Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Szia bee, nagyon koszi, hogy leirtad. Elvileg julius 24-en. Ha minden jol megy nem kell elozo este befekudnom. Neked sem hoztak be a picit az orzobe? Aneszteziologussal kell elozetesen konzultalni? Neked hanyadik heten csinaltak meg? Az automatanal kell apanak "mutos" ruhat venni?
Szia. Előző nap feküdtem be. Reggel jöttek hogy indulás a szülőszobàra. ott rátettek ctg-re aztán bekötötték az infuziot. Aztán vártunk a sorunkra. Betoltak egy ágyat majd arra kellett felfeludni es betoltak a műtőbe. Ott mar várt mindenki. Fel kellett ülni az ágyra. Megkaptam a gerincérzéstelenitést majd le is fektettek egybol. Sztem 5 perc sem telt el de mar nem éreztem semmit. Bekötötték a katétert, Aztán gondolom felvagták a hasam es mar jött is a baba :) ot elvittek apàval még engem helyre hoztak. Az egész nem lehetett több olyan fel óránál. Majd kihozták a picit egy puszira es engem feltoltak az őrzőbe. Ott hat ora múlva fel kellett állni lezuhanyozni. Na az kellemetlen volt. Ott kaptam kekszet es teát az mar jobb volt kicsit. Majd amikor sikerült felállni akkor le kellett sétálni a gyerekágyas részre a szobába. Az őrzőben megkérdezik milyen szobát szeretnél. Aztán oda kísérnek a cuccaiddal egyutt. Szólj ha érdekel mèg valami :)mikor lesz a császár?
Ha esetleg volt kinek programcsászárja, leírná hogy zajlott? Nagyon köszönöm!
Koszi az infokat!
Akkor ha nem az 1agyasba megyek, amirol eleg rosszakat olvastam, akkor marad a szoban kivuli talalkozas, ahova ki tudom vinni a babat is, ha jol gondolom. Csaszaroskent mondjuk a 2. naptol mar kivitelezheto a dolog.
Nagyon nem bántam meg hogy abban voltam. Két szobához van 1 fürdő. Egyedül nem akartam lenni a császár után, az 5 meg sok egy kicsit szerintem. Elso este a szobatársam es en is leadtuk éjszakára a gyerekeket igy aludtunk egyet. Ezt 4 emberrel megbeszélni sok egy kicsit sztem. Amugy egész normális volt minden. Egy kis kaját azert vigyétek :)
A ket agyas milyen volt? Koszi
A császáros őrzőben 17:00-18:00ig van látogatás. En kétágyasban voltam oda nem jöhetett be.
Csak az egy agyasba mehet be, a csaszar orzobe 3 evvel ezelott bemehetett latogato, de csak egyenkent, rovid idore.
Sziasztok! Nem tudatok veletlenul, hogy melyik szobatipusnal johet be apuka a szobaba (1, 2, 5 agyas)?
Illetve hogy a csaszaros orzobe bejohet-e?
Az eredeti házassági anyakönyvi kivonat megfelelő!
Sziasztok! Azt tudjatok esetleg, hogy meg mindig 300 napnal nem regebbi hazassagi ak kell, vagy jo az eredeti?koszi
A faros szüléstől mindenki fél! Én az oxigénhiány miatt is aggódtam, hiszen a kobak jön a végén, és közben nyomja a köldökzsinórt, ha nem szülestik meg 2-3 perc alatt, akkor problémát okoz. Nagyon átérzem a helyzetedet! Gondolom a dokid felajánlotta a császárt, nem? Egyébként az én kislányom nyakára is rátekeredett a köldökzsinór, de szerencsére semmi baja nem lett. Nekem volt picit nehezebb, mert rövid volt így a zsinór. Remélem meggondolja magát a babád és simán megszületik! Kívánok egy olyan gyors szülést így harmadikra, mint nálunk! Azt a fél órát ki lehet bírni ;)
bocsi,csak ha nem ütök rá eléggé a billenytűzetre kihagy ezt azt,azért remélem érthető amit írok :)
4 napig most be volt csípődve a derekam,négykézláb másztam,semmi!!!Esténként ha lefekszem érzem hogy elindul a popó a köldöktől balra egy 10cm-t aztután visszahuppan.Szerintem próbálkozik,csak ne megy neki.Noszogatni fényezni nem merem,félek nehogy a zsinórba akadjon stb.Én csak attól félek az előző két gyerekem sián született 4.5kilóval,de fejjel...úgy ahogyan azt kell.félek a válltöréstől.stb.
Barcabo! Az én babám a 37.héten fordult farra. A dokim azt mondta, mivel harmadik baba, a legtapasztaltabb szülésznőm van és szerinte stramp vagyok, megszüljük farral. Persze ezen jól beparáztam! Azt mondta igyak minél több vizet, hogy ne csökkenjen a magzatvíz, hátha visszafordul. Ittam, mint egy ló, egész nap négykézláb mászkáltam és úgy hintázgattam, aztán csodák csodájára a 39.hétre visszaállt fejre. Nem volt picike, 3725 grammal született. Nem tudom, hogy ezeknek köszönhető-e vagy magától is megcsinálta-e volna a bukfencet, de azért érdemes kipróbálnod, hátha!
A csecsemős nóvérek közül egy mondott jó tanácsot, aki kiadta nekem a babát a nulladik napon: anyuka hallgasson a megérzésére, az a legjobb a babának :) na ezt tartom azóta is, és köszöni szépen nagyon jól van :)
Egyet értek. Számomra felemelő volt, hogy kettesben, illetve látogatási időben hármasban lehettünk a kisbabával, és pihenhettem, csodálhattam, szopiztattam. Nem aggódtam egy percig sem, mert amit meg akartam kérdezni a csecsemősöktől így is megkérdeztem. Leginkább a vizitek "zavartak", mert mindig felébresztettek :) ezen kívül pedig az, hogy mindegyik vizitelő doki/nővér mást mondott, ami nemhogy zavart, hanem teljesen fel is idegesített. Adjak a gyereknek cukros vizet, ne adjak, nem kell a gyereknek cumi, kell neki...wtf?! Gondoltam...
Persze ez szoba független.
Ma voltam bent a baratnomnel, aki kedden szult es egyagyasban fekszik....40 fok van, az ablak nem nyithato, mert a korabbi fenntarto elvitte a kilincseket (nem vicc, a nover mondta), huto nincs, a tv nem mukodik, viszont a dvd-t lejatsza, szoval aki arra palyazik, erdemes vinni filmeket. A jo hir viszont, hogy kicsit talan kedvesebbek, jobban odafigyelnek, mint regen. Ja, a furdoben nem megy le a viz a zuhanyzoba es mindezert 10 ezret kell fizetni...Kiderult, hogy a ketagyasokhoz ket szobankent van egy furdo, tehat 4 ember hasznalja az egy zuhanyt es a benne levo wc-t. Es csak nehanyban van huto.
Igen, a kiskesztyű jól jöhet, nekem az első babám már a kórházban úgy nézett ki, mint akit megtámadott egy kiscica, ő nagyon karmolós volt.
Sziasztok!
A dokinak a varratszedesnel adtam, a szulesznonek eleve bevittem es amikor meglatogatott, akkor adtam oda. Vagy csak megkeresed a muszakja alatt, amig bent vagy.
A ketagyas szoba rendszere engem is erdekelne, gondolom kulon furdo van bent. Milyen a felszereltsege, minosege? Ha jol tudom, ezek uj szobak, igy vszi nem olyan lepattantak, mint a fenti egyagyasok. A csecsemos szinten vannak ezek a szobak is?
Mit kell bevinni kerdeshez: a kis olvasolampa jol johet, mert sokszor nem mukodnek az agynal levo lampak, mar ha vannak...haskoto is, ha a dokid javasolja, illetve a babanak cernakesztyu a karmolas ellen es vekony sapka a hazamenetelhez vagy ha huzat lesz a szelloztetes miatt.
Köszönöm szépen. Az első szülésem 9 éve volt a SOTE I-en, akkor én is varratszedéskor adtam a dokimnak, de nem tudtam hogy azóta változott-e esetleg ez a dolog.
...már ha lesz megint varratom egyáltalán. :)
A szülésznőt nem tudom, a dokinak szerintem vagy a varratszedéskor, vagy a 6 hetes kontrollon szokás odaadni a pénzt, nem kell közvetlen a szülés után, akkor úgy is mindenki mással lesz elfoglalva. Én az elsőnél varratszedéskor adtam oda a dokimnak a boríékot, most is úgy fogom.
Sziasztok!
A 2 ágyas szobába bemehet legalább a baba apukája? Megfoghatja?
Köszi
Sziasztok! Én június 7-re vagyok kiírva, de már én is nagyon szeretném ha előbb jönne. Azt szeretném megkérdezni hogy fogadott doki és szülésznő esetében mikor illik/kell odaadni a pénzt? Esetleg priviben is írhattok ebben a témában. :-) Előre is köszi!!
Sterilizáló zacsit lehet venni a nővéreknél is elvileg. Remélem akkor is lesz, amikor mi leszünk bent, mert azt direkt nem vettem.
Annácska23, a babának (ctg-n kapott listát bemásolom Neked) :
-2-3db textilpelenka
-nadrágpelenka
-popsitörlő
-1db cumisüveg
-3db pelenkázó alátét
-sterilizáló zacskó (pl. Medela)
-szükség szerint bimbóvédő
-mellszívó
-mellbimbó védő krém
Magadnak pedig minden, ami alap egy kórházba, plussz nagy nedvszívó betét (éjszakai, vagy szülés utáni, én Tena Ladyt viszek), eldobható bugyi (én ebből is Tena Ladyt viszek,direkt inkontinencia betéthez van fejlesztve ezáltal jól tartja a betétet, mosható, gyorsan szárad és nem piszkálta a múltkor sem a császáros hegem) melltartóbetét, szopis melltartó, én hálóingeket viszek, abból is elöl gombosat (könnyebb és kényelmesebb nekem abba a szoptatás mint pólóba)
Oudrie, vannak 2 ágyas szobák, azt kérni kell és fizetős, 5000.-/éj
Sziasztok!Segitseget szeretnek kerni azoktol akik a 2.szamu klinikan szultek ebben az evben!Augusztusban fogom szulni elso babam!Es szeretnem ha segitenetek mit kell vinni a babanak illetve nekem(ruha,pelenka stb.)koszonom elore is!:)
További ajánlott fórumok: