Főoldal » Klubok » Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! klub

Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3
29. 090716
2010. okt. 27. 10:26

na a kalács akkor lépésről lépésre, hogy tuti sikered legyen!


Egy bögrébe egy teáskanál cukor, be a mikróba, én 1 percre szoktam, hogy langyos legyen, de ne forró. Bele 2,5dkg élesztő. Míg felfut, 75dkg liszt, 2 kiskanál só, egy tojás, kb. egy 1 dl olaj. Ilyenkor jó, ha meleg a lakás, én még az ablakot is becsukom. :DD Összeöntöd, és elkezded géppel dagasztani addig, amíg hólyagos nem lesz. Ha nagyon kemény, és nehezen viszi a gép, langyos tejjel puhíthatod. Ez nálam kb. 8-10 perc. egy bögrébe teszel két kanál kakóport, meg két kanál porcukrot, és langyos tejjel összekevered. Kb. félig legyen a bögre. A tésztát kétfele veszed, és az egyikbe beledolgozod a kakaós masszát. Ruganyos tészta legyen. Mikor megvan a fehér tésztás a tál egyik felébe teszed, és beolajozod, hogy nem ragadjon hozzá a kakós tészta, amit mellé teszel. Ne sajnáld az olajat, mert nem árt, ás könnyebb vele dolgozni. Kelesztőtálba kb. 40-60 percig kétszeresére kelszted. Ha nincs tálad, akkor langyos sütőbe, letakarva. Mikor megkelt a deszkát lisztezed, és kiveszed a két tésztát, mindkettőt félreteszed. Én őzgerincet használok, kivajazom. kinyújtok egy tésztát, mondjuk barnát, a sütő hosszába, és 20-25 cm szélesre. Ugyanekkora fehéret, amit ráteszek. Bevágom két helyen hosszába, hogy be tudjam fonni. az elején hagyjál ki kb 2 cm-et azt ne vágd be. Ha befontad beletszed az őzgerincbe, és meleg helyen még kicsit keleszted. Ugyanezt megcsinláod mégegyszer. Ebből két kalács lesz. Meleg sütőben 25-35 percig sütör, ha nagyon pirul a teteje, letakarod. Könnyen ki lehet borítani, és porcukorral, lekvárral, pudinggal, tejjel isteni.


Remélem nem hagytam ki semmit, majd még otthon átnézem, addig ne állj neki!!:DD

Amúgy sztem nem lehet elrontani!!

2010. okt. 26. 18:19
Akkor rendelnék nálad:))
27. mimi néni (válaszként erre: 19. - 244bb64f10)
2010. okt. 26. 18:17
Szia!Én is szeretem a palacsintát,egyszerű és nagyszerű.Hagyományosan rakottasan!Bár hogy! :-)
26. mimi néni (válaszként erre: 21. - 090716)
2010. okt. 26. 18:16

Ezt találtam!

Hartyányi krémes


Hozzávalók

elkészítés:


A tésztához

10 dkg Rama margarin

25 dkg porcukor

1 sütőpor

2 dkg kakaópor

1 tojás

1 dl tej

25 dkg liszt

A krémhez

2 dl tejszín

1/2 dl rum

2 nagy doboz babapiskóta

20 dkg vaj vagy sütőmargarin

1/2 dl tej

2 evk. liszt

2 csom. vaníliás cukor

Elkészítés


A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrom. Sütőlemezen két egyforma lapot sütök belőle. A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt belekeverem az előzőleg habosra kevert vajat vagy sütőmargarint. Az egyik kakaós lapra rákenem a főzött krém felét, és egymás mellé rárakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felével bevonom a piskótát, és ráhelyezem a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyom, és tálaláskor tejszínhabbal bevonom.

25. mimi néni (válaszként erre: 24. - 090716)
2010. okt. 26. 18:13
Szia!Semmi gond!Majd még karácsonyig meg lesz én akkorra szeretnék "dicsőséget" aratni!Bizony finom a kráter szelet párom imádja!No én is! :-)
24. 090716 (válaszként erre: 22. - Mimi néni)
2010. okt. 26. 11:15
ÓÓÓÓ ezt ki kell próbálnom. Bakker megint elfelejtettem a receptet, már pirulok...bocsi.
2010. okt. 26. 11:13
nyamnyam:)
2010. okt. 25. 17:08

Kráter szelet recept



Hozzávalók:

2cs.vaniliás puding

1 l.tej

5 tojás

25 dkg cukor

2 és fél csomag vaniliáscukor

1 dl étolaj

2 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

4 evőkanál porcukor

2 dl tejföl

25dkg liszt


Elkészítés:

2cs.vaniliás pudingot 9dl tejben felfözzük,hadjuk kihülni.

Tészta: 5 tojássárgáját 25dkg cukrot 1cs.vaniliáscukorral kikeverni,lassan hozzáadni 1dl tejet 1dl étolajat majd 25dkg lisztet 2ek,kakaót 1cs,sütőport és az 5 tojás kemény habját.Kikent tepsibe öntjük,vizes kanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. 180'-on sütjük. A forró tésztára: 2dl tejfölt 4ek,porcukrot 1 cs, van,cukor keverékét ráöntjük.

21. 090716
2010. okt. 25. 15:36
mi az a hartyányi krémes tészta??????
20. 090716
2010. okt. 25. 15:36
sziasztok! Nem nagyon van időm, de a kalácsot holnap hozom!!! Amúgy meg én is imádom a palacsintát minden formában!!!
2010. okt. 24. 18:43

Én csak annyit szeretnék mondani,hogy imádom a palacsintát:)

Miminek meg köszönöm a lehetőséget.

18. mimi néni (válaszként erre: 15. - 090716)
2010. okt. 23. 14:11

Sziasztok!Kellemes hétvégét!

Várom a kalács receptet! Nagyon bízom benne,hogy lesz már siker élményem is!

17. mimi néni (válaszként erre: 15. - 090716)
2010. okt. 23. 14:10
Sziasztok!Kellemes hétvégét!Nagyon várom a recit! :-)
2010. okt. 21. 20:24

helló

recept:(saját)hartyáni krémes tésztájából 2 lapot sütünk.elkészítünk krém ként egy vaníliás pudingot,a pudingpor hátoldal leírása alapján.tálcára lerakjuk az egyik kisült lapot,megkenjük fanyar baracklekvárral,rá a vaníliakrémet,arra teljes fedésig kókuszos győri kekszet,erre rá a puding másik felét,majd úgy rá a másik kisütött lapot,hogy alul a krém felé legyen megkenve lekvárral.tetejét vastagon porcukrozzuk,lefedjük és másnap szelhető.isteni.a puding-keksz kombinálható másként is pl:puncs puding-kakaós keksz,tejszínes puding-mézes keksz

jó étvágyat.remélem tetszik

:-)

helló

15. 090716
2010. okt. 19. 09:23

Régen én is nagyon féltem a kelt tésztáktól, ma már nem. Mondjuk én mindent receptből csinálok, de általában nagyon jó lesz. Majd lesz egy kis időm beírom a kakaós kalácsot, az fonott, és szupi jó szokott lenni. Egyszer próbáld ki, majd mindent részletesen leírok, mire figyuzzál.

Tegnap valami kókuszos, tejporos golyót kellett csinálnom. Finom, de köze nincs a képhez. Ragad, szétesik, nem lehet csokival bevonni. Tök ideg voltam tőle...de azt hiszem a recept megy a kukába.

14. mimi néni (válaszként erre: 11. - 090716)
2010. okt. 17. 12:34
Klassz,ki fogom próbálni.Édesen mert itt inkább az édes megy jobban.
13. mimi néni (válaszként erre: 10. - 090716)
2010. okt. 17. 12:33

Sziasztok!Szép vasárnapot!

Az az igazság semmit nemtalálok el,és nem értem ugy csinálom mint a nagykönyvben de mégsem.Habár az anyum annak idején alaposan kidagasztotta amit az én karom nem bír.Próbáltam már itt a neten is de nincs hozzá szerencsém.Bármilyen más bonyolult sütit meg csinálok de a kőtt tészták mindig kifognak rajtam.

Na én most csak egyszerűt készítettem,mákos gubát.Volt zsemle itthon mák és nyakon öntöttem vanilliás tejestojással rá a hab ,mák és megsütöttem,finom volt.

12. 090716
2010. okt. 16. 14:19
Tegnap meg kapucínert sütöttem, bakker már a fél tepsit megették! :(
11. 090716
2010. okt. 16. 14:18
Ferdinánd tekercs, andland írta be. Az valami szuper, nem lehet elrontani. Meg nem tudom, ismered -e Pné veronikát. Neki szupi jó receptjei vannak. Van egy sós kalácsa, ami szintén nagyon jó, már csomó variációt kipróbáltam. Most én meg pitét sütöttem: 45dkg liszt, 20 dkg margarin, fél sütőpor, két kávéskanál só, kb 2 dl hidegvíz. HA sós a töltelék akkor ennyi, ha édes akkor két kanál porcukor kell még. Összegyúrni, kicsit hidegben állni hagyni, aztán bele a töltelék, lehet almás , túrós, gyümis, vagy éppen makarónis, sajtos. Háromnegyedéd szoktam a kerek forma aljába, úgy, hogy legyen pereme. a maradékból meg tetejét csinálok, összenyomom a széleit, elötte kicsit bevagdalom a felső tésztát, és 25-30 perc alatt megsütöm. Olcsó, gyors, és ezt is imádják a pasijaim.
10. 090716 (válaszként erre: 9. - Mimi néni)
2010. okt. 16. 14:13
Én is kb. egy éve próbálkozom kelttésztákkal, de álatlában nagyon jó lesz. Mit nem találsz el benne??
9. mimi néni (válaszként erre: 8. - 090716)
2010. okt. 16. 09:38

Szia!Akkor végül is hála ég nem csak mivoltunk akik ilyen meg látással voltunk az almásra voltunk.

Igen a kelt tésztát mi is szeretnénk,de igazán még nem találtam el,hogyan is csináljam.

Most a Kráter szeletet csináltam meg,hát az siker volt.

8. 090716 (válaszként erre: 6. - Mimi néni)
2010. okt. 15. 07:25
Hja, tényleg egyszer én is megcsináltam, de mi sem ájultunk el tőle. Nem kellett megismételni. Nekem ma kapucíner szeletet kell sütnöm, meg lehet lesz még kalács. Nálunk a kelt tészták is nagyon nagy népszerűségnek örvendenek.
2010. okt. 14. 20:42

üdv

köszi a lehetőséget

akkor itt nyomathatom a receptjeimet Nektek?

imádok sütni-főzni és új recepteket kitalálni

bár néha utólag megtalálom a megfelelőjét egy honlapon,de mégis magamtól találtam ki:-)

hello

Dia

6. mimi néni (válaszként erre: 5. - 090716)
2010. okt. 14. 13:09

Szia!Háztartási kekszet lekel rakni rá reszelt almát pudinggal megfőzni és ujból rárakni a háztartási kekszet,csokimáz a tetejére.Nagyon tömény lett és szégyen nemszégyen ki is dobtam.

Most is ugy ennék valami gyors finom sütit,de kicsit elvette a kedvem.

5. 090716 (válaszként erre: 3. - Mimi néni)
2010. okt. 13. 12:32
az melyik? nem ismerős
2010. okt. 13. 12:31
Szia! Köszi, hogy beengedtél.
2010. okt. 13. 12:23
Sziasztok!Képzeljétek,készítettem a kekszes almásat.Tele az internet vele mindenkinek a kedvence,hát épp nekünk nem nyerte meg a tetszésemet,nagyon tömény.
2010. okt. 6. 16:57
senki :-(
2010. okt. 5. 13:55
Azoknak a jelentkezését várom akik szívesen sütnek.Cserélnek recepteket,ötletet adnak a ma még bátortalan konyha tündérkéknek.
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook