Főoldal » Klubok » Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! klub

Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

1 2 3
59. szuzo
2010. nov. 16. 18:46

Szép estét Mindenkinek!

Szeretném megosztani veletek a következő isteni süti receptjét:

Tejszínes-mézes krémes


Hozzávalók:

A tésztához: 10 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott sütőmargarin, 1 evőkanál méz, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 23 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna.

A krémhez: 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 9 dl tej, 3 tojássárgája, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor.

Valamint: 5 dl tejszínhab.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben, 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.

Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Esküszöm, hogy finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze kitűnően ellensúlyozza az édességét... Isteni, próbáljátok ki!

58. szuzo
2010. nov. 16. 12:43

Szia!

Köszönöm a lehetőséget,nagyon sok finom süti receptjét olvastam.A Kráter szeletet ismerem és a családom imádja.

Üdvözlettel:Szuzo

2010. nov. 11. 12:58

Karnevál szelet


Hozzávalók:

5 tojássárgáját, 15 dkg porcukrot, 3 dkg kakaót jól kikeverünk. Hozzáadjuk az 5 tojás keményre vert habját, 2 evőkanál lisztet, 1 kávéskanál sütőport. Krém: 2 dl tej, 5 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt. Sűrűre főzzük. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihűlt masszához adjuk. Máz: A megmaradt 5 tojásfehérjéből 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, megsütjük. A krémet elkészítjük, megkenjük vele a tésztát. A mázat a krémre kenjük, rá csokireszelék kerül.

2010. nov. 11. 12:57

Katonagomb


Hozzávalók:

15 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, csipet só, fél tasak vaníliás cukor, 10 dkg baracklekvár a díszítéshez.

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúrunk. Közepes hőmérsékletű sütőben rózsaszínűre sütjük. Amikor elkészült, még melegen meghintjük porcukorral, és minden golyócska közepén lévő mélyedésbe baracklekvárt teszünk.

2010. nov. 11. 12:56

Sziasztok!Kellemes délutánt! :-)


Isteni szelet


Hozzávalók:

Tészta: 6 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 10 evőkanál forró vízzel 20 percig keverünk. Belekeverünk még 25 dkg lisztet és 1 sütőport.

Krém: 4 dl tejet 4 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikeverünk és 15 dkg dióval a kihűlt krémhez keverjük.

Elkészítés:

Zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük a tésztát, majd kettévágjuk és megkenjük a krémmel.

Hab: 6 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

2010. nov. 11. 06:18
Szép jó reggelt a korán kelőknek
2010. nov. 10. 19:31
Szép jó estét mindenkinek - MAZSOLÁS SZELET - 6 tojás sárgáját kikavarunk 6kanál cukorral habosra kavarunk hozzáadunk 6kaná lisztet 6 tojásfehérje kemény habját és 1odkg.örölt diót .Kikent lisztezett tepsibe sütjük . KRÉM-15dkg mazsolát 1deci rumba 12orát beáztatjuk 4 egész tojást 25dgk cukorral gőz felett sürüre főzünk ha kihül hozzáadjuk a leszürt mazsolát és 2o dkg habosra kavart vajat .A kihült lapot éles késsel ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel . A süti tetejére olvasztott csokit vagy csoki glazurt kenünk.
52. beziske (válaszként erre: 51. - 66ef542e3b)
2010. nov. 10. 17:52

Szép estét minden erre látogatónak!

Klasszak a receptjeid!

Le is írtam a füzetembe!

Kérünk még! :-)

2010. nov. 9. 19:05
Tudom hogy öndicséret gyalázat de bátran biztatok mindenkit próbálja ki bátra a CSODÁLATOS SZELET receptjét nagyon finom és diszes süti . Most egy ujabb finom sütireceptet szeretnék megosztani veletek -FEHÉR DOBOS SZELET- . 9 tojás sárgáját 9kanál cukorral,9kanál lisztel 9kanál dióval kikavarunk hozzáadjuk a 9tojás kemény habját és ebből a masszából 3 vékony lapot sütünk belőle . 4o dkg. cukrot világosbarnára pergelünk és két lapra rákenjük .3 tojás sárgájából 3dl.tejjel 3 kanál lisztel pépet főzünk mikor kihül hozzáadunk 2o dkg vajat amit 2odkg porcukorral habosra kavarunk . a krémmel összerakjuk a lapokat a tetejére 3 tojásfehérjéből 15dkg cukorral gőz felett kemény habot verünk . A süti akkor a legfinomabb ha legalább 12 orát hüvös helyen állni hagyjuk . Ha tetszenek a sütireceptjeim és ti is finomnak találjátok jelezzetek és még irok van még jó pár ehez hasonló recept a tarsójomba .
2010. nov. 9. 16:05

Egy nagyon egyszerű süti!

Albert kekszet veszünk.Készítünk karamellás pudingból pudingot,úgy hogy a tejbe egy dl kávét öntünk.Ki hűl hozzá 10 dkg margalin.A keksz közzé kenjük a krémet.Egymásmellé hengert alkotva,kókuszba forgatjuk.Mikor megpuhult ferdén szeleteljük fel.

2010. nov. 9. 16:03

Sziasztok!Kellemes délutánt!Köszönöm,hogy itt lehetek!

Nagyon finom a kráter szelet,én is készítettem már.Ha puncs és vanília pudingot főzünk és felváltva tesszük a tésztára,nem csak finom de mutatós is!

48. mimi néni (válaszként erre: 47. - 66ef542e3b)
2010. nov. 9. 15:54

Szép estét mindenkinek!

Nagyon köszönöm soraidat!!! :-)))

Írtóra öröm azt olvasni,mikor ki teszek egy receptet és mennyi embernek okozok vele örömöt! :-)

Istenem!Milyen bolgogok lehettek kicsik és nagyok!

De én is le írtam ám a süti receptedet!Biztos finom!

Köszönöm szépen!Puszi

2010. nov. 8. 18:34
Egy gyerekothonba dolgozom ahol elég családias hangulat van . Ma reggel bementem dolgozni a reggeli kávé mellett megosztottuk egymással a gondjainkat bajainkat én többek között el ujságoltam hogy kiprobáltam egy uj sütireceptet amit az intenetes barátnőmtől kaptam . a szakácsnő ggondolt eggyet és máris föztük a pudingot és kavartuk a masszát .oriási sikert aratott ugy a felnőttek mind a gyerekek körébe . Most szeretnék megosztani veletek egy a fiam által nagyon kedvelt receptet - CSODÁLATOS SZELET Első lap-4 tojásos kakaós piskóta Második lap-6 tojás fehérje egy csésze cukor egy csésze liszt egy csésze darabokra vágott dió egy csésze kimagozott meggy . Krém- 6 tojás sárgája 2o dkg cukor 2o dkg vaj izlés szerint rum vagy vanilia aroma Elkészités - Első lap-megsütünk egy hagyományos kakaós piskótát A második laphoz a 6tojás fehérjét kemény habbá verjük hozzáadjuk rendre a többi hozzávalókat és megsütjük . A krémhez a 6 tojás sárgáját 2o dkg cukorral gőz felett sűrűre főzzük mikor kihül hozzáadju a habosra kavart vajat és rum vagy vanilia aromával izesitjük .Alul teszük a kakaós piskótát rája a másikat közepére kerül a krém . 3 deci meggy lébe megfőzünk egy málnás vagy eper pudingot és még langyosan a süti tetejére kenjük. Remélem nektek is izleni fog - Jó étvágyat hozzá -
46. mimi néni (válaszként erre: 44. - 66ef542e3b)
2010. nov. 8. 17:41

Szép estét!Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy sikerült!

Ugyan már!Miért kel ehez engedély!Én annak örülök ha minél több embernek sikerül,és örül neki!!!

45. 090716
2010. nov. 8. 15:45

Bahlava:


30 db réteslap

15 dkg sütőmargarin

30 dkg dió

10 dkg cukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

15 dkg méz

Sziruphoz:

1 citrom

10 dkg méz

Elkészítés:


A diót megdaráljuk. A margarint felolvasztjuk.

A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felolvasztjuk. Beletesszük a diót, és jól összekeverjük. Nagy tepsit, - lehetőleg akkorát amelybe a réteslapok beleférnek, - kikenünk olvasztott

*Ráterítünk két réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal,rá kenjük a diós masszát, ismét két réteslap következik margarinnal megkenve, s ezt ismételjük a végén réteslap,sütemény tetejét éles késsel bevágjuk olyan formára, ahogy szeletelni szeretnénk, de nem vágjuk át az aljáig, 20 perc alatt sütöm meg , utána a sziruppal locsolgatom amig beszivja

*ja és zsemlemorzsával szorom meg a kikent tepszit és utána a réteslap



most fogom kipróbálni

2010. nov. 7. 13:27
Megsütöttem a KRÁTER SZELETET hát mondhatom fantasztikus .Mi itt a szomszédokal ugy vagyunk hogy ha valaki készit valami ujdonságot akkor a többieket is megkinálja .Oriási sikert aratott , mindenkinek nagyon izlett és kérték a receptet ,remélem nem baj ha másoknak is oda adom engedéjed nélkül
43. 090716
2010. nov. 2. 14:15

1087. Baconos gombás kalács 2010-03-19 12:46



Hozzávalók:


40 dkg finomliszt,

10 g élesztőpor vagy 2,5 dkg friss élesztő,

1 teáskanál só,

1 evőkanál cukor,

3 - 3,5 dl tej (a liszt minőségétől függően),

1 tojás sárgája,

olaj,

bacon,

gomba,

olajbogyó,

egy kevés sajt,

1 tojás


Elkészítés:


A sütőt 50 °C-ra bemelegítjük. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt, félre tesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a maradék langyos tejet és a tojás sárgáját. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk. Ha összeállt, kézzel még legalább 10, géppel 1 percig gyúrjuk, azután betesszük a meleg elzárt sütőbe, ahol fél óra alatt megkel.

Időközben a többi hozzávalót előkészítjük: a gombát vékony szeletekre vágjuk, leforrázzuk, az olajbogyót felaprítjuk, a baconszeleteket szétválasztjuk, a sajtot lereszeljük. A tojást egy kis tálban felverjük. A megkelt tésztát fél centiméter vastagra, nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk.

Ráfektetjük egyenletesen elosztva a szalonnaszeleteket úgy, hogy a széleken 1 - 1 ujjnyi sávot üresen hagyunk.

A szalonnára jön a gomba, majd rászórjuk az olajbogyót és a reszelt sajtot. Az oldalakon, szabadon maradt négy sávból 3-at tojással megkenünk, és a nem bekent oldaltól kezdve lazán összetekerjük.

A két végét és a záróélt kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon. Kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk valamilyen maggal (én tökmaggal szórtam meg), és fél órára visszatesszük a még meleg sütőbe. Ha kilógna a tepsiből, kifli formára alakítjuk. A kelési idő letelte után a sütőt 180 fokra állítjuk, és a sütési hőfok elérésétől számítva kb. 30 - 40 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Ha a teteje túlságosan megpirulna, félidőben egy alufólia darabbal letakarjuk. Szeletelés előtt negyed órát pihentetjük.



Ez is egy kedvenc, tegnap el is fogyott pár óra alatt.

42. mimi néni (válaszként erre: 29. - 090716)
2010. okt. 29. 17:33
Sziasztok!Szép estét hétvégét mindenkinek!Köszönöm a recit!Le is írtam és ki is próbálom!
2010. okt. 27. 18:48
Szeretem a tejszínt is.Tejszínes süti receptet kérek.
40. 090716 (válaszként erre: 39. - 244bb64f10)
2010. okt. 27. 12:32
okkkké
2010. okt. 27. 12:25
Köszönöm szépen a címet majd küldöm és hálából kapsz tőlem és mindenki ,saját kezem által csinált palacsinta tortát.
38. 090716
2010. okt. 27. 11:55
még sosem csináltam, de miattad lehet megpróbálom :D
2010. okt. 27. 11:54
Orosz krémtortát kérek:)
36. 090716 (válaszként erre: 35. - 244bb64f10)
2010. okt. 27. 11:51

háááát, adnék is, ha lehetne..: )


volt egy nem ide szánt bejegyzés is, de gondolom magadtól is rájöttél, hogy én tök lökött vagyok!

2010. okt. 27. 11:50
:))09 mondom megenném a bonbonaid ,ennyi nem elég neked?:)
34. 090716
2010. okt. 27. 11:33
ha nem vagyok, tuti 10 oldalt csevegtek, most meg semmi...ennyire utáltok???? Meg egyébként is hol a f..ba vagytok ilyenkor???? Sírok
33. 090716 (válaszként erre: 30. - 244bb64f10)
2010. okt. 27. 11:32
amúgy én most ettem bonbonítát, 4 féle volt, jó krémes, meg édes...nyammmm :D
32. 090716 (válaszként erre: 29. - 090716)
2010. okt. 27. 11:31

annyira de annyira béna vagyok...nyílván nem a bögérben a teáskanál cukrot kell melegíteni, hanem a tejet is, amit szintén a bögrében van;Đ


balfék!!!

31. 090716 (válaszként erre: 30. - 244bb64f10)
2010. okt. 27. 11:30
mi ebben a kínzás??? meg akarod sütni???
2010. okt. 27. 10:47
Ez kínzás 09:)
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook