Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro gazdag tyúkhúslevese recept

Alessandro gazdag tyúkhúslevese recept

Elkészítési idő 160 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro gazdag tyúkhúslevese hozzávalói:
1,5 kg tyúkhús (lehetőleg házi),
20 dkg bio bébi sárgarépa,
2 db fehérrépa,
3 db paszternák,
1 kisebb fej karfiol,
1 db közepes karalábé,
1 db közepes burgonya,
1 db közepes vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 marék levestészta (apró kagyló),
ízlés szerint fűszerek:
só, őrölt színes bors, majoránna, őrölt kömény, petrezselyem, sáfrányos szeklice


Alessandro gazdag tyúkhúslevese 1.Alessandro gazdag tyúkhúslevese 2.


Az Alessandro gazdag tyúkhúslevese elkészítési módja:
Én egy nagyobb házityúk felét, részekre szedtem és feltettem főni kb. 2,5 liter vízbe. A vízbe tettem sót, őrölt borsot és a vöröshagymát egészben. A levet forrás után lehabozzuk és utána a legkisebb hőfokon, szinte csak gyöngyözve kb. két órán keresztül fedő alatt főzzük.
Közben a zöldségeket megpucoljuk és a kívánt méretűre felaprítjuk, majd a levesbe tesszük. Ismét fedő alatt kell főzni kb. fél óráig, amikor beletehetjük a levestésztát.
Én kiskagyló tésztát főztem bele, de lehet cérnametéltet, eperlevelet, vagy apró orsótésztát is belefőzni. Kinek milyen van otthon.
8-10 perc után elkészül a tyúkhúsleves.


Nem véletlenül mondják, hogy az igazi tyúkhúsleves még a halottakat is feltámasztja. A legjobb orvosság a lábadozó betegeknek is. Nálam is a TOP 3 levesek sorában bent van és csak két leves előzi meg. A listavezető az igazi gyöngytyúkból készült leves. A második a marhahúsleves és harmadik a tyúkhúsleves. De ha már elkezdtem folytatom a sort. A negyedik nálam a zalai paradicsomos káposztaleves, amit a marhahúsból készült gulyásleves követ. A hatodik a csülkös babgulyás, ami után az igazi szegedi pontyhalászlé következik.
A levessort nálam a Frankfurti leves zárja telis-tele kelkáposztával és bőrös virslivel. Minden más leves csak ezek után következhet.
És még valami, a reklámmal ellentétben a tyúkhúsleves, nem csirkéből, hanem igazi házi tyúkból készül.
Ég és föld a különbség!
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 22. 15:03

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook