Akik szeretik a krémes süteményeket!Receptcsere! (nyílt klub)
Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!
Szép estét Mindenkinek!
Szeretném megosztani veletek a következő isteni süti receptjét:
Tejszínes-mézes krémes
Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott sütőmargarin, 1 evőkanál méz, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 23 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna.
A krémhez: 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 9 dl tej, 3 tojássárgája, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
Valamint: 5 dl tejszínhab.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben, 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.
Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Esküszöm, hogy finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze kitűnően ellensúlyozza az édességét... Isteni, próbáljátok ki!
Szia!
Köszönöm a lehetőséget,nagyon sok finom süti receptjét olvastam.A Kráter szeletet ismerem és a családom imádja.
Üdvözlettel:Szuzo
Karnevál szelet
Hozzávalók:
5 tojássárgáját, 15 dkg porcukrot, 3 dkg kakaót jól kikeverünk. Hozzáadjuk az 5 tojás keményre vert habját, 2 evőkanál lisztet, 1 kávéskanál sütőport. Krém: 2 dl tej, 5 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt. Sűrűre főzzük. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihűlt masszához adjuk. Máz: A megmaradt 5 tojásfehérjéből 25 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, megsütjük. A krémet elkészítjük, megkenjük vele a tésztát. A mázat a krémre kenjük, rá csokireszelék kerül.
Katonagomb
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 4 dkg porcukor, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, csipet só, fél tasak vaníliás cukor, 10 dkg baracklekvár a díszítéshez.
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúrunk. Közepes hőmérsékletű sütőben rózsaszínűre sütjük. Amikor elkészült, még melegen meghintjük porcukorral, és minden golyócska közepén lévő mélyedésbe baracklekvárt teszünk.
Sziasztok!Kellemes délutánt! :-)
Isteni szelet
Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 10 evőkanál forró vízzel 20 percig keverünk. Belekeverünk még 25 dkg lisztet és 1 sütőport.
Krém: 4 dl tejet 4 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikeverünk és 15 dkg dióval a kihűlt krémhez keverjük.
Elkészítés:
Zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük a tésztát, majd kettévágjuk és megkenjük a krémmel.
Hab: 6 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
Szép estét minden erre látogatónak!
Klasszak a receptjeid!
Le is írtam a füzetembe!
Kérünk még! :-)
Egy nagyon egyszerű süti!
Albert kekszet veszünk.Készítünk karamellás pudingból pudingot,úgy hogy a tejbe egy dl kávét öntünk.Ki hűl hozzá 10 dkg margalin.A keksz közzé kenjük a krémet.Egymásmellé hengert alkotva,kókuszba forgatjuk.Mikor megpuhult ferdén szeleteljük fel.
Sziasztok!Kellemes délutánt!Köszönöm,hogy itt lehetek!
Nagyon finom a kráter szelet,én is készítettem már.Ha puncs és vanília pudingot főzünk és felváltva tesszük a tésztára,nem csak finom de mutatós is!
Szép estét mindenkinek!
Nagyon köszönöm soraidat!!! :-)))
Írtóra öröm azt olvasni,mikor ki teszek egy receptet és mennyi embernek okozok vele örömöt! :-)
Istenem!Milyen bolgogok lehettek kicsik és nagyok!
De én is le írtam ám a süti receptedet!Biztos finom!
Köszönöm szépen!Puszi
Szép estét!Sziasztok!
Nagyon örülök,hogy sikerült!
Ugyan már!Miért kel ehez engedély!Én annak örülök ha minél több embernek sikerül,és örül neki!!!
Bahlava:
30 db réteslap
15 dkg sütőmargarin
30 dkg dió
10 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg méz
Sziruphoz:
1 citrom
10 dkg méz
Elkészítés:
A diót megdaráljuk. A margarint felolvasztjuk.
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felolvasztjuk. Beletesszük a diót, és jól összekeverjük. Nagy tepsit, - lehetőleg akkorát amelybe a réteslapok beleférnek, - kikenünk olvasztott
*Ráterítünk két réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal,rá kenjük a diós masszát, ismét két réteslap következik margarinnal megkenve, s ezt ismételjük a végén réteslap,sütemény tetejét éles késsel bevágjuk olyan formára, ahogy szeletelni szeretnénk, de nem vágjuk át az aljáig, 20 perc alatt sütöm meg , utána a sziruppal locsolgatom amig beszivja
*ja és zsemlemorzsával szorom meg a kikent tepszit és utána a réteslap
most fogom kipróbálni
1087. Baconos gombás kalács 2010-03-19 12:46
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
10 g élesztőpor vagy 2,5 dkg friss élesztő,
1 teáskanál só,
1 evőkanál cukor,
3 - 3,5 dl tej (a liszt minőségétől függően),
1 tojás sárgája,
olaj,
bacon,
gomba,
olajbogyó,
egy kevés sajt,
1 tojás
Elkészítés:
A sütőt 50 °C-ra bemelegítjük. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt, félre tesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a maradék langyos tejet és a tojás sárgáját. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk. Ha összeállt, kézzel még legalább 10, géppel 1 percig gyúrjuk, azután betesszük a meleg elzárt sütőbe, ahol fél óra alatt megkel.
Időközben a többi hozzávalót előkészítjük: a gombát vékony szeletekre vágjuk, leforrázzuk, az olajbogyót felaprítjuk, a baconszeleteket szétválasztjuk, a sajtot lereszeljük. A tojást egy kis tálban felverjük. A megkelt tésztát fél centiméter vastagra, nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk.
Ráfektetjük egyenletesen elosztva a szalonnaszeleteket úgy, hogy a széleken 1 - 1 ujjnyi sávot üresen hagyunk.
A szalonnára jön a gomba, majd rászórjuk az olajbogyót és a reszelt sajtot. Az oldalakon, szabadon maradt négy sávból 3-at tojással megkenünk, és a nem bekent oldaltól kezdve lazán összetekerjük.
A két végét és a záróélt kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon. Kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk valamilyen maggal (én tökmaggal szórtam meg), és fél órára visszatesszük a még meleg sütőbe. Ha kilógna a tepsiből, kifli formára alakítjuk. A kelési idő letelte után a sütőt 180 fokra állítjuk, és a sütési hőfok elérésétől számítva kb. 30 - 40 perc alatt szép világosbarnára sütjük. Ha a teteje túlságosan megpirulna, félidőben egy alufólia darabbal letakarjuk. Szeletelés előtt negyed órát pihentetjük.
Ez is egy kedvenc, tegnap el is fogyott pár óra alatt.
háááát, adnék is, ha lehetne..: )
volt egy nem ide szánt bejegyzés is, de gondolom magadtól is rájöttél, hogy én tök lökött vagyok!
annyira de annyira béna vagyok...nyílván nem a bögérben a teáskanál cukrot kell melegíteni, hanem a tejet is, amit szintén a bögrében van;Đ
balfék!!!