Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel recept

Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel recept

A Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel hozzávalói:
25 dkg vegyas aszalt gyümölcs
40 dkg füstölt oldalas
1 evőkanál cukor
1 egész fahéj
1 citrom leve
1 evőkanál liszt


A Mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel elkészítési módja:
A gyümölcsöt egy éjszakára vízbe áztatjuk. A füstölt húst,annyi vízben,amennyi ellepi, kb.45 percig főzzük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, a citromlevet,fahéjat,cukrot, és puhára főzzük. Ha megfőtt,a húst kivesszük,felszeletelve tálra tesszük, és a gyümölccsel körberakjuk. A lisztet egy kis hideg vízzel elkeverjük,a húslébe habarjuk,egyszer felforraljuk, s a húsra öntjük.

Sziléziában az a szólás járja: Nem élt hiába,aki megkóstolta!
Ünnepi asztalon kínálják.


Kategória: Egytálételek receptjei


A mennyei eledel -sziléziai nemzeti eledel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook