
nem, én nem csak a lakóhelyemen keresgélek! NEm vagyok hülye, se szűk látókörű, de akinek családja, meg gyereke van, az azért sokkal megfontoltabb ilyen téren. Gondolom ha lenne családod, gyereked, nem lenne jogsid, te se szívesen utazgatnál napi több órát a munkahelyedre.. egy független ember könnyebben utazgat, mint egy családos, de ez az én véleményem. PErsze, nem napi fél óra buszozásra értem ezt, én nem itt laktam ahol most, utaztam én suliba minden nap,nem ez okozna gondot, hanem az, hogy ahol lenne munka, az kb PEst, Székesfehérvár, ami innen majdnem két óra út.... és mondani se kell, hogy busz sincs mindig... Nem engedhetem meg azt, hogy túl messze legyen munkahelyem(már csak a folytonos ingázás, utazás végett is, és van több ok, amiért nem túl célszerű). Férjem 3 műszakos, gondolom nem kell magyaráznom, hogy mit jelent. Hiába van nagyszülő, aki 15 km-re lakik innen, autónk nincs, h minden nap ugráljunk hozzájuk. Ők meg nem tudnának bölcsibe minden nap elmenni gyerekért, ha éppenséggel a férjem délutános. Ők is dolgoznak...(más az, h segíteni kell vigyázni picire, ha beteg.) máshol is keresgélek, de sajnos a lakóhelyemtől nem messze lévő települések faluk, ahol max kocsma van, meg kisbolt. Ahhoz viszont kevés vagyok, h boltba dolgozzak pl pénztárosként, mert olyan végzettségem nincsen. (műszaki mérnök tanár vagyok,ezenkívül Eu pályázatírói, Eu közbeszerzői és pénzügyi.gazdasági végzettségem van, középfokú nyelvvizsgám, felhaszn. szintű IT ismereteim, sőt, elég komoly számtech. tudással rendelkezem, emellett weblapszerkesztő ismereteim is vannak. Saját költségre tanulok Tb-bérügyi szakelőadónak, ami felsőfokú, úgyhogy nem érzem nagyon műveletlennek magamat ahhoz, hogy eltudjak látni egy irodai munkát) Gyakorlattal is rendelkezem, még béna sem vagyok. Láttam azért te fiatalabb vagy nálam, nem tudom hogy tanulsz-e, vagy dolgozol, de hidd el, nem könnyű. Tényleg nem azokhoz tartozom, aki a sült galambot várja.
24. Fisica
2010. júl. 22. 23:59
hát nem tudom, de csak a lakóhelyeden keresel? mert úgy elég nehéz
23. 7c79ff1565 (válaszként erre: 22. - Fisica)
2010. júl. 22. 23:54
ezt könnyű mondanod, nem tehetem meg h elutazzak máshova munkát keresni, mert lakóhelyhez vagyok kötve... Nekem 3 éves munkahelyi gyakorlatom is van, mukaügyi perem volt hogy szülés után egy évvel nem vett vissza munkáltatóm, még ott se tudott felmutatni semmit se a volt főnök, h vacakul dolgoztam, sőt kiemelt, de válságra hivatkozott h felesleges a munkám... (amely kiderült, megvolt, csak a kis főnök csaja ment oda... )Munkabírásommal sincs gond, sose volt, mindig jeles voltam mindenből, igényesen, szépen, gondosan végeztem a munkámat, a munkához való hozzá állásommal se voltak sose bajok... de szerintem egy olyan ember, akinek van munkája, és nem élt át hasonlót,vagy csak pár hónapig... az nem tudhatja ezeket.
22. Fisica (válaszként erre: 20. - 7c79ff1565)
2010. júl. 22. 23:44
valószinű nem jó helyen keresed, amúgy meg igazából én az önéletrajz bekérését se tartom nagyra hiszen abból nem derül ki az, hogy az illető milyen munkabírású és mit tud elvégezni, csak a tanulmányok..ami meg igazából általában csak elmélet és a gyakorlat meg nem iigazán ugyanaz..sajnos
2010. júl. 22. 23:40
nekem szerencsém volt, még tanuló koromban keresgéltem, és felvettek egy helyre. nemrég kaptam meg a bizonyítványt, és maradtam.
20. 7c79ff1565 (válaszként erre: 16. - Impetus)
2010. júl. 22. 23:38
Ezt kicsit cáfolnám... Nagyon jó önéletrajzom van, rutinos vagyok, többen is átnézték, többnyelvű is pöpec motivációs levéllel... de én még oda se jutok, h behívjanak valahová is.A több százból kb. ha negyede jelzett vissza, h sajna már betelt, értékesnek találtuk önéletrajzát, üresedés esetén behívjuk, meg egyéb szövegekkel ámítanak, de semmi. Sajna mostanában meg azt tapasztalom, h hiába vagyok alapból is kedves, udvarias, levelemből, jelentkezésemből, hangomból is kitűnik nem vagyok műveletlen, komoly vagyok, és céltudatos, egyesek, sőt sokaság annyit jelez vissza köszönés meg minden nélkül, hogy :"Sorry" meg "Sajna nem". Úgyhogy nem hinném, hogy a fellépés nagyon számít, max. ha behívnak, csak akkor. ÉS nem hinném, hogy velem van a baj.
2010. júl. 22. 23:38
hmmmm,mondjuk talán ne egyből a munkaügyi hivatalban kezdjen...
18. 7c79ff1565 (válaszként erre: 13. - 6141e32a6b)
2010. júl. 22. 23:31
na ez az, és még ők vannak elnyomva. Bár nem lehet sokat várni ettől az országtól, holott az ország irányítói is saját maguk kisebbségiek.... Ha értitek mire gondolok. DE nem vagyok fajgyűlölő, de jó lenne ha végre olyan kerülne hatalomra, aki a kisebbségi kedvezményeket, a pénzelést eltörölné.. ha egyenlőség van, akkor legyen is az, de minden téren. Magyar ember nem kap segélyt, mert magyar. Nem szabnak ki rá hátrányos helyzete miatt havi xy összeget..stb. De ne kanyarodjunk el túlzottan a témától, lényeg, hogy itt nagyon ritka, hogy valaki saját képességei alapján bejut valahova.. Sajna ahol én lakom, van pár gyár, ahol belső álláshirdetések vannak, gondolom mindenki tudja, hogy mit jelent ez. A többi cég, meg hát a város se valami innovatív ilyen téren, se új üzlet, se új cégek. Amik meg vannak, azok magán vállalatok, ahova meg természetesen mindig akad munkavállaló ismerősök révén. Csak ebből én mindig kimaradok. Fősuli után én viszonylag hamar, másfél hónapra rá találtam munkát, weblapszerkesztőként, titkárnőként, mindenesként; de ugye kisfiam született, és munkáltatóm gyes mellett nem vett vissza(mert akit felvett helyettem, az a kisfőnök csaja...). Komolyan mondom, még nehezebb munkát találni így, kisgyerekkel, tanultan, mint akkor. Mindenki csak arra gondol, h jajj gyerek, nyűg, meg minden, azt bele se lát az ember életébe. Itt vannak anyumék, férjem 3 műszakos, ha véletlenül is beteg lenne a pici, nyilván nem maradnék itthon vele, az tuti, nem engedném meg magamnak azt, hogy elmászkáljak munkahelyről.. örülnék h találnék, mindent megtennék, h megtartsam.
17. Fisica
2010. júl. 22. 23:30

Legyél határozott és magabiztos, akkor van esély a munkára, na meg persze nem árt ha van fogalmad arról amit csinálni kell.:)

az meg hogy valaki túlképzett..nem kell mindent elárulni:)

16. Impetus (válaszként erre: 6. - Bungalló)
2010. júl. 22. 23:27
Sajnos ez az amit sehol senki nem tanít és nem mondja el, hogy mit is takar az, hogy jól add el magad. Tényleg szerencsés vagy. Szerintem elsősorban szerencs kell ahhoz, hogy munkát kapj, pláne, hogy jót, na meg tényleg nem árt ha van protekciód.
2010. júl. 22. 23:27
Ja és réka apukája a kisebbségi.
2010. júl. 22. 23:24
Meg mikor a barátommal álltunk a buszmegálóban és oda jön hozzánk egy "jó lelkű ember" és odanyögi látom jártok, legyen sok gyereketek mert abból majd megtudtok élni. Következő eset Bp.-n megyünk fel az aluljáróból a Réka hisztizett és az én kezem fogta és egyszer csak odahajol valaki és azt mondja a Rékához úgy is megdöglesz ha én akarom. Akkor a Réka nem volt 4 éves sem szóval biztos, hogy nem nekem mondta mert szegény kislány egy kicsit alacsonyabb 4 évesen mint én és szegény gyerek szemébe jól belenézett még. Na most ugye nem kell mondanom, és ugye kilehet találni milyen emberke volt. (És ha valaki megvádolna, hogy fajgyűlölő vagyok akkor mondom, hogy a nagynénémnek a férje az kisebbségi és mindenki szereti mert dolgozik és becsületes)
13. 6141e32a6b (válaszként erre: 12. - Bungalló)
2010. júl. 22. 23:18
Én mondok egy jobbat az osztálytársam dicsekedett, hogy megint kapott pénzt és mi kérdeztük mire kapja. De tudni kell róla, hogy kisebbségi, de ennek ellenére szeretem a csajszit jó fej,DE kap pénzt az államtól mert nem bukott meg én végén és mert iskolába jár. De az osztályból senki más nem kap semmilyen pénzt.
2010. júl. 22. 23:11

ez is igaz sajnos...

Az a baj,hogy ha már csak egy diplomád is van,hiába állsz úgy a dolgokhoz,hogy még kukát is pucolnál minimálbérérét,mert túl képzett vagy hozzá,és nem szúrhatják ki annyi pénzel a szemed...

A másik ami abszurd és előre kijelentem nem vagyok fajgyűlölő.DE sajnos ott tartunk hogy a kisebbség(aki lassan többség)sokkal több mindenre jogosult mint aki nem az ő táborukban van.

Nekik jár ingyen képzés,mindenféle segély,lakás...munka bármit amit akarnak,nekünk nem..legalábbis nagyon durván ki kell állnunk magunkért. És a bosszantó az,hogy amíg ők nem becsülik meg hogy van hova menni melózni,mi megbecsüljük,és sokan meg is becsülnék még a kis pénzt is...Sz*r ez a magyar rendszer,magyar mentalitás úgy ahogy van!

11. 7c79ff1565 (válaszként erre: 10. - 3265084553)
2010. júl. 22. 23:07
Ha lenne ilyen ismerősöm , már rég dolgoznék és nem ülnék itthon totál depivel, frusztrációval a munkahely keresés miatt két és fél éve munka nélkül. (hiába tanulok most is, kevés vagyok úgy látszik.)
10. 3265084553 (válaszként erre: 9. - 7c79ff1565)
2010. júl. 22. 23:03
Akkor a sógor, rokon, koma, jóbarát vonalon kell körülnézni!
2010. júl. 22. 22:56
a jelenlegi helyzet alapján itt csak az tud elhelyezkedni, akinek van valakije, aki betudja nyomni valahová.... Ritka kivételek persze mindig vannak... Nagyon képzett vagyok, sőt a munkaügyi kp-ba azt mondta a nénike, h túl képzett is... de egy irodai munkára nem vesz fel senki sem... olyan helyekre adom be a jelentkezésem, ahová megvan a kellő kvalitásom minden szempontból, és helyettem mégis az xy sógor, rokon, koma -jó barát alapon ismert, buta,előnytelenebb külsejű, beképzelt nőt veszik fel, mert valakinek a valakije... Akinek meg nincs protekció, mehet utcaseprőnek.. Sajna én oda se kellek. Már nyilvános wc felügyelethez is beadtam a jelentkezésem, mindenhol elutasítanak... sajna és egyre bunkóbb módon...
2010. júl. 22. 22:52
Olyan helyre könyörögje be magát éhbérért vagy ingyen, ahol tanulhat valami hasznosat, a pénz ekkor még másodlagos, később annál több lesz.
2010. júl. 22. 22:52
De én most átlagokról beszélek sajnos.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook