Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Virág,szívből gratulálok a babácskádhoz! A ctg-n mondta a hölgy, hogy a hétfőre beírt kismamák közül 15-en megszültek a hétvégén. Mi még izgatottan várjuk a nagy napot...
Köszönöm az anyakönyvezéshez kapcsolódó válaszokat mindenkinek.
Lenne pár kérdésem azokhoz, akiknek van tapasztalata a klinikán. Császár esetén meddig van megfigyelőben az anyuka? Oda bejöhet apa? A baba ott anyuval lehet? Császározás után mellre teszik a babukát? Hány napot kell bent tölteni? Előre is köszi a válaszokat! Szép napot mindenkinek!
Én Pinguci!
Virág, az kiderült esetleg, hogy van-e olyan egyágyas, amihez van saját fürdő? Köszi a tapasztalataidat! 2 ágyas fizezősök állapotáról tud esetleg valaki vmit?
Gratulálok! :)
Én most a második szülésnél sem választanék egy ágyast, nem amiatt, amiket leírtál, hanem a saját élményeim miatt. Amikor az első babát szültem, utána, már fent a kórteremben elájultam, annyi vért vesztettem a szülésnél, ha nincsenek szobatársaim, senki nem szólt volna a nővéreknek és ki tudja mi történt volna. Persze nem ez az általános, de több ismerősöm is van, aki rosszul volt szülés után és nekem sokat sagített, hogy voltak még a szobában rajtam kívül, de nem csak ebben tudtak segíteni, hanem a tapasztaltabbak a babával kapcsolatban is adtak tanácsokat, szóval nekem nem volt negatívum, hogy öten voltunk egy szobában. Persze ezt is mindenki maga dönti el, csak elmeséltem az élményeimet.
kismacko01-el találkoznom kellett volna egy hete a ctg-n, de aznap hajnalban megszületett a babám, így szólni sem tudtam, hogy ne keressen. :-) Bár gyanítom nem ez a legfontosabb.
Egy tapasztalatot feltétlenül szeretnék megosztani veletek: ne válasszatok egyágyas szobát, mert azok még nincsenek készen, és ideiglenes megoldásként a nőgyógyászaton helyeznek el, ahol a fürdő borzasztó, sajnos minden elképzelést felülmúlón, nincs függöny az ablakon és a szobában állandó fülledt 30 fok van, ami éjjel sem enyhül.
Mivel mindenki mást tart fontosnak, és mivel nem ismertek kényesnek is gondolhattok, ezért az a javaslatom, hogy aki egyágyasra gyúr, az kérje meg, hogy megnézhesse előtte. Amúgy amikor fizetni kellett mutattam a gazdasági igazgatónak 3 fényképet, amire elengedte az ár felét. Vagyis tudják, hogy méltatlan a helyzet... Nem luxus ellátást vár az ember, csak annyit, hogy higiénikus körülmények közt lehessen tisztálkodni... Mivel sem a mosdónál sem a zuhanykabinban nem folyt le a víz, szinte lehetelen volt mosakodni - nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy ami kijön egy gyermekágyasból az hogyan fest a kabinban megálló vízen, ráadásul ketten osztoznak egy fürdőn...
Mindegy, elmúlt, a kicsi csodálatos, mindenkinek könnyű szülést és egészséges kisbabát kívánok!
Sziasztok! Kedden jártam az Üllőin és igen, visszaköltöztek.
A ctg a földszinten a szülőszoba mellett, az ambulancia, uh, betegfelvételi iroda pedig az alagsorban van.
Tudom, nem a legfontosabb kèrdès, de a gyerekàgyas szobában van légkondi?
A hûtõ, mikró folyosón vagy szobában?
Köszi
Sziasztok!
31. hétben vagyok, első babás, és nincs fogadott orvosom, viszont szülésznőt szeretnék fogadni. Sokan ajánlották itt Somogyi Juditot, de nem tudom hogy működik ez a dolog; fel kell hívni, és úgy megkérdezni, hogy vállalna-e, vagy személyesen kell felkeresni a kórházban? Illetve: mikor kell fizetni neki? Olvastam, hogy az orvos fizujának felét szokás odaadni, de nem nagyon tudom fogadott orvos hiányában, hogy ez mennyit is jelent.
Nagyon köszi előre is a válaszokat! :)
Köszi a válaszokat, nagyon kedves vagy.
Még egy olyan kèrdès, hogy automatán távirányítós az ágy vagy a retro? A fürdõ szobánként van?
Köszi mindent!
Sziasztok! Hogy van a látogatás? Mettõl-meddig? Megfoghatja apa a babát?
Császárosoknál lehet apai bõrkontakt?
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...