Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Alföldi harcsapaprikás túrós csuszával... recept

Alföldi harcsapaprikás túrós csuszával... recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Alföldi harcsapaprikás túrós csuszával... hozzávalói:
70 dkg afrikai harcsa
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 teáskanál liszt

ételízesítő
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
pirospaprika
Erős Pista
olívaolaj
víz
A túrós csuszához:
csuszatészta
túró
tejföl
kapor


Az Alföldi harcsapaprikás túrós csuszával... elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. A harcsát közepes kockákra vágjuk.Egy edénybe olajat öntünk, elkezdjük párolni a vöröshagymát. Közben hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot, és együtt párolni. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük(közben ha szükséges, a vizet pótoljuk). A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni. Közben kifőzzük sós vízben a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, és egy kis olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott kaprot, sót, és jól összemelegítjük.Végül a harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az alföldi harcsapaprikás túrós csuszával... elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook