Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
na a kalács akkor lépésről lépésre, hogy tuti sikered legyen!
Egy bögrébe egy teáskanál cukor, be a mikróba, én 1 percre szoktam, hogy langyos legyen, de ne forró. Bele 2,5dkg élesztő. Míg felfut, 75dkg liszt, 2 kiskanál só, egy tojás, kb. egy 1 dl olaj. Ilyenkor jó, ha meleg a lakás, én még az ablakot is becsukom. :DD Összeöntöd, és elkezded géppel dagasztani addig, amíg hólyagos nem lesz. Ha nagyon kemény, és nehezen viszi a gép, langyos tejjel puhíthatod. Ez nálam kb. 8-10 perc. egy bögrébe teszel két kanál kakóport, meg két kanál porcukrot, és langyos tejjel összekevered. Kb. félig legyen a bögre. A tésztát kétfele veszed, és az egyikbe beledolgozod a kakaós masszát. Ruganyos tészta legyen. Mikor megvan a fehér tésztás a tál egyik felébe teszed, és beolajozod, hogy nem ragadjon hozzá a kakós tészta, amit mellé teszel. Ne sajnáld az olajat, mert nem árt, ás könnyebb vele dolgozni. Kelesztőtálba kb. 40-60 percig kétszeresére kelszted. Ha nincs tálad, akkor langyos sütőbe, letakarva. Mikor megkelt a deszkát lisztezed, és kiveszed a két tésztát, mindkettőt félreteszed. Én őzgerincet használok, kivajazom. kinyújtok egy tésztát, mondjuk barnát, a sütő hosszába, és 20-25 cm szélesre. Ugyanekkora fehéret, amit ráteszek. Bevágom két helyen hosszába, hogy be tudjam fonni. az elején hagyjál ki kb 2 cm-et azt ne vágd be. Ha befontad beletszed az őzgerincbe, és meleg helyen még kicsit keleszted. Ugyanezt megcsinláod mégegyszer. Ebből két kalács lesz. Meleg sütőben 25-35 percig sütör, ha nagyon pirul a teteje, letakarod. Könnyen ki lehet borítani, és porcukorral, lekvárral, pudinggal, tejjel isteni.
Remélem nem hagytam ki semmit, majd még otthon átnézem, addig ne állj neki!!:DD
Amúgy sztem nem lehet elrontani!!
Ezt találtam!
Hartyányi krémes
Hozzávalók
elkészítés:
A tésztához
10 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
1 sütőpor
2 dkg kakaópor
1 tojás
1 dl tej
25 dkg liszt
A krémhez
2 dl tejszín
1/2 dl rum
2 nagy doboz babapiskóta
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
1/2 dl tej
2 evk. liszt
2 csom. vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrom. Sütőlemezen két egyforma lapot sütök belőle. A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt belekeverem az előzőleg habosra kevert vajat vagy sütőmargarint. Az egyik kakaós lapra rákenem a főzött krém felét, és egymás mellé rárakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felével bevonom a piskótát, és ráhelyezem a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyom, és tálaláskor tejszínhabbal bevonom.
Kráter szelet recept
Hozzávalók:
2cs.vaniliás puding
1 l.tej
5 tojás
25 dkg cukor
2 és fél csomag vaniliáscukor
1 dl étolaj
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
4 evőkanál porcukor
2 dl tejföl
25dkg liszt
Elkészítés:
2cs.vaniliás pudingot 9dl tejben felfözzük,hadjuk kihülni.
Tészta: 5 tojássárgáját 25dkg cukrot 1cs.vaniliáscukorral kikeverni,lassan hozzáadni 1dl tejet 1dl étolajat majd 25dkg lisztet 2ek,kakaót 1cs,sütőport és az 5 tojás kemény habját.Kikent tepsibe öntjük,vizes kanállal beleszaggatjuk a hideg pudingot. 180'-on sütjük. A forró tésztára: 2dl tejfölt 4ek,porcukrot 1 cs, van,cukor keverékét ráöntjük.
Én csak annyit szeretnék mondani,hogy imádom a palacsintát:)
Miminek meg köszönöm a lehetőséget.
Sziasztok!Kellemes hétvégét!
Várom a kalács receptet! Nagyon bízom benne,hogy lesz már siker élményem is!
helló
recept:(saját)hartyáni krémes tésztájából 2 lapot sütünk.elkészítünk krém ként egy vaníliás pudingot,a pudingpor hátoldal leírása alapján.tálcára lerakjuk az egyik kisült lapot,megkenjük fanyar baracklekvárral,rá a vaníliakrémet,arra teljes fedésig kókuszos győri kekszet,erre rá a puding másik felét,majd úgy rá a másik kisütött lapot,hogy alul a krém felé legyen megkenve lekvárral.tetejét vastagon porcukrozzuk,lefedjük és másnap szelhető.isteni.a puding-keksz kombinálható másként is pl:puncs puding-kakaós keksz,tejszínes puding-mézes keksz
jó étvágyat.remélem tetszik
:-)
helló
Régen én is nagyon féltem a kelt tésztáktól, ma már nem. Mondjuk én mindent receptből csinálok, de általában nagyon jó lesz. Majd lesz egy kis időm beírom a kakaós kalácsot, az fonott, és szupi jó szokott lenni. Egyszer próbáld ki, majd mindent részletesen leírok, mire figyuzzál.
Tegnap valami kókuszos, tejporos golyót kellett csinálnom. Finom, de köze nincs a képhez. Ragad, szétesik, nem lehet csokival bevonni. Tök ideg voltam tőle...de azt hiszem a recept megy a kukába.
Sziasztok!Szép vasárnapot!
Az az igazság semmit nemtalálok el,és nem értem ugy csinálom mint a nagykönyvben de mégsem.Habár az anyum annak idején alaposan kidagasztotta amit az én karom nem bír.Próbáltam már itt a neten is de nincs hozzá szerencsém.Bármilyen más bonyolult sütit meg csinálok de a kőtt tészták mindig kifognak rajtam.
Na én most csak egyszerűt készítettem,mákos gubát.Volt zsemle itthon mák és nyakon öntöttem vanilliás tejestojással rá a hab ,mák és megsütöttem,finom volt.
Szia!Akkor végül is hála ég nem csak mivoltunk akik ilyen meg látással voltunk az almásra voltunk.
Igen a kelt tésztát mi is szeretnénk,de igazán még nem találtam el,hogyan is csináljam.
Most a Kráter szeletet csináltam meg,hát az siker volt.
üdv
köszi a lehetőséget
akkor itt nyomathatom a receptjeimet Nektek?
imádok sütni-főzni és új recepteket kitalálni
bár néha utólag megtalálom a megfelelőjét egy honlapon,de mégis magamtól találtam ki:-)
hello
Dia
Szia!Háztartási kekszet lekel rakni rá reszelt almát pudinggal megfőzni és ujból rárakni a háztartási kekszet,csokimáz a tetejére.Nagyon tömény lett és szégyen nemszégyen ki is dobtam.
Most is ugy ennék valami gyors finom sütit,de kicsit elvette a kedvem.