Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

31891. Inez1 (válaszként erre: 31890. - Kismókus13713)
2016. márc. 25. 20:46
Nagyon köszönöm!
2016. márc. 25. 20:34
Inez1, a 3. sikertelen lombik után kötöttünk ki dr Kádár Jánosnál, ő általa jutottunk el a g1 labor alloimmun vizsgálatára. Keress rá neten, van honlapja is.
31889. Inez1 (válaszként erre: 31885. - Kismókus13713)
2016. márc. 25. 17:43

Szia kismókus13713!

Írnál nekem erről az immun vizsgálatokról, hol és mennyiért lehet megcsináltatni?

Én sem szeretnék fölösleges köröket róni a bmc-ben, hisz hogy miért nem maradok spontán terhes eddig nem jött rá senki. A férjemnek olyan jó az erdménye, hogy lehetne a "falu bikája", nekem is van peteérésem, jó amh és egyéb hormon. Trombózis, inzulinrezisztencia kizárva, átjárhatóság is rendben.

31888. Inez1 (válaszként erre: 31881. - Janesugar)
2016. márc. 25. 17:30

Kedves Janesugar!

A volt férjemmel már 3 éve próbálkoztunk amikor elmentünk kivizsgálásokra, nálam már akkor is "rendben volt minden", nála meg 5 millió alatt volt a spermaszám. Akkor azt mondta az andrológus, hogy csak lombikkal lehet babánk, természetes úton ne is reménykedjünk. 10 év után elváltunk. Mindketten új társat találtunk. Azt gondoltam pikk-pakk terhes leszek...de nem sikerül azóta sem, viszont a volt férjemnek még egy év sem kellett és teherbe ejtette az élettársát. Visszarohant az andrológuhoz, aki még mindig azt mondta, hogy nem lehet természetes úton gyermeke. Azóta megszületett és kiköpött apja. Hát ennyit erről. Nálam azóta sem derült ki mi is a baj, és sok idő azzal telt el, hogy még 41 évesen is haza küldtek 1 év próbálkozás után, hogy jók az értékeim legyek türelmes. Most lombikra készülünk....és a lényeg amit ki akartam hozni az egészből, hogy ezek szerint velem volt mindvégig a baj, amit a mai napig nem találtak meg. Úgyhogy én nem hiszek ebben a kevés sperma dologban.

31887. kismókus13713 (válaszként erre: 31886. - Janesugar)
2016. márc. 25. 12:07
Jane, én nem élem meg mostmár olyan durva sztorinak, tettük amit tennünk kellett. Amúgy minket is először Kielbe küldött Kádár, írtam is nekik, de az alacsony esetszám és vetélés hiányában elutasítottak. A lymphocita kezelésre novemberben azt mondta, hogy tavasszal elérhető lesz valószínű, de ezek szerint még nincs meg az engedély. A smoflipidet meg nem is ajánlotta. Nagy kísérletezés ez az immun, van akinek bejön, másnak ugyanaz nem. Írj nyugodtan, segítek ha tudok ;) Kitartást és sok erőt!
31886. Janesugar
2016. márc. 25. 11:38

jujj de kemény. annyira megdöbbentő ez az egész történet. de egy nagyon nagy gratu, hogy kitartottatok, és beletettek mindent amit csak lehetett. igen ki gondolná, hogy ha van egy nagy baj, akkor még van mellette egy másik is.

Nálunk is az van, hogy tökéletesek az embriók, elmennek 6 napig, ezért is kérdés, hogy a spermiummal van -e gond, vagy más gond van? szóval fura az egész.

Igen, én is pont erre gondoltam hogy az a bizonyiték arra hogy nektek végül az immun baj miatt nem sikerült korábban, hogy a fet is az előző körből volt, ahol még a rossz sperma anyagból volt összehozva az embrió.

megdöbbentő.

ha lesz pénzünk, én is benevezek a 4. lombik előtt az alloimmunra. Az alap immun panelem nekem is negativ lett. Ezért mondta Kádár doki, hogy szerinte ne csináltassam meg az alloimmunt, de ezek szerint akkor is lehet ott eltérés, ha az alap immun rendben van.

köszönöm kimeritő válaszod, majd még lehet kérdezek, szeretnék veled kapcsolatban maradni egyéb infók miatt, hogy ki műtötte a párod, mennyiért, és hogy mennyibe került a smoflipid, és ki adta be?

Ja limphocitát akartam irni én is, csak este volt, és elirtam. ez most itthon be van tiltva, de Athénban van egy klinika, ahol aránylag olcsón (olcsóbban mint angliában vagy németországban) megcsinálják.

2016. márc. 25. 08:07
Jane, heresérve volt, műtét közben találtak rá. Szerencsére akkor és ott megcsinálták azt is. (Sok helyen ez 2 műtét lett volna) A 3. sikertelen után lett gyanús az immun. Addigra mindent kizártunk, csak ez maradt. Tökéletesek voltak az embriók, az összes petesejt megtermékenyült, osztódott, mindig mind felébrett, én meg viszonylag fiatal vagyok (30) + amikor kaptam szteroidot megindult a hcg. Az első biokémiai terhesség volt. Az immunban maradt minden remény. Autoimmun panel rendben, megcsináltattuk az alloimmunt. (Gondolj bele, hogy egy "kör" a bmc-ben több mint 100e, a fagyi ET ára ennyi) Ott jött ki, hogy a partner elleni reaktivitás tragédia. Limphocita kezelést javasoltak, de az talán (?) csak most indul újra. Max dózisú szteroid (16mg medrol 50 napig) ment a mensitől + saját indítatásra beadattuk a smoflipidet a g1-ben. Meg rengeteg vitamint szedtem, aspirint, fehérjeport, stb Mindent bevetettünk amit csak lehetett. Nem tudtuk hogy elég lesz-e, kockáztattunk és bejött :) Úgy voltunk vele, hogy ezek az embriók még a műtét előtti állapotból fagyasztották le, ott hagyni nyílván nem akartuk, ha meg nem jön be akkor friss stimuval vágunk bele a lymphocita kezelésbe. Ennek ellenére nem bántuk meg a műtétet. Ki tudja, talán a kistesó már spontán jön ;)
31884. Janesugar (válaszként erre: 31882. - Kismókus13713)
2016. márc. 25. 02:16

ja és még az is érdekelne, hogy milyen sérvet talált? lágyék sérvvel ez kapcsolatban lehet?

vagy here sérv volt?

azért az durva, hogy találtak nálatok visszért, megműtette magát, aztán meg kiderült hogy mégis alloimmun bajod van. hű, ettől félek én is, csak eddig sajnáltam rákölteni 1oo ezret erre a vizsgálatra.

31883. Janesugar (válaszként erre: 31882. - Kismókus13713)
2016. márc. 25. 00:27
Gratulálok! megkérdezhetem hgoy végül nálad milyen immun baj derült ki? NK? vagy az alloimmunt csináltattad meg? és végül milyen kezelést kaptál rá? iviget, smofolipidet, vagy a trombofilia oltást? köszi a válaszod,nagyon hasznos.
31882. kismókus13713 (válaszként erre: 31881. - Janesugar)
2016. márc. 24. 23:24
Janesugar: nálunk dettó ez volt! Egy vidéki urológus nem talált visszért, majd 2 sikertelen lombik után Dr Papp Gy mégis visszeret talált + sérvet. Megműtötte a férjem, de sajna így se kúszott fel 5M fölé az eredmény. (Előtte 250e, 2M, majd 3M) Igaz azóta nem nézettük. Visszamentünk a 3. Lombikra (FET), bukta. Majd immunológus, immunkezelés és a 4. Lombik (FET) eredménye nyáron születik meg :) Egy próbát megér a műtét, legfeljebb megnyugtat, hogy mindent megtettetek + a férfi egészség szempontjából sem mindegy
31881. Janesugar
2016. márc. 24. 22:09

Sziasztok, párom rossz értékeire 2 évvel ezelőtt azt mondták antitestek okozzák. igaz, ezt csak a meddőségi központban mondták, és mivel azt mondták hogy ez nem kezelhető, ezen a területen nem is kutakodtunk tovább. 3 sikertelen lombik után szántuk rá magunkat, hogy elmenjünk egy rendes andrológushoz, aki megállapitotta, hogy hereviszere van a páromnak. Amikor a lombikot kezdtük, a meddőségi andrológusa, akihez a kezdetek kezdetén küldték a páromat, azt mondta, hogy nincs semmilyen szervi elváltozás, csak lombikkal lehet gyerekünk.

kérdés, van akin segitett a hereviszér műtét?

31880. Pimpa81 (válaszként erre: 31878. - Napos csibe)
2016. márc. 24. 17:58
Jobbulást :)
2016. márc. 24. 14:45
Bocsi csak telefonról írtam 😬
2016. márc. 24. 14:44
Sziasztok. Ma volt laparoszkopia+histeriskopia mütétem. Sajnos operáció lett belőle 😞 nagyon sok mindent kellett rendbe tenni oda bent. Tele voltam össze növésekkel. Még hogy megcsináltattam ezt a beavatkozást mert eddig felesleges volt a 2.lombik. Most még lábadozok, de holnap haza mehetek 😉
31877. Nyunyika18 (válaszként erre: 31874. - Huri)
2016. márc. 23. 20:48

Kedves Huri!

Ne aggódj, nekem 9,38 volt az AMH és nekem van PCO-m. Amúgy az IR, Ca125 is negatív volt nálam.

4-5 érték között egy normál érték.

2016. márc. 23. 20:10

Nekünk januárban júniust mondott.

Azóta ez májusra módosult.

31875. Huri (válaszként erre: 31871. - Nuttymouse81)
2016. márc. 23. 16:29
Március 16-án májusi lombikra tudott beírni Szentiványi.
31874. Huri (válaszként erre: 31873. - Pimpa81)
2016. márc. 23. 16:29

Köszönöm, hogy ezt írod.

Beparáztattak egy másik csoportban, hogy ez enyhe PCOS-re utal.

Ha az lenne, akkor azt már észlelték volna korábban ugye? Ezek az egy év után ismételt vizsgálatok voltak. Sőt a BMC előtt egy csomó időt elvesztegettünk a SOTE-n is. Szóval ha PCOS-em lenne, akkor az már csak feltűnt volna valakinek.

31873. Pimpa81 (válaszként erre: 31866. - Huri)
2016. márc. 23. 15:15
Nekem az AMH-m 1,5 volt még 2013-ban.De örülnék ennek a 4,3-as értéknek :)
31872. Pimpa81 (válaszként erre: 31868. - Inez1)
2016. márc. 23. 15:14

Igen záró megbeszélés volt Zekénél.Azt mondta júliusra így is 1,5-szer több már a páciens mint a keret.Meg ne felejtsük el hogy jön a nyár és a szabadságolások is.

Lányok ha valakinek marad majd ki lombikból gyógyszere azt majd szívesen átveszem.

31871. Nuttymouse81 (válaszként erre: 31867. - Pimpa81)
2016. márc. 23. 14:46
Ezen a várólistán én is aggódom kicsit... Mi március 10-én voltunk végső megbeszélésen,de sajnos ciszta miatt ebben a ciklusban nem tudtuk kezdeni az 1. inszemünket,majd csak kövi hónapban. Nekünk 3 inszemes próbálozásunk lesz (bár ne kéne felhasználnunk minden lehetőséget...),és a konzin azt mondta Zeke,h a júliusi lombikba férünk be,ha addig nem sikerül... Viszont azt nem tudom,elő is jegyez-e ilyenkor addigra,v a 3 neadjisten sikertelen hónap után kitudja mikor lesz lombik... :-(
31870. Huri (válaszként erre: 31868. - Inez1)
2016. márc. 23. 11:17

Mi az inszeminációval a következő ciklusban kezdhettünk.

Lombik konzultáción február 25-én voltam, hormon és spermavizsgálatot ismételni kell. Sajnos az áprilisi lombikra már nem fértünk be, de májusban kezdünk.

31869. Inez1 (válaszként erre: 31866. - Huri)
2016. márc. 23. 10:08

Kedves Huri!

Ez egy szép eredmény! :)

Nekem 2,4, de én 42 éves vagyok!

31868. Inez1 (válaszként erre: 31867. - Pimpa81)
2016. márc. 23. 10:07

Szia Pimpa81!

Ez záró konzultáció volt?...és így júli-augusztus??

Én március 30-án megyek záró konzira, hogy átnézzük az eredményeket, és azt gondoltam, hogy már a köv. ciklusban kezdhetünk is.

Mi nov. közepén voltunk először...majdnem fél éve!!

42 éves vagyok és aggódom, hogy egyre csökken így az esély! :(

31867. Pimpa81
2016. márc. 23. 09:35
Tegnap voltam megbeszélésen és július-augusztus körül kezdhetjük a lombikot.Most ilyen hosszú a várólista .(
31866. Huri
2016. márc. 22. 21:07
4,3-as amh érték milyennek számít?
31865. Anita33
2016. márc. 22. 20:53

Sziasztok! Ma voltunk megbeszélésen Szűcs dokinál,minden rendben,de kezdjük az inszeminációt! Csütörtökön megyek ultrahangra és kapom a szurikat! Izgalmas

Nálatok mizujs ?

31864. Dormi79 (válaszként erre: 31863. - Timilight)
2016. márc. 22. 11:27
Irokbprivit
31863. Timilight
2016. márc. 22. 10:43

Sziasztok!

Nálunk is úgy alakult, hogy koromra és amh-mra való tekintettel a lombikot javasolta a nőgyógyászom, és a Szűcs doki számát adta meg, hogy őt hívjam. Egyáltalán nem tudom, hogy működik ez az egész, hogy csak felhívom, és kérek időpontot konzultációra? Segítségeteket előre is köszönöm! :)

31862. vicaevi (válaszként erre: 31842. - Nuttymouse81)
2016. márc. 22. 10:23
Köszi, mi lombikkal kezdtünk azonnal, nem volt inszem, a doki az adatok és a korom miatt gondolta így. Sajnos most vérhígítót kapok, először gyógyszert akartak felírni, de én a baba miatt a clexane injekciót választottam, de sajnos úgy néz ki, hogy így is kell várni fél évet a következő próbálkozásig. Mondjuk jó lenne, mert van túlsúlyom, amit le szeretnék adni, de sajnos a trombózis miatt korlátozott, hogy mit mozoghatok... Tudom, hogy van tanulsága a dolognak, csak nagyon félek, hogy lemaradok a babáról vagy nem fog össze jönni, annyira szerettem volna azt a picurt :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook