Akik májusban szülni fognak Pesten! (beszélgetés)
Ja, mostanában elég passzívvá váltam itt.
Jól vagyunk, engem kicsinál a folyamatos szopi-pótlás-fejés körforgás, de a pici nagyon szépen gyarapszik. Most öt hetesen már 3860 g (2900 volt mikor hazajöttünk)
Azért még reménykedem hogy megtanulja "ellátni" magát, egyszer kétszer már megesett hogy nem kellett szopi után pótolni.
Amúgy a hasfájás annyira nem jellemző (ezt le kéne kopogni)
Most viszont felébredt, úgyhogy megyek is.
Na szia.Hogy vagytok?
Nem jelentkezel.
Nekem van teafőzöm.Azt 3/4 töltöm vízzel abba szórok egy csipet (kb. 10-15 szem) köménymagot (gyógyszertárit) egy teáskanál kamilla ls ln még teszek bele szárított hagymalevelet egy picit mert azt mondták ez jó hasfájásra.
Felforralom így egybe utána leszűröm és teszek bele egy csepp citromlevet a színe miatt.Mondjuk ha ezt kihagyom akkor már meg se issza :)
Köménymagot meg kamilla van benne és egy csepp citromlé a színe miatt.
Első 2-3 alkalommal neki se kellett azóta meg nagyon issza.Az anyatej után nem csodálom,hogy nem kell neki víz :)
Annak semmi íze.
Milyen teát főzöl?
Én kínálgatom neki a vizet, mert nekem azt mondták, meg el is hiszem hogy nem ártana, de nagyon nem kell neki.
Teát amit én főzök,de azóta kapja amióta hazajöttünk a kórházból.
Nem rábeszélni akarlak,de hidd el jó az és szerintem kell is.
A védőnőnk nagyon ellen van,hogy mást is kapjon a baba anyatejen kívül,de még is felhívott múlt héten,hogy adjak a gyereknek inni ne csak tejet.
Csak kíváncsi vagyok
Vizet adsz neki ebben a hőségben?
70-80 körül.De ő az elején meg most megint két részletben eszik.
Akkor evett mondjuk 40-50 utána büfi volt,hogy tisztába tevés utána jöhetett megint :)
Miért?
Minden baba más mennyiséget eszik egyébként.
Én is sokat használom.
Tegnap 210-at evett ma reggel meg 200-at.Jó ezt látni.Különben meg ha sírna azt hinném lehet még éhes aztán így ki tudja mennyit enne.
Hát most sincs túl sok, talán 50 ml egyszerre.
Ebből csak 10-20-at hajlandó megenni, a többit lefejve utólag kell beletömnöm. :-(
Most már belátom, kellett az a babamérleg
Nekem a 11. napon érte el :) 3 hetesen lesz egy növekedési ugrása.Akkor majd többet fog enni.
Azt én meg se éreztem,de a 6 hetes az nem volt semmi.Állandóan enni akart óránként.És a 110-120 helyett 150-180-at :)
Az én fiam is rengeteget aludt,de mondta a védőnő is meg az orvos is,hogy keltsem fel pedig ugye mindenhol azt mondják,hogy igény szerint kell szoptatni.Azóta már kel magától.Általában 1 órát még szoktam hagyni,hogy ráhúzzon,de többet nem.
Most akkor már van tejed?A múltkor azt írtad nem igazán.
Húúú, ez a gyerek végigalussza a napot. Minden kajára keltegetnem kell, aztán meg minden praktikát bevetni, hogy valamennyire ébren is maradjon amíg megeszi az adagját. És már elmúlt két hetes de még mindig nem nyerte vissza a születési súlyát. :-(
Lehet hogy tápos csibém lesz...
Hát persze
:)))
némi iróniát érzek a kérdés mögött... :-P
De, nagyon el vagyok veszve. Pedig az éjszakáink nyugisak, akkor tudok pihenni és nem is nagyon sírós. És mégis, nem tudom utolérni magam. De majd jobb lesz, nem? ;-)
Neki is alig volt szemöldöke meg szempillája aztán 1 hét múlva már sötétedett mostanra meg meg is nőtt.
Most a haja kopik szegénynek ráadásul pont elől :)
De tudtam,hogy azt amivel született úgy is elhagyja majd nő új :D
De, ha a kisherceg még kibírja azt a 3 percet (épp most ébredt fel)
Most látom te is tettél fel! Nagyon helyes kis pasi!!!!! Milyen szép szemöldöke van!! Enyémkének még nincs, vagy csak nagyon halvány :-)
Ha burkot repesztenek az más.
Akkor mondják ezt ha magától folyik el a magzatvíz és azzal indul be a szülés.
Na akkor a doki témában egyet értünk :D
Te sem váltasz gondolom!
Szülésznőd ki volt?
Aranyos volt?
Milyen a baba?? :D
A doki szuper volt mint mindig. Épp ő volt ügyeletben, úgyhogy nem kellett kirángatni az ágyából. Ha kellett bátorított, ha meg éppen fájtam, nagyon együtt érzett. :-)))
Másnap reggel bejött műszak végén megnézni, meg hétfőn is csak miattam jött be. Már indult volna, amikor én kaptam észbe hogy a díját azért adjam már oda. Szóval nem csak a pénzéért jött.
Én se bántam meg egy percig sem ezt a "befektetést".
Én meg pont az ellenkezőjét hallottam, hogy azért szoktak burkot repeszteni hogy erősödjenek. Na mindegy, gyerek kapcsán úgysincs semmilyen kérdésben egységes álláspont, miért lenne a szüléssel kapcsolatban...
Akkor te szerencsés vagy :) Mondhatni könnyű volt a szülés és gyors :D
Doki milyen volt?
Ez is érdekes.Nekem azt mondták,hogy ha magzatvíz elfolyással indul be a szülés akkor az fájásgyengeséget is okoz és nehezebb megszülni.Na én pont így jártam.
Nem tudom bennem valahogy nem okozott törést,hogy nem adták egyből oda.
Mondjuk engem műtöttek.Halottam ahogy felsír,mondták hogy minden rendben és nekem ez akkora megkönnyebbülés volt.
Kivitték és csak miután megfürdették meg megmutatták a családnak csak azután odanyújtották adtam neki egy puszit amíg varrtak és már vitték is le a csecsemősöknek.
Amikor engem is letoltak megkérdezték,hogy szeretném-e látni és akkor behozták nekünk kb. 1 órára,de szoptatni nem is kérdeztem,hogy lehet-e.Mondjuk le voltam zsibbadva.
:-(
sajnálom. én is ettől tartok, hogy nehogy ez legyen... :-(
Hát erre nem kaptam értelmes választ. Valamit a hidegről magyarázott a csecsemős, meg hogy fázik, de ez már abban a tudatállapotban sem volt megfelelő válasz, mert kellemes idő volt és be volt csomagolva alaposan szegénykém.
Azóta eszembe jutott, hogy talán ők már akkor látták hogy s szokásosnál több varrásra lesz szükség, csak még nekem nem mondták. Mondjuk amennyire vergődtem közben, lehet nem is lett volna biztonságos ha ott van.
:-(
és miért vitték el?
További ajánlott fórumok:
- Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik 2012 március, áprilisában fognak szülni, gyertek beszélgessünk...
- Mindenki aki 2010 májusban fog szülni Szekszárdon!
- Van itt olyan aki májusban, Békéscsabán fog szülni?