Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Alessandro kedvenc káposztás kockája recept

Alessandro kedvenc káposztás kockája recept

Elkészítési idő 70 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro kedvenc káposztás kockája hozzávalói:
1 nagyobb fej fejeskáposzta,
4 kanál étolaj,
2 púpozott kanál barna cukor (vagy nádcukor),
0,5 kg kockatészta
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, majoránna


Alessandro kedvenc káposztás kockája 1.Alessandro kedvenc káposztás kockája 2.


Az Alessandro kedvenc káposztás kockája elkészítési módja:
Én legalább 2 kg-os fejeskáposztát veszek, mert ez a lelke az egésznek. A káposztát vékonyan felszeletelem, de lehet nagy lyukú reszelőn is lereszelni. A zsiradékon a cukrot egy picit megkaramellizálom és már mehet is bele a káposzta. Én nem szoktam előtte besózni a káposztát, hanem amikor beleteszem az edénybe megsózom és hozzáadok kb. 2 teáskanál majoránnát és megborsozom rendesen.
Ezt követően kis lángon legalább egy óráig kell pirítani néha megkevergetve. Egészen addig, amíg el nem párolog a kieresztett leve.
Közben feltesszük a kockatésztát sós vízben főni. És ha megfőtt, jól lecsepegtetve a főzővizet, óvatosan hozzáadjuk a sült káposztához.
Én ilyenkor még egy darabka (kb. 2 dkg) vajat is szoktam beletenni. Keverés helyett érdemes inkább az edényt fedővel lezárni és a fedőt hozzáfogva inkább enyhe mozdulatokkal összerázogatni, nehogy a főtt tészta összetörjön.
Én őrölt színes borssal meg szoktam szórni tálaláskor, de van aki édesen, porcukorral vagy xilittel meghintve szereti.


Érdemes jobb minőségű tésztát vásárolni. Én pl. az olasz durumtésztákat szeretem, mert jó az ízük, és van tartásuk. (Nem túl puhák.)
De bármilyen tésztát is veszünk a zacskóra írt főzési időnek (pl. 7-9 perc) a legkisebb idejéig (jelen esetben 7 percig) főzzük, mert különben a tészta túlságosan puha lesz. Van abban sok igazság, hogy az igazi olaszok a tésztát "al dentére" főzik, mert utána is puhul még a tészta, amíg teljesen elkészül.
Igazán egyszerű, de nagyszerű étel a káposztás kocka.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2018. aug. 27. 19:40
Az alessandro kedvenc káposztás kockája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook