Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Állami vagy magánkórház? fórum

Állami vagy magánkórház? (beszélgetős fórum)


22. rabankari (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 17. 20:58

Egy problémamentes szülésnél az orvos legtöbbször csak a kitolási szakasznál van ott,a vajúdás alatt nincsen,akinek a legnagyobb szerepe van,az a szülésznő.Állami kórházban is van VIP szóba,kérj azt, plusz fogadj egy jó szülésznőt.

Ha problémamentes szülésed lesz, bánni fogod a magánkórházat,ha meg véletlenül komplikáció lenne,akkor meg azért nem jó döntés,mert nem biztos,hogy ott ezt hirtelen meg tudják oldani,ahogy ezt előttem is írták...

Amúgy szerintem pl.ha császármetszésre kerül a sor,az nem 1 millió,hanem jóval több.

szept. 17. 20:35
Javaslom a fórum indítónak, nézegessen annak a kórháznak a Facebook csoportjában, ahol államiban szülne, meg egy random magánkórház ugyanilyen, szigorúan nem a kórház által működtetett csoportban, és számoljon arányt, hogy előbbi és utóbbi esetben mennyi db horrorsztori jut adott álom-szülés élményre, és meglátja, mi a különbség.
20. timycat (válaszként erre: 19. - Magdi985)
szept. 17. 20:10
Az igen, megfogtad a lényeget. Egy 36+ hetes szülésnél is lehet baj. Ahogy a lenti esetben is volt.
szept. 17. 20:06

Hát ezt nem tudom, hogyan van, de az a két kórház, amit én nézegettem, kifejezetten közli, hogy 36.hét vagy 2500 gramm alatt nem vállal szülést.

A szerződést meg kell kötni hamarabb, de fizetni nem kell előre semmit, csak akkor, ha a szülés lezajlik ott. Ha koraszülés miatt mégse ott lesz, akkor nem kell fizetni semmit.

Aki azután, hogy aláírja és megérti a szerződést, egy pl 34.héten beindult szüléssel mégis oda viteti magát es nem a PIC részleggel rendelkező kórházba, az magára vessen.

18. timycat (válaszként erre: 14. - Bichi)
szept. 17. 19:40

Nálunk egy ismerős gyerekét "eljátszották" így. Mire rájöttek, hogy baj van, mire újszülött mentőt hívtak, mire a mentő a puccos környékről beért az állami klinikára addigra a gyerek életét ugyan meg tudták menteni, csak pont olyan szinten él tízenéve mint egy cserép virág.


A magánkórház pedig mosta kezeit, a beteg tudhatta, hogy ők ilyen problémákra nincsenek felkészülve, aláírta és amúgy is a gyerek "eleve hibásan" született.


Egy egyszerű sérvműtétnél másik ismerős majdnem meghalt belső vérzésben a csilivili magánkórházi szobájában, mert műtét során megsértettek egy eret, nem vették észre. Mikor az ismerősből már mindenhonnan jött a vér akkor hívtak csak mentőt és egy állami klinikán rakták össze. A poén, hogy még a sérvműtét sem sikerült. Folyamatban van a per, a magánkórház még a műtét árát sem akarja visszaadni. Szerintük minden tőlük függetlenül történt.

17. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 17. 19:29

Magánkórházakkal csak óvatosan!


Pl tudnak-e transzfúziót adni vagy van-e újszülött intenzívjük, fel vannak-e készülve arra ha egy szülés problémás? Ez azért sokkal fontosabb mint a külön szoba. Egy problémamentes szülést az út szélén is le lehet zavarni, az nem nagy truváj.

16. Borian (válaszként erre: 15. - Andi6020)
szept. 17. 19:28

Én sem fizettem, és azt hittem, nem is fogok ilyesmiért. Mégis a fiamnak kiköhögtünk most közel annyit egy mandulaműtétre magánban, mert 9 hónapot kellett volna várni államiben, teljesen bizonytalan lett volna, mikor robban be megint a járvány, ami tovább húzta volna, ő pedig szenvedhetett volna tovább.


És persze nem tudom, hogy ha ügyeletes orvosnál kellett volna anno szülni, mit csináltam volna... arra emlékszem, hogy amikor az első szülés váratlanul beindult és a dokim nem volt sehol, eléggé megrémültem, hogy most mi lesz velem... de szerencsére annak rendje és módja szerint befutott és minden okés volt... most már így, felnőtten lehet, hogy érettebben állnék hozzá, de meg tudom érteni, ha vkinek ez fontos

szept. 17. 19:16
Biztos nem fizetnék szülésért 1 millát. De a felét sem. Sőt.
14. Bichi (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 17. 19:00
ez mondjuk nem mindig van így, volt egy nő, aki a legdrágább budapesti magánklinikán szült, és egy totál felháborodott cikket írt (nem itt), hogy milyen vacak ellátást kapott egy rakás pénzért. Egy ismerősöm is magánban szült, és nagyon nem volt elégedett a személyzettel, a szoba persze puccos, de a mögöttes tartalom nulla volt..
13. Borian (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 17. 17:27

Esetleg (most szentségtörő vagyok, tudom), ha programozott császárra készülsz, akkor azt előre le lehet egyeztetni a dokiddal, mikor, és akkor működik a szabad orvosválasztás.


Más kérdés, hogy én mindkétszer ki voltam írva X időpontra és hamarabb elfolyt a magzatvíz, de ez nem törvényszerű, sőt.

szept. 17. 16:01

Sztem az például fontos, hogy közel legyen a kórház.

Azt gondolom, hogy mindenhol vannak jobb vagy kevésbé jó szakemberek.

Illetve én azt sem kockáztatnám, hogy különböző orvoshoz járok. Sok doki azt is csinálja, hogy kórházban dolgozik, mellette pedig magánrendelője is van, utóbbiban megy a pénzezés, a kórházban meg beosztásától, kapcsolati rendszereitől, tudásától függően ügyeskedik.

szept. 17. 15:16

Egerben ez most úgy néz ki, hogy szülésznőt lehet fogadni, ő bemehet, ha megindul a szülés.

Orvost nem. Gyakorlatban ez úgy megy, hogy ahhoz jársz terhes gondozásra, akit választasz, ha nincs külön rendelője akkor akkor mész be a kórházba a vizsgálatokra, amikor ő van éppen ügyeletben, viszont ha mondjuk pont műt, akkor várni kell.

Szülésnél viszont a szerencsen múlik, hogy ő lesz e bent éppen, vagy se, mert elvileg, hivatalosan ő nem lehet be külön miattad.

Számomra ez a kerülő út nagyon nem volt oké.

Nem tudom, más kórházakban mi a rend.

szept. 17. 15:01
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Nekem is inkább a nyugalmam, hitem az ami miatt kételkedek. Sok az 1 milla, viszont félek attól, hogy valaki olyanhoz kerülök aki tizen X órája ügyeletben van és nem úgy fognak bánni az ember lányával a nehéz óráiban ahogy azt kellene. Tartok attól, is hogy rossz élmény marad és nyílván jelenleg mindentől hiszen első baba és nem tudom mire számítsak. Próbálom megtalálni az aranyközép utat, ahol a doki is ott lehet vagy akár a szülésznő is és én is teljes nyugalommal fogok neki futnak annak a nagynapnak.
szept. 17. 14:47

Abszolút így van, hogy egyértelműen jobb ellátást kapsz egy magán intézményben.

Az meg pénztárca és ízlés kérdése, hogy megér-e ez annyit.

Sokakat ismerek, akik megtehetnék, de sajnálják rá azt az 1 milliót. Mert annyi.

Ezt az álláspontot is meg tudom érteni. Máshol is meg fog születni a baba, bent nem marad.

szept. 17. 14:44
Ha megteheti valaki természetesen magánkórház,azért az ugy más.
szept. 17. 14:34

Szia!

Én december elején fogok szülni, első és vélhetőleg egyetlen babát.

Az egri kórházba tartoznánk.

Nekem egy percig se volt kérdés, hogy magánba megyek, egész pontosan a Maternityre Budára.

Ott az árban benne van az orvos megválasztása.

Nekem hihetetlen nagy nyugalmat ad az, amit ott tapasztaltam. És nem csak a körülmények, hanem a hozzáállás, a kedvesség, stb.

Egyszer rászánom azt a pénzt és kész.

6. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 17. 13:57

Én magánkórházba biztos nem mennék, és nem azért mert nem tellene rá, de szerintem teljesen nonszenszek azok az árak, amiket ott elkérnek, és hát az a baba kijön bárhol.

Ha mindenképpen saját orvost akarsz, akkor az még egy lehetőség, hogy úgy nézed ki a magándokit, aki abban a kórházban van, ahova eleve tartozol. Úgy simán tudsz nála szülni, annyi, hogy a magánrendelésén nem viszi fel a rendszerbe, hogy voltál nála...

szept. 17. 13:07

Zavaros a helyzet, én a TASZ honlapján ezt találtam:


az egészségügyi törvény kimondja, hogy a betegnek joga van az ellátását végző orvos megválasztásához. A szabad orvosválasztásnak azonban vannak feltételei. Ezek a következők:


A választott orvos egyetértése: az orvosok nem kötelezhetők arra, hogy minden beteget ellássanak, aki ezt kéri. Észszerű indokok alapján (pl. túlterheltség, összeférhetetlenség esetén) jogukban áll nemet mondani a betegek felkérésére.


Az egészségügyi szolgáltató működési rendje: a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az orvosválasztás alapvetően a tervezhető ellátásokra vonatkozik. Az előre nem látható, sürgős ellátásokat azok az orvosok nyújtják, akik éppen dolgoznak (munkaidő- vagy ügyeleti beosztás szerint). A szabad orvosválasztás joga ilyenkor az éppen dolgozó orvosokra korlátozódik.


Az nlc friss körképe dzerint minden kórház másképp értelmezi és kezeli a rendeletet: [link]

4. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 3. - A7bb8tt)
szept. 17. 11:37

Gyakorlatban én is ezt tapasztalom.


Csak a szülés hosszabb procedúra, vagy ez is csak tessék-lássék dolog, mint minden...

szept. 17. 11:33

Én esküszöm már nem tudom, hogy mi van, én is így tudtam, ahogy te.

Engem augusztusban műtöttek (nőgyógyászat) és a magánrendelésről vitte TÖBB orvos oda a betegeit és ott műtötte meg, állami kórházban. Még majdnem hazaküldtek a műtét napján, hogy már nem férek be a napba, a magánrendelésről vitt betegekkel kezdték a napot.

???

2. a6f6bb6c75 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 17. 11:17

Szia!


Nem vagy egyszerű helyzetben.

Egy magánkórházas szülés azért jóval drágább, mint 1 állami. Amiket hallottam, összességében "állami" rendszerben 400e Ft körül mozogtak, magánkórháznál milliós tétel.

Utóbbinál persze külön szoba, teljesen más körülmények, sokkal több időt töltenek veled.

Számomra a szakmaiság lenne fontosabb, mindenképpen orvost választanék, és én hozzá mennék. Ha még az elején vagy tudsz próbálgatni több nődokit is, sztem érdemes, sztem elég fontos, hogy 1 ilyen élménynél jó legyen az orvos-páciens kapcsolat.

szept. 17. 09:45

Sziasztok! Szeretnék tapasztalatokat, véleményeket, élményeket gyűjteni az új rendszerben történt szülésekről.

A párommal első kisbabánkat várjuk és tanácstalanul állunk a tény felett, hiszen nem lehet 2021-től "fogadott orvost" fogadni. Kérlek meséljetek nekem jó és rossz tapasztalataikról egyaránt, ha van szülész, szülésznő akit szívesen ajánlanátok, azt is.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook