A zöld szemű szörny, avagy a féltékenység (beszélgetés)
Szerintem az amikor a másiknak már a levegőt sem szabad egyedül vennie...
Ismerek ilyet!
Én érdekes módon utólag jöttem rá hogy féltékeny voltam!
De én egy barátomra! Nem a szex-re! Az akkor eszembe se jutott! Hanem rá magára alényére a figyelmére! na ezt én is jól meg magyaráztam! na mindegy elmebaj az egész.....
Ha nem bízol a másikban, akkor kell keresni egy olyan embert, akiben maximálisan tudsz bízni.
Ha soha, senkiben nem tudsz, akkor pedig el kell menni egy pszichológushoz, és kezeltetni a dolgot. Nem sértés... De meg kell tenni. Mert ez csak neked a legrosszabb.
Én elvittem a volt páromat, de nem volt hajlandó járni. Én azóta elhagytam, és már boldog vagyok, elfelejtettem rég (nem volt nehéz, a végén már menekültem előle, annyira kikészített), míg ő még mindig ugyan abban a mókus kerékben teker, és ugyan azt éli meg minden egyes nőjével - akik végül mind otthagyják mert nem bírják őt elviselni ezzel a betegségével.
Persze, minden egyes elhagyás után durvább az állapota, gondolom.
Sziasztok!
Én is féltékeny vagyok, anno hangot is adtam egyszer-kétszer neki, de rájöttem, hogy így csak rosszabb lesz. Azóta úgy élek, hogy megbízom a páromban és nem féltékenykedem. Igaz, bennem van, de nem adok hangot neki. A párom is féltékeny, de Ő sem szól. Nem akarjuk elveszíteni egymást, tönkretenni a kapcsolatunkat a butaságunk miatt. Néha elég nehéz szó nélkül hagyni dolgokat, de megtesszük:)
Amúgy nem tudom, hogy az emberek hogy vannak vele, de az előző kapcsolatom óta, ha a legkisebb jelét is látom féltékenységnek, menekülőre fogom. Nem megy, és nem is tudom elviselni.
Szerintem ha félted a párodat, akkor egyetlen dolog, amit tehetsz a dologért, és a kapcsolatért, hogy bízol benne, hogy bizalmat szavazol, és megadod neki azokat a dolgokat, amik miatt beléd szeretett... Másképpen vége lesz, mert bizalom nélkül SEMMIFÉLE emberi kapcsolat nem működik... főleg nem egy szerelem.
Hááát elég járatos vagyok a témában. Előző párom betegesen féltékeny volt. Tudnék mesélni...
A véleményem az, hogy a féltékenység a legjobb módja egy szerelem és jó kapcsolat tönkretételének.