Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! fórum

Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)

1291. Dettti
2009. okt. 20. 09:10
Nnnnagyon jó, és való igaz.
1290. dmimi
2009. okt. 20. 08:46
Ezt a 10parancsolatot tegnap kaptam egy másik fórumon. Olvassátok el ti is!!! Nagyon jó és nagyon igaz!!!
1289. dmimi
2009. okt. 20. 08:45

A "lombikosok" 10 parancsolata:

1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.

2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!

3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.

4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!

5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!

6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!

7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.

8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.

9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.

10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!

1288. melone13 (válaszként erre: 1284. - Tücsi29)
2009. okt. 19. 18:52

Szia.Hát nagyon sajnálom.

Én átéltem két vetélést, tudom mit érzel most.Mondjuk sosem vizsgáltam a méhszáj magasságát, de ha lenn van, azt mondják az nem túl jó.

És mensi jellegű rózsaszínes folyás, vagy vérzés nincs, ugye?Mert addig a remény még ott van.Nálam azzal kezdődött.

De pihizz, próbálj meg nem idegeskedni(bár tudom ez nem ilyen egyszerű), mert még van remény!!!!!!!!

1287. melone13 (válaszként erre: 1285. - Fc7d07cebe)
2009. okt. 19. 18:49

Köszönöm válaszod!

Hát mnem tudom van e összefüggés a vas és a méhnyálkahártya vastagság közt.Amíg szintetikus vitaminokkal vittem be a vasat mindig vészesen alacsony volt.Mióta vörösborozok:)) de csak napi 1dl esténként, beállt középértékre.Tehát ez atuti marad nálam.

Én jelenleg semmilyen terhesvitamint nem szedek, korábban szedtem elevitet, de rosszul voltam tőle.Ha már konkrétan tudjuk mikor kezdümnk és mivel, na majd az előtt kipróbálom a gravidát.

Mozgás?HM, mivel fogyózom(de csak ésszel, hátha mégis sikerülne), így az napi rendszerességgel megvan.

Ennek a méhpepőnek utánanézek, mert tök sok helyen említik.

1286. fc7d07cebe (válaszként erre: 1281. - Tücsi29)
2009. okt. 19. 18:14

Szia!

Nagyon sajnálom, próbálj meg nem letörni.

A melleden nem érzed, hogy feszül-e? Mit mondott az orvos? Egyszerűen csak nem látta az UH-n?

1285. fc7d07cebe (válaszként erre: 1280. - Melone13)
2009. okt. 19. 18:10

Szia!

Én egy másik fórumon olvastam, többen is írták, hogy a vörösbor is segít, persze mértékkel:)Gondolom akinek kevés a vas a szervezetében, annak a nyálkahártyája sem lesz az igazi...én alapból szedek terhesvitamint+hozzá külön vasat, úgyhogy majd beszámolok, hogy volt-e értelme:D

A méhpempőt én sem tudom hol lehet beszerezni, még eddig szerencsére nem volt rá szükségem:) de szerintem bioboltban kell lennie, sajnos nem tudom az árát.

Még azt is olvastam valahol, hogy elvileg a mozgás is segít a nyálkahártya vastagításban, de erre még rá fogok kérdezni a dokinál.

1284. tücsi29 (válaszként erre: 1282. - Melone13)
2009. okt. 19. 18:03

Szia!

Még várunk egy hetet..

nincs tünet egyik irányba sem..

talán picit fáj a hasam..de nem vészes..

sajna a méhszájam lenn van...sosem volt fenn..szerintem korán elhalhatott..furcsa is volt h miért érzem ennyire közel...

1283. nicho (válaszként erre: 1275. - Dmimi)
2009. okt. 19. 17:33

dmimi!

Úgy sajnálom!

Azt hittem jó hírekkel jössz vissza. De azért fel a fejjel, még változhat!!!

És én még mindig szorítok neked!

1282. melone13 (válaszként erre: 1281. - Tücsi29)
2009. okt. 19. 16:49

Szia!nagyon sajnálom:(

Van valamilyen tüneteted ez irányba?

Fel a fejjel, pihizz sokat.

De még ne add fel a reményt, hátha csak kicsit fejletlenebb a koránál.Mikor mész vissza kontrollra?Gondolom visszarendeltek,ugye?

1281. tücsi29
2009. okt. 19. 15:51

Sziasztok!

Ma voltam dokinál..valószínű h elhalt a baba:(

1280. melone13 (válaszként erre: 1279. - Fc7d07cebe)
2009. okt. 19. 15:47

Szia!

Mi csak nov.10én megyünk a BMC-be, de azért olvasgatlak benneteket, néha hozzászólok, ha engem is érint a téma.

Kérdésem az lenne, hogy a vörösbornak is van pozitív hatása améhnyálkahártyára?Mert én eddig a vasra ittam 1dl-t mindennap, azt tudom, hogy arra jó!

Méhpempőt hol tudok beszerezni, és milyen árban van, kb?

1279. fc7d07cebe (válaszként erre: 1275. - Dmimi)
2009. okt. 19. 15:43

Szia!

Elkeseredés helyett méhpempő, sok folyadék, esténként 1 dl vörösbor...ennyi jutott eszembe hirtelen:)Kitartás és fel a fejjel!!!!

2009. okt. 19. 13:53
a Merional nekem is vékonyította.
1277. dmimi (válaszként erre: 1276. - 064abada22)
2009. okt. 19. 13:48

Köszi a választ!

Csak elfelejtettem írni: lombik, hosszú protokoll, már 4 adag merional és gonal is bennem van (ma lesz az 5.) és tegnap múlt el a mensi.

1276. 064abada22 (válaszként erre: 1275. - Dmimi)
2009. okt. 19. 13:43

Dmimi sajnálom:-(

nekem 7,5 mm-t is kevésnek lett minősítve:-(

1275. dmimi
2009. okt. 19. 13:29

Sziasztok Lányok!

Most értem haza a BMC-ből. Asszem kicsit el vagyok keseredve. Mnyh: 3 mm!! :( :(

És a petefészkem se mutatta meg magát, egyszerűen elbújt, pedig jó sokiáig UH-zott a doki.

Fejlemény:

az eddigi fél adag Merional helyett egész,

a Decapeptyl le lett csökkentve fél adagra,

a Gonal 112-ről 150-re lett emelve.

Szerdán kell mennem újra, hátha akkor már látnak valamit.

ÁÁáá, kész vagyok. Nem tudom, hogy mi lesz.

volt már valaki, akinek ilyen vékony volt az mnyh?

1274. hamona (válaszként erre: 1268. - Dmimi)
2009. okt. 18. 23:07

Szia Dmimi!

Drukkolok neked a hétfői uh-hoz! És persze mindenki másnak is drukkolok, aki épp "programban" van :)

Én jövő hétfőn megyek konzultációra a Tanár Úrhoz, remélem, már zöld utat kapunk a novemberi lombikhoz.

1273. Dettti (válaszként erre: 1265. - Fc7d07cebe)
2009. okt. 18. 18:19

Szia,

Mi egyből lombikkal kezdünk, nálam elvileg minden oké, a férjem eredményeivel van gond.

Szorítok mindenkinek, de sajnos most is mennem kell... További szép estét mindenkinek!

1272. Dettti (válaszként erre: 1257. - Dmimi)
2009. okt. 18. 18:16

Szia!

Nem tűntem el, csak sok dolgom hétvégén :-)

Csütörtökön megyek a szurikért. Szorítok Neked holnapra . . .

1271. nicho
2009. okt. 17. 18:34

Úgy látom a többiek eltűntek.

Mielőtt én is lelépek, szép estét neked!

1270. dmimi (válaszként erre: 1269. - Nicho)
2009. okt. 17. 18:30

Nanáhogy nanáhogy :-)

Hétfő amint visszaértem jövök és beszámolok!! :-)

1269. nicho (válaszként erre: 1268. - Dmimi)
2009. okt. 17. 18:15

Szia!

Én itt vagyok!

És nagyon szorítok neked!!!!

Aztán majd számolj be!

1268. dmimi
2009. okt. 17. 17:57

Lányok!!!

Mi van veletek?? Mindenki el van tűnve??

Rólam: már most izgulok a hétfői Uh miatt. Remélem szépen nőnek a tüszőcskéim. :-)

1267. Ides (válaszként erre: 1264. - Nicho)
2009. okt. 16. 20:26

remélem nem vagy:D

de remélem megoldódik nálam is minden:D nem sokat kell várnom megint mehetek:D csak az a hajnali fél 4-es kelés megy nehezen:D

1266. fc7d07cebe (válaszként erre: 1263. - Ides)
2009. okt. 16. 20:25

Szia!

Sajnálom, hogy nem nőttek a tüszők, pedig szorítottam. Én is szerdán megyek, Te is a Szűcsnél vagy? Mert akkor lehet, hogy reggel együtt fogunk várakozni...:D

1265. fc7d07cebe (válaszként erre: 1251. - Dettti)
2009. okt. 16. 20:20
Szivesen. Te egyből lombikkal kezdesz vagy voltál már inszemen?
1264. nicho
2009. okt. 16. 20:06

Ó de sajnálom!!!

Azért szorítok, hogy szerdára legyen változás!

Én is szerdán megyek a Szűcshöz, de én 1 órára.

Végre megvan minden vizsgálat, most beszéljük meg hogy hogyan tovább.

Tegnap voltam mammográfián, minden rendben.

Sajnos én még nem tudom az IR eredményemet. Bízok benne hogy nincs semmi bajom. Nem fedeztem fel egy tünetet sem magamon ami a PCO-ra utal.

1263. Ides
2009. okt. 16. 20:00
jah és mondta hogy ők már nem írhatnak fel,metet,csak endokrinológus vagy belgyógyász:S
1262. Ides
2009. okt. 16. 19:59

Szia nicho:D

Nah sajnos semmit sem nőttek a petéim,nem reagálok a merionalra legalább is eddig.Szerdán kell visszamennem,és ha addig se reagálok rá,akkro ír egy levelet a belgyógyásznak ,hogy legyen oly kedves és írjon már fel nekem metet,mert valószínű hogy azzal kevesebb lenne a gondunk..

úgy hogy a szerda eldönt mindent:D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook